FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Hårtab

Skammer du dig over uren hud, flossede negle og skadet hår? Det kan du gøre ved problemet

Vi drømmer alle om smukt og glansfuldt hår, flotte, stærke negle og ungdommelig hud. Det er en helt almindelig drøm, især taget de nuværende skønhedsidealer i betragtning, som vi stopfodres med via Instagram, modemagasiner og catwalks, der er fyldt med influentere og modeller, der viser sig frem med et guddommeligt smukt udseende.

Men denne store fokus på skønhedsidealer kan også føre til skam. En skam over ikke at have lige så smukt hår, hud eller negle. En skam over, at du muligvis har flossede negle, spaltet eller fedtet hår eller uren hud.

Der er dog heldigvis hjælp at hente, og ofte kan du give dig selv de bedste forudsætninger ved at indtage de rigtige vitaminer - enten i form af kosttilskud eller via kosten, som er direkte målrettet din ydre skønhed. Kort sagt er der meget, som du selv kan gøre for at pleje dit udseende på en naturlig måde, så du ikke behøver at føle dig skamfuld over hverken uren hud, skadet hår eller flossede negle.

Netop hvad du kan gøre, giver vi dig dybdegående overblik over i denne artikel, hvor vores primære fokus er hvilke vitaminer, som du bør tage for at tage din hår-, negle- og hudpleje til et helt nyt niveau.

Spis fødevarer med vitaminer til håret, hud og negle for at pleje det indefra og ud.

Spis dig til sundere hår, stærke negle og flot hud

Selvom du selvfølgelig kan komme langt ved at vælge de rigtige hudplejeprodukter, shampoo og balsam eller ved at bruge specielle produkter til at få stærkere negle, er det i mange tilfælde faktisk bedre at sørge for, at du indtager de rigtige vitaminer. For vitaminmangel kan nemlig føre til skadet hår, hårtab, flossede negle og uren hud, og det er derfor vigtigt at spise sundt og varieret.

Nogle af de fødevarer, som du bør indtage mere af, hvis du gerne vil give dig selv gode forudsætninger for at få sundere hår, stærkere negle og flottere hud, er blandt andet:

  • Æggeblomme
  • Indmad
  • Nødder, som mandler, jordnødder, pekannødder og valnødder
  • Sojabønner og andre bælgfrugter
  • Fuldkorn
  • Blomkål
  • Bananer

Fælles for alle de ovenstående fødevarer er, at de har et højt indhold af biotin, som også kaldes B7-vitamin.

Biotin er et vigtigt B-vitamin, som kroppen bruger til at omsætte fedt, kulhydrater og aminosyrer, og alle kroppens celler har brug for biotin for at fungere optimalt. For biotin bidrager nemlig til, at kroppen forbedrer sin evne til at få energi og næringsstoffer fra den mad, som du spiser, og bidrager derfor til at sikre, at dit hår, hovedbund, negle og hud får den næring, som den har brug for. Ved hårtab, skadet hår, uren hud og flossede negle kan det derfor være en rigtig god idé at indtage mere biotin på daglig basis, da biotinmangel kan føre til dårlig vævsdannelse, som er en vigtig forudsætning for smukt, glansfuldt hår, stærke negle og ren hud.

Men i en stresset og hektisk hverdag kan det virke uoverskueligt at tænke sit daglige biotin-indtag ind, når man går rundt i supermarkedet for at handle fødevarer til aftensmaden. Så for at pleje dit hår, hud og negle indefra og ud med biotin, kan du med fordel tage et biotin-tilskud specielt formuleret til at tage din skønhedsrutine til et helt nyt niveau. Et godt alternativ er de velsmagende Biotin-vingummier fra Maxmedix, der har et højt dagligt indhold på 5.000 µg/mcg biotin, så du på den måde giver dig selv de bedste forudsætninger for at få det fyldige hår, stærke negle og ungdommelige hud, som du altid har drømt om.

Mange drømmer om fyldigt hår, ren hud og stærke negle, og her kan biotin bidrage til at tage din skønhedsrutine til et nyt niveau.

Skønhedsvingummier eller almindelige kapsler?

Efter en kort google-søgning har du nok allerede set, at der findes et væld af forskellige biotin-produkter. Alt fra biotin-cremer, biotin-pulver, biotin-vingummier til almindelige biotinpiller. Men hvad skal du vælge for at pleje dit hår, hud og negle bedst muligt?

En god tommelfingerregel er at vælge et biotin-produkt, der er tilpasset dine behov. Biotin-cremer og biotin-pulvere kan godt være lidt svære at dosere, og derfor vil vi umiddelbart anbefale enten skønhedsvingummier i form af biotin-gummies eller et biotin-tilskud i kapselform. Hvorvidt du skal vælge biotin-piller eller biotin-vingummier, afhænger så af dine personlige præferencer. Den helt klare fordel ved skønhedsvingummier er dog, at de kan virke som en lille lækkerbidsken efter en hård og stresset dag, så du rent faktisk ser frem til at tage dit daglige biotin-tilskud. Valget er selvfølgelig dit, og du skal blot vælge det biotin-tilskud, der passer bedst til dig, så du kan fylde dine biotin-depoter op og giver dig selv de bedste forudsætninger for at pleje din hud, hår og negle indefra og ud.

Hvil i dig selv - du har intet at skamme dig over

Selvom det selvfølgelig er helt naturligt at ville se smukkere ud, skal du ikke lade dig diktere af skønhedsidealerne. Det vigtigste er, at du hviler i dig selv, og derfor skal du kun pleje dit hår, hud og negle indefra og ud, hvis du selv ønsker det. Lad dig ikke presse af influentere på Instagram eller modeller i modemagasiner, som ofte har fået photoshoppet deres billeder eller har et helt hold af professionelle hår- og makeup-artister til rådighed, så de kan tage de perfekte billeder. Plej hår, hud og negle, hvis det vil give dig et selvtillids- eller selvværds-boost.

Dog kan der være andre fordele end skønhed ved at pleje sit hår, hud og negle med de rigtige vitaminer og kosttilskud. For uren hud, flossede negle og skadet hår kan nemlig være et symptom på, at du mangler de rigtige vitaminer - så tag ikke skønhedsvitaminer for dit udseendes skyld, tag dem for din sundheds skyld. Så fokuser på din sundhed - og nyd også de skønhedsmæssige fordele ved at tage kosttilskud som eksempelvis biotin-vingummier.

Andre interessante artikler