FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Forskellige typer af vorter og hvordan de fjernes

Vorter er normalvis ufarlige og uden bivirkninger for den smitteramte, men de kan være grimme og en stor plage for dem som har dem. Vorter kan ikke bare smitte andre, men du kan også smitte dig selv. Derfor er det vigtigt, at behandle dem hurtigt. Her kan du se et naturligt udvalg af behandlinger til vorter, som udover at være utrolig effektive også er naturlige og smertefri.

Hvad Er Vorter?

Når du bemærker en vorte på din finger er der måske et par ting som dukker op i hukommelsen. Du kan muligt blive mindet om de små fortællinger fra barndommen med heksen og de store vorter på næsen. Men en vorte er ikke kun noget der inficerer hekse i eventyr. I den virkelige verden er det faktisk slet ikke så ualmindeligt at få vorter. Mest almindeligt er det dog, at vorterne rammer på fødderne eller fingrene.

En vorte synes oftest som små, grynede hudvækster på fødder og fingre, men kan i princippet forekomme over hele kroppen. En vorte på finger, fod eller et helt tredje sted, føles ru og hård og har et prikket sort mønstre, som er små, størknet blodkar. Størrelsen på din vorte skulle helst ikke vokse sig større end et viskelæder på en blyant, men afhængig af din infektion, kan den også udvikle sig i klynger. Vortestørrelsen kan variere fra person til person, men typisk ses de i størrelsen fra 1mm til 1cm i omkredsen. Ligeledes kan formen også variere. De kan opleves som værende bulet, flade, trådformede, kantet osv.

Vorter er forårsaget af human papilloma virus (HPV) i kroppen. Der findes mere en 100 typer af HPV, som hver især kan forårsage forskellige vortetyper, herunder kan en vorte på finger og på læben være forårsaget af forskellige årsager. Men de fleste vortetyper er helt harmløse, men nogle kræver en mere intensiv behandling end andre. I de helt milde tilfælde kan vorter forsvinde af sig selv, men det er langt fra aktuelt i alle tilfælde. Ligeledes kan det være en lang proces for vorten at forsvinde uden nogen form for behandling eller indgreb.

En anden god grund til at foretage en hurtig behandling, er at vorter smitter meget let. Hvis du har en vorte på finger eller fod, kan du smitte den til andre steder på din krop. Særligt personer som har tendens til at bide negle har nemmere ved at smitte en vorte på finger til en anden finger eller neglekant.

Der findes flere forskellige typer af vorter som du kan læse nærmere om i følgende afsnit, men som udgangspunkt kan det forklares at en vorte på finger er typisk kendt under navnet palmer vorter, hvorimod en vorte placeret under foden er kendt som plantar vorter. Begge tilstande er midlertidig forårsaget af samme virus: Human Papillomavirus (HPV). Det er dog ikke samme vortetype, der forårsager vorteudbrud på mere følsomme, intime områder af kroppen, såsom kønsvorter. Derudover findes også vandvorter som ligeledes er en anden vortetype kaldet Molluscum contagiosum.

Typer Af Vorter

Typer Af Vorter

Almindelige vorter

Der findes forskellige variationer af det vi kategoriserer under betegnelsen almindelige vorter. Variationerne finder alle oprindelse i HPV-virussen men varierer afhængig af udseende og placering. Læs følgende om de forskellige typer af almindelige vorter.

Verruca Vulgaris

Navnet på den normale vorte og den typiske ”normale ”vorte er en knude med en grov overflade, som kan være enten lysere eller mørkere end den omgivende hud. Det er en benign vorte hvis vækst er forårsaget af en lokaliseret infektion med en af de mange typer af humant papillomvirus. Disse små DNA-vira er en del af papovavirus gruppen. Vorter er især udbredt blandt børn og unge og kan forekomme på alle slimhindeblødnings overflader. Hænderne er er specielt udsat område.

Verruca Plana

Verruca Plana, også kendt som en "flad vorte", er en vorte som er rødlig-brun eller kødfarvet, lidt hævet, flad overflade, velafgrænset papel af 2 til 5 mm i diameter. Ved tæt inspektion, har disse læsioner en overflade, som kan betegnes som en "fint vorte". Oftest påvirker disse læsioner hænder eller ansigt, og en lineær ordning er ikke ualmindeligt. De flade vorter er en lidt forhøjet velafgrænset papel med en flad overflade, 2-5 mm i diameter. Flade vorter er en anden manifestation af human papilloma virus og forekommer normalt hos unge, og det er derfor også kendt som juvenil vorte.

Verruca Filiformis

En filiform vorte er en plet vorte - også kaldet en verruca filiformis. Almindeligvis findes plet vorter i dele af kroppen med tynd hud. Af den grund findes der sædvanligvis trådformede vorter omkring læber, øjne, hage og næse. Denne vorte er en ”lang vorte” med en synlig base og en slank struktur. Den vorte kan vokse ganske bredt. Dette er grunden til at sådanne vorter ofte er omtalt som ''stilk-lignende'' vorter eller vorter med en "finger-lignende" struktur. Disse vorter har klare synlige, enlige fremskrivninger, der ofte ligner børster af fra en tandbørste.

Verruca Periungual

Periungual vorter er vorter, der klynger omkring fingernegle eller tånegle. De fremstår som fortykket, sprækket blomkål-lignende hud omkring neglen. Periungual vorter medføre ofte tab af neglebånd og paronychia (neglesygdom). Neglebidning øger modtageligheden for disse vorter. Vorter af denne art forårsager ofte skade på neglen, enten ved at løfte neglen fra huden eller ved at neglen delvist løsnes. Hvis de strækker sig under neglen, kan patienten få smerter som et resultat af dette. I værste tilfælde, hvis infektionen forårsager personskade eller skade på neglens matrix, kan deformitet i neglen blive permanent. Som med andre vortetyper er en række af behandlinger tilgængelige som omtales længere nede på siden.

Fodvorter (verruca plantaris)

Fodvorter

En plantar vorte, vorter eller myrmecia der forekommer på sålen (latin planta) eller på dine tæer. Plantare vorter er sædvanligvis selvbegrænsende, men behandling anbefales generelt for at mindske symptomer, herunde smerte og smittefare. Genetik spiller en vigtig rolle i fastsættelsen modtageligheden overfor denne virus, men som udgangspunkt skal man sørge for at udsætte sig selv for smittefaren.

Vandvorter (mollusker)

Denne type af vorter bærer den latinske betegnelse Molluscum contagiosum og er en hyppig virus som inficerer dit barns hud. Vandvorter er meget smitsomme og symptomerne opstår som små perlemorshvide knopper. De opstår blandt på dit barns arme, ben, brystkasse og ryg. Virussen er godartet og kan forsvinde af sig selv, men denne proces kan sagtens tage flere år, hvilket er grunden til at mange forældre vælger en form for behandling. Mange vandvorter kan være yderst generende for dit barn og det er let og simpelt at lette ubehaget og fjerne virussen med en behandling. Det er muligt for en læge enten at skrabe eller fryse vandvorterne væk, men mange børn foretrækker en smertefri og naturlig behandling uden bivirkninger. Hos ShytoBuy anbefales en naturlig behandling fra mærket ZymaDerm™. Produktet er let anvendeligt og påsmøres i en periode på blot 10 dage for at eliminere smittefaren og slippe af med virussen.

Kønsvorter (kondylomer)

Kønsvorter er symptomer på en meget smitsom seksuelt overført sygdom forårsaget af visse typer af human papilloma virus (HPV). Den er spredt gennem direkte hud-mod-hud kontakt, normalt igennem oral, genital eller anal sex med en inficeret partner. Vorter er det lettest anerkendte symptom på genital HPV-infektion. Selv om nogle typer af HPV er kendt for at forårsage livmoderhalskræft og anal kræft, er disse ikke de samme typer af HPV, der forårsager kønsvorter. 90% af dem, der har været i kontakt med HPV vil ikke udvikle kønsvorter, men de kan dog stadig overføre den smittende virus. Selv om skøn på forekomsten varierer mellem studier, er HPV så almindeligt, at næsten alle seksuelt aktive mennesker vil få det på et tidspunkt i deres liv.

Årsager Og Smittefare

Alle mennesker kan på et eller andet tidspunkt af deres liv udvikle en vorte. De fleste mennesker udvikler deres første vorte før 20 års alderen og hyppige udbrud ses i de fleste tilfælde hos børn og unge. Det er derfor langt fra unormalt at have eller have haft en vorte, og de er sædvanligvis ganske ufarlige. Men selvom de ofte er ufarlige, kan de være en stor plage og grimme for de mennesker som har dem. Det er vigtigt at behandle vorten, da den kan være utrolig smitsom. Du kan smitte andre mennesker med vorter. Ofte kræver dette en tæt kropskontakt, eller hvis vorten er beskadiget, fugtig eller opblødt. Med dette i tankerne, så undgå at låne håndklæder og vaskeklude af andre, hvis du vil minimere chancen for at blive smittet. Såvel som du kan smitte og blive smittet af andre, kan du ligeledes også smitte dig selv. Ofte bemærker den smitteramte, at vorten spreder sig fra et område på kroppen til et andet sted. Det kan du undgå, ved at lade være med at bide eller pille i vorteudbruddet såvel som at anvende f.eks. samme vaskeklud eller barberingsudstyr til hele din krop.

Behandling Af Vorter

Selvom vorter kan forsvinde af sig selv, kan denne proces tage lang tid og derfor søger de fleste smitteramte en hurtig behandling, så de kan komme af med de smittelige og grimme vorteudbrud hurtigt. To af de mest populære vorte behandlinger er: creme eller salver, som er fremstillet med salicylsyre og cyrotherapy. Den anden metode er at fryse vorten med flydende nitrogen. Disse kraftige behandlingsformer er ofte forbundet med stor smerte og irritation, både under og efter behandlingen. Såvel som de nogen gange kan efterlade permanente ar. Men der findes alternativer til disse kraftige og smertefulde metoder. ShytoBuy tilbyder naturlige vortebehandlinger, som alle er baseret på naturlige ingredienser. Derfor er de udover at være uden bivirkninger også smertefri. Vores udvalg er baseret på rapporteret virkninger såvel som eksperters og kunders positive tilbagemeldinger. Behandle dine vorter hurtigt og effektivt så du atter kan få din vortefri og glade selvtillid tilbage.

ZymaDerm™

Dette produkt er baseret på en række af effektive naturlige ingredienser. Zymaderm™ kan anvendes af både børn og voksne uden bivirkninger. Zymaderm™ har allerede haft mange tilfredse kunder i hele verden. Læs feedback fra tidligere kunder nederst på produktsiden.

Kontakt

Har du yderligere spørgsmål til emnet vorter er du velkommen til at kontakte vores uddannede kundeservice over enten livechat, e-mail eller telefon. De står til din rådighed alle hverdage mellem 10-18 og giver rådgivning indenfor alle vores produkter.

shydk-tik-logo-women-page-banner

Andre interessante artikler