FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Vaginal ubalance - Et normalt problem der løses nemt

Overgangsalder, graviditet og infektioner er alle faktorer der kan føre til bl.a. kløe, tørhed og ildelugtende udflåd i skeden. Det kan være utrolig generende og sætte en dæmper på stemningen i soveværelset. Her på siden finder du gode råd og produkter, der kan hjælpe dig til et mere berigende sexliv og øget velvære.

Hvorfor oplever man tørhed i skeden?

De fleste kvinder oplever at få tørre slimhinder i skeden på et tidspunkt i deres liv. Det er ofte forbundet med stort ubehag, da det giver smerter under samleje og generelt kan være kløende og sviende. Der kan være mange forskellige årsager til at man oplever tørhed i skeden, men herunder kan du læse om nogle af de mest typiske grunde. Længere nede på siden kan du også finde tips til produkter og øvelser, der kan give dig hjælp til smerter under samleje, uanset om det skyldes tørhed i skeden eller slappe muskler.

Overgangsalder

Når vi kommer i overgangsalderen sker der en hel masse med vores hormoner og der vil til tider være ubalance i progesteron/østrogen niveauet. Disse symptomer på overgangsalder viser sig typisk i form af humørsvingninger, hedeture og søvnforstyrrelser, men de kan også give årsag til tørhed i skeden.

Infektioner

Kvinde med vaginale problemer

Der findes mange forskellige underlivs- og skedeinfektioner, men de typiske er candidasvamp og bakteriel vaginose. Candida er en gærsvamp som naturligt findes i kroppen, men som bliver et problem hvis den kommer i overproduktion, da det bl.a. kan give tørre slimhinder i skeden. Bakteriel vaginose er en ubalance i bakterierne i skeden, som også typisk fører til tørhed i skeden. Ydermere kan en infektion i skeden føre til ildelugtende udflåd. Dette sker som resultat af en ændret pH-værdi, hvilket gør det muligt for andre bakteriefloraer at trives i skeden, hvilket kan resultere i meget udflåd.

Manglende sexlyst

Mange kvinder lider af manglende sexlyst og det kan være uanset om du er 25 eller 50+. Ofte skyldes det hormonpåvirkning fra prævention, men det kan også være en generel ubalance i hormonniveauet. Ligeledes kan øget udflåd og lugt fra skeden skabe manglende sexlyst i parforholdet.

Hvad kan man gøre ved tørhed i skeden?

Der er heldigvis gode råd at hente til dig der lider af tørre slimhinder i skeden. Herunder kan du læse om de forskellige typer af produkter, som kan give hjælp til smerter under samleje, så du igen kan få en behagelig og afslappet oplevelse i soveværelset.

Smørende og opstrammende

Er du stolt mor til en eller flere børn, så har du måske opdaget at din skede ikke føles ligeså stram som før du fødte. Det er et typisk problem, som mange kvinder døjer med efter de har fået børn. Du oplever ikke nødvendigvis tørhed i skeden, men de mere slappe skedevægge kan gøre det lidt sværere at føle tilfredsstillelse under sex – både for dig og din partner. På denne side finder du forskellige skedeopstrammende cremer og gels, som kan hjælpe dig med at give din skede en strammere fornemmelse. Udover disse produkter, findes der også diverse opstrammende øvelser, så man selv kan træne skeden til at blive strammere.

Sexlyst

Hvis din tørhed i skeden skyldes manglende sexlyst, så skal du kigge efter en stimulerende og pirrende gel. Produkterne fra Intimate Organics er specielt velegnet til dig der har brug for ekstra stimulation. Der er både g-punkt stimulerende gel og klitoris stimulerende gel alt efter hvad dit behov er, og så er alle produkterne baseret på naturlige og økologiske ingredienser, som ikke går ind og ændre på bakteriefloraen – derved risikerer du ikke at få øget udflåd eller ildelugtende udflåd af disse produkter. Du finder et bredt udvalg af Intimate Organics her på ShytoBuy.

Ubalance

Hvis du har ubalance i din pH værdi eller er ramt af en infektion, kan dette godt give tørre slimhinder i skeden, hvilket kan være utrolig ubehageligt ved samleje. Ydermere kan en ubalanceret pH værdi skabe øget udflåd og lugt fra skeden. Her er er det vigtigt at få bekæmpet problemet snarere end at bruge olier og gels til at smøre skeden. Brug en god neutral intimsæbe hver gang du er i bad. Har du en infektion såsom bakteriel vaginose, candida eller svamp, så er det vigtigt at få behandlet hurtigst muligt. Så snart det er behandlet, vil din tørhed i skeden også aftage. Har du meget udflåd, anbefaler vi vores naturlige eller homøopatisk produkter til behandling af problemet. Disse kan du finde her på siden.

Hvad er udflåd?

Udflåd og lugt fra skeden er slimet sekret, der kan komme til syne i skridtet. Denne udflåd er dannet i skedens slimhinde, og fremkommer idét bakteriefloraen i skeden ændres. Bakteriefloraen kan ændres, hvis skedens pH værdi ændres. Dette kan ske igennem samleje eller svampeinfektion. Hyppigt samleje med forskellige partnere kan ændre skedens pH værdi. Alle kvinder har normal og moderate mængder udflåd, men har du meget udflåd eller ildelugtende udflåd, kan dette være et alarmerende tegn. Du bør derfor få det tjekket hos din praktiserende læge.

Hvorfor får man udflåd?

Udflåd er typisk grundet de talrige mikroorganismer, som på normal vis arbejder sammen. Kommer en af disse organismer til at dominere, ændres pH værdien og de kan derved gå til ”angreb” på slimhinderne og inficere dem med bakterier. Dette kan give øget udflåd og lugt fra skeden.

Køb trygt hos os

Her hos ShytoBuy tilbyder vi et bredt udvalg af produkter mod tørhed i skeden og øget og ildelugtende udflåd. Vi har mange års erfaring indenfor dette problem, og mange andre følsomme problemer, så vi er altid på forkant med udviklingen af de nyeste produkter og holder os opdaterede hver dag. Så lider du af tørre slimhinder i skeden kan du trygt søge råd hos os og få hjælp til smerter under samleje. Intimitet med din partner skal ikke være smertefuldt. Har du nogle spørgsmål ang. vores produkter, levering eller service, er du altid velkommen til at give os et kald, sende en e-mail eller fange os på live chat. Vi glæder os til at høre fra dig og hjælpe dig med at bekæmpe din tørhed i skeden, så du kan få et normalt sexliv igen.

Almindelige symptomer på unormal udflåd

Grøn, gul eller øget udflåd
Grøn, gul eller øget udflåd

Trichomoniasis er en seksuelt overført infektion, som er forårsaget af en lille parasit. Denne kan gøre din udflåd skummende, gul eller grøn. Du kan ligeledes opleve en masse udflåd, som også kan have en ubehagelig fiskeagtig lugt. Andre mulige symptomer er ømhed, hævelse og kløe omkring skeden og smerter ved vandladning.

Ildelugtende udflåd
Ildelugtende udflåd

Hvis din udflåd er grå eller udvikler en stærk fiskeagtig lugt, især efter samleje, kunne du have bakteriel vaginose (BV). BV er en ubalance i de normale bakterier, der findes i din vagina. Normalt vis vil denne ubalance ikke forårsage kløe eller irritation.

Ubehag og kløe i skridtet
Ubehag og kløe i skridtet

Hvis din udflåd er tynd og vandig, eller tyk og hvid (ligesom hytteost), kan du have trøske. Denne fælles svampeinfektion forårsager intens kløe og ømhed omkring din vagina. Udledningen kan lugte lidt gærsmag, men ikke har en stærk lugt.

Hvad forårsager unormal udflåd?

Perfume
Perfume

Vaginal ømhed og unormal udflåd kan være forårsaget af brug af parfumerede sæber, skumbad og brusegelé. Rengør aldrig din vagina med noget kraftigt parfumeret. Brug en mild intim sæbe og varmt vand til forsigtigt at vaske omkring dine kønsorganer.

Svampeinfektion (candida)
Svampeinfektion (candida)

Svamp og trøske er ofte forårsaget af en ubalance af skedens pH værdi. Denne ubalance fremmer vækst af svampen, som giver ubehaglige følger. Svamp ses tit efter indtagelse af medicin, overdreven indtagelse af sukkerholdige fødevarer, graviditet eller enden hormonforandring. Svampeinfektion og trøske kan i de fleste tilfælde ofte forebygges og behandles med et svampedræbende tilskud, såsom candidatabletter.

Seksuelt overført
Seksuelt overført

Seksuelt overførte sygdomme forårsaget af bakterier. Du kan forebygge seksuelt overførte bakterier og virus med kondom under samleje. Behandling afhænger af hvilken virus der er tale om. Spørg din læge til råds, hvis du føler ubehag elller ændringer i dit udflåd efter samleje.

Hvor almindeligt er det?

Almindeligt
Almindeligt

Svampe infektioner eller ubalance i skeden er meget almindeligt og ofte ikke seksuelt overført.

Før puberteten
Før puberteten

Det er usædvanligt for unge piger at opleve unormalt udflåd, før de har været igennem puberteten.

Efter overgangsalderen
Efter overgangsalderen

Unormal udflåd er også usædvanligt hos kvinder efter overgangsalderen.

Andre interessante artikler