FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Hvad er vandvorter og hvorfor får du dem?

Vandvorter kan medføre symptomer som kløe og irritation. Det er en smitsom virus, som dog er ganske ufarlig. Mange personer ønsker dog stadig en behandling. I denne kategori finder ud de bedste naturlige behandlingsmuligheder af vandvorter til både børn og voksne.

Vandvorter kaldes også for mollusker og vises som knopper på huden. Vandvorter forårsages af en virusinfektion i din huds yderste lag. En vandvorte kan blive mellem 2 og 5 millimeter i diameter. Vandvorter forsvinder normalt af sig selv indenfor mellem 6 og 9 måneder. Der er sjældent nogle symptomer udover kosmetik, men alligevel kan det være rart at få vandvorter behandlet, da det ofte resulterer i dårligere selvtillid, hvis man har vandvorter.

Hudsygdomme generelt

Hudsygdomme er blandt de mest udbredte sygdomme i Danmark og stort set alle mennesker bliver ramt af en eller flere hudsygdomme i løbet af deres levetid. De mest almindelige hudsygdomme i Danmark er blandt andre akne, rosacea, eksem og solskader. Vorter er dog også blandt en af de meget udbredte hudlidelser og mellem 10 og 15% af alle skolebørn rammes af vorter. Det er ofte børn i aldre mellem 12 og 15 år, som især rammes af vorter.

 1. Akne

  Akne er blandt en af de mest hyppigste hudlidelser blandt unge samt voksne kvinder. 1 ud af 100 mænd oplever akne som voksne, hvorimod hele 1 ud af 20 kvinder oplever akne som voksne. Kvinder oplever især akne som voksne i forbindelse med hormonforandringer såsom graviditet. Unge oplever ligeledes akne grundet de store hormonforandringer, som optræder under puberteten.

 2. Rosacea

  Denne tilstand kan minde om akne og ses hos cirka 5% af kvinder i alderen 35 til 50 år. Rosacea viser sig som en rød-blusset kulør i ansigtet og tilstanden bliver slemmere ved sol, stress og alkoholindtagelse.

 3. Eksem

  Der findes to former for eksem, hvilket er udefra kommende eksem og indefra kommende eksem. Eksem klør ofte meget og skyldes blandt andet allergi over for kosmetiske produkter.

 4. Solskader

  Stort set alle ved, at overdreven solbadning kan resultere i hudkræft. Solbadning kan dog også resultere i andre hudlidelser, herunder karudvidelser, rynket hud og pigmentforandringer. Disse former for solskader viser sig ofte fra 45 års alderen.

Hvad er forskellen på vandvorter og vorter?

Mange mennesker finder vandvorter på deres hud og den første reaktion er angst. De forveksles ofte med vorter, og som sådan bliver folk bekymrede over tanken om at have vorter, herunder specielt kønsvorter. I modsætning til kønsvorter og vorter generelt er vandvorter uskadelige.

For at identificere vandvorter fra kønsvorter eller andre former for vorter, skal du eller din læge kigge på følgende kendingsfaktorer.

 1. Størrelse og form

  Buler fra vandvorter er temmelig små i størrelsen. De måler omkring 2 til 5 millimeter i diameter. De vokser heller ikke og har normalt ikke tendens til at svulme. Bulerne er også normalt en næsten perfekt rund cirkel. De er kuppelformede og har et mindre hul eller fordybning i midten.

  Vorter vokser ofte større end størrelsen af vandvorter. De vokser også ofte i klynger, der får dem til at se lidt ud som et blomkål. De er nogle gange runde, men de tager ofte flere ovale former og kan have en hård tekstur. Deres kanter er ofte ikke så klart defineret som den runde form af vandvorter.

 2. Farve

  I næsten alle tilfælde er vandvorter kødfarvede og perleformede. De har en glat overflade og form af en kuppel.

  Vorter er også ofte kødfarvede, men kan også være grå eller brune i farve. De er ofte tørre og ru på overfladen.

 3. Beliggenhed

  Vandvorter findes ofte i ansigtsområdet, herunder halsen, brystet og maven eller omkring lænden og kønsorganerne. Du kan få en, nogle få eller grupper af disse vorter.

  Kønsvorter er altid i kønsorganerne eller anus. De kan vokse rundt i kønsorganernes område eller udenfor eller indenfor dem. De kan findes på eller omkring anus, på eller omkring penis og indenfor eller omkring vagina. Andre former for vorter kan etablere sig overalt på din krop. Kønsvorter har ofte tendens til at klø og blive tørre. De kan forårsage øget vaginal udslip og endda ændringer i blødningen under menstruationscyklussen.

Hvad er vandvorter?

Molluskum contagiosum (MC), der undertiden kaldes vandvorter, er en viral infektion i huden, der resulterer i små, hævede, rosa læsioner med en fordybning i midten. De kan lejlighedsvis være kløende eller sår og kan forekomme enkeltvis eller i grupper. Hvert område af huden kan blive påvirket, men underliv, ben, arme, nakke, kønsorganer og ansigt er blandt de mest almindelige områder. Påvirkningen af læsionerne er omkring 7 uger efter infektion. Det går normalt væk inden for et år uden ardannelse.

Vandvorter er forårsaget af en virus kaldet molluscum contagiosum virus (MCV). Virussen spredes enten ved direkte kontakt, herunder seksuel aktivitet eller via genstande som for eksempel håndklæder. Cirka 122 millioner mennesker globalt blev ramt af vandvorter i 2010, hvilket svarer til 1,8% af befolkningen.

De små bump er normalt smertefrie. De forsvinder selv og efterlader sjældent ar, når de bliver ubehandlet. Hvor lang tid virussen varer varierer fra person til person, men vandvorterne kan forblive på kroppen eller i ansigtet i alt fra 2 måneder og helt op til 4 år.

Hvad er symptomerne på vandvorter?

Hvis du eller dit barn kommer i kontakt med molluscum contagiosum virussen, kan du ikke se symptomer på infektion i op til seks måneder. Den gennemsnitlige inkubationsperiode er mellem to og syv uger.

Du kan mærke udseendet af en lille gruppe smertefri læsioner. Disse bump kan forekomme alene eller i et plaster på så mange som 20. De er som regel:

 • Meget små, skinnende og glatte i udseende
 • Kødfarvede, hvide eller rosa
 • Faste og formet som en kuppel med en bule eller dybde i midten
 • Fyldt med en central kerne af voksagtigt materiale
 • Mellem 2 og 5 millimeter i diameter, eller mellem størrelsen af et nålehoved og et viskelæders størrelse på toppen af en blyant
 • Til stede overalt undtagen på håndfladerne eller på dine fodsåler
 • Til stede på ansigt, underliv, torso, arme og ben
 • Til stede på det indre lår, kønsorganer eller underliv hos voksne

Hvis du har et svækket immunsystem, kan du have symptomer, der er mere signifikante. Læsioner kan være så store som 15 millimeter i diameter. Bumpene forekommer oftere i ansigtet og er typisk resistente over for behandling.

Hvad er årsagerne til vandvorter?

Du kan få vandvorter ved at berøre læsionerne på huden af en inficeret person. Børn kan få virussen under normal leg med andre børn.

Teenagere og voksne er mere tilbøjelige til at blive smittet ved seksuel kontakt. Du kan også blive smittet under kontaktsport, der involverer at hudkontakt, som for eksempel ved brydning eller fodbold.

Virussen kan overleve på overflader, der er berørt af huden af en inficeret person. Derfor er det muligt at kontrahere virussen ved håndtering af håndklæder, tøj, legetøj eller andre genstande, der er blevet smittet.

At dele sportsudstyr, som en andens blanke hud har rørt ved, kan også forårsage overførslen af denne virus. Virussen kan efterlades på udstyret og videreføres til den næste person. Dette omfatter elementer som baseballhandsker, wrestling måtter og fodboldhjelme.

Hvis du selv har vandvorter, kan du sprede infektionen til hele kroppen. Du kan overføre virussen fra den ene del af din krop til en anden ved at røre, ridse eller barbere en bump og derefter røre ved en anden del af din krop.

Hvem er i risiko for at få vandvorter?

Alle kan få vandvorter, men visse grupper af mennesker er mere tilbøjelige til at blive inficeret end andre. Disse grupper omfatter:

 • Børn mellem 1 og 10 år
 • Folk der lever i tropiske klimaer
 • Mennesker med svækkede immunsystem forårsaget af faktorer som HIV, organtransplantationer eller kræftbehandlinger
 • Mennesker, der har atopisk dermatitis, som er en fælles form for eksem, der forårsager skællende og kløende udslæt
 • Folk, der deltager i kontakt sport, såsom wrestling eller fodbold, hvor hud-til-hud kontakt er almindeligt

Hvordan diagnosticeres vandvorter?

Fordi vandvorter har et tydeligt udseende, kan din læge ofte diagnosticere infektionen ved blot at kigge på det berørte område. En hudskrabning eller biopsi kan bekræfte diagnosen.

Hvordan kan vandvorter forebygges?

Den bedste måde at undgå vandvorter på er at undgå at røre huden på en anden person, der har infektionen. Følgende forslag kan også hjælpe dig med at forhindre spredning af infektionen:

 • Effektiv håndvask med varmt vand og sæbe.
 • Oplys børn om rigtige håndvaskteknikker, da de er mere tilbøjelige til at bruge berøring i spil og interaktion med andre.
 • Undgå at dele personlige ting. Dette omfatter håndklæder, tøj, hårbørster eller sæber.
 • Undgå at bruge delt sportsudstyr, der kan have været i direkte kontakt med andres bare hud.
 • Undgå at plukke på eller røre områder af din hud, hvor der findes vandvorter.
 • Hold vorterne rene og dækkede for at forhindre dig selv eller andre i at røre dem og sprede virussen.
 • Undgå barbering eller brug af elektrolyse, hvor bumpene er placeret.
 • Undgå seksuel kontakt, hvis du har vorter i kønsområdet.

Behandling af vandvorter

Det kan være svært at vide, hvilke produkter der har en effektiv effekt på fjernelse og bekæmpelse af en vandvorte. ShytoBuy’s to produkter ZymaDerm og Naturasil har fået yderst gode tilbagemeldinger fra de danske forbrugere og er blandt nogle af de bedstsælgende produkter på markedet. Det anbefales derfor stærkt, at du benytter disse produkter, hvis du har problemer med vandvorter.

 1. ZymaDerm mod vandvorter og mollusker

  ZymaDerm er et produkt mod vandvorter i ansigtet og på kroppen. Produktet hjælper med at formindske plage, irritation og kløe, som kan opstå, hvis man har vandvorter. Behandlingen er smertefri og kan anvendes til både børn og voksne, der har vandvorter i ansigtet, på kroppen samt på kønsdele. Produktet er FDA godkendt og klinisk udviklet, hvilket sikrer en sikker formular. ZymaDerm kan med sin patenterede formel både bekæmpe vandvorter og smittefaren og giver hurtige resultater.

  Børn under 5 år skal anvende ZymaDerm 1 gang dagligt over 10 dage. Hvis der herefter ikke ses nogen virkning, kan dosering sættes op til 2 gange dagligt. ZymaDerm må ikke benyttes på børn, der er under 9 måneder.

  Børn og voksne over 5 år skal benytte ZymaDerm 2 gange om dagen over 10 dage.

  Efter benyttelse af ZymaDerm et par gange, kan vandvorterne opleve hævelse eller rødmen. Dette er helt normalt og er blot en del af nedbrydelsen af vorten. Undgå at benytte dette produkt, hvis du er gravid eller ammer.

 2. Naturasil Molluscum mod vandvorter

  Naturasil er bekæmper vandvorter uden nogle former for smerter eller ar. Grundet den naturlige formular elimineres vandvorter uden brug af hårde behandlingsmetoder. Naturasil er en eksklusiv homøopatisk behandling, som egner sig til både børn og voksne, som har problemer med vandvorter. Udover at bekæmpe allerede opståede vandvorter, minimerer Naturasil også muligheden for at nye vandvorter opstår.

  For at opnå optimal behandling af vandvorter med Naturasil, skal produktet påføres det angrebne område 4 gange dagligt eller mere. Behandlingstiden vil blive forlænget, hvis Naturasil ikke påføres 4 gange dagligt. Benyt Naturasil helt indtil vandvorten er forsvundet. Du kan ved benyttelse af Naturasil opleve tør hud, men dette er en helt normal del af behandlingsprocessen.

Hvem er vi?

ShytoBuy.dk er en online webshop samt informationsportal. Vi specialiserer os inden for pinlige problemer og lidelser og tilbyder produkter, der er baseret på 100% naturlige ingredienser. Siden vi lancerede vores første webshop i 2003, har vi hjulpet tusindvis af personer med at få en bedre tilværelse og sundhed. Vi søger mod at give vores kunder den bedst mulige in information og rådgivning, så de er sikre på at få et produkt, som kan hjælpe på deres lidelse eller problem.

Alle vores produkter er indkøbt med stor omhyggelighed for at sikre at materialerne og ingredienser egner sig til de formål, som vi ønsker at hjælpe vores kunder med. Mange af vores produkter virker som naturlige kosttilskud og er derfor sikre og naturlige at benytte. Dette betyder, at ingen af vores produkter vil give bivirkninger, som mange andre lignende produkter ville have gjort.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med