FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Ansigt

10 grunde til at enhver mand bør tage kollagen tilskud!

Omend du har en kæreste, kone, søster, mor, datter eller veninde, så har du med garanti måtte lægge øre til “kollagen dit” og “kollagen dat” - det såkaldte mirakelmiddel til flot hud, sundt hår og stærke negle. Lige det kvinder drømmer om!

Men vidste du godt, at kollagen faktisk er mindst lige så vigtigt for mænd, som for kvinder? Ikke fordi det giver dig en glødende og ungdommelig hud eller langt bølgende hår, men fordi det er vigtigt for opretholdelsen af din krop og din bevægelighed.

Dette skyldes at dit naturlige kollagenniveau falder med alderen, og det falder desværre mere for mænd end for kvinder blandt andet fordi mænd har mindre kropsfedt at lagre kollagen i og tykkere hud, som har brug for kollagenen.

Et lavt kollagenniveau kan have en negativ indflydelse på led og knogler, som kan gøre det sværere at klare træningen i fitnesscenteret, gå gode lange ture, lege med børn eller børnebørn - og egentlig bare begrænse din frihed!

At det så også kan bidrage til dine hudpleje produkter og at mange kan se det som værende en del af produkter mod hårtab er bare en bonus. Så hvorfor ikke tage din frihed i egen hånd, og pleje din krop med et kollagen tilskud?

Hvad er kollagen?

Du ved nok allerede fra alle kvinderne, at kollagen er et protein, som findes naturligt i din krop. Det er essentielt for mange dele af og processer i din krop, og derfor noget du bør være særligt opmærksom på. Mem hvorfor?

Kollagen er så essentielt at det udgør op mod ? af alle proteinerne i din krop - det er et strukturelt protein, der er vigtigt til at opretholde hele kroppen og sammenholde kroppen.

Derfor vil du også særligt finde kollagen i led, muskler, knogler og huden, som netop sammenholder din krop, giver dig bevægefrihed og beskytter dig mod dine omgivelser.

Præcis ligesom celler dør og udskiftes, vil kollagen også blive udskiftet - og præcis ligesom at mennesker vokser mere som børn, fordi de har en øget cellevækst, og at vi begynder at falde forover, blive mindre og have mindre hår, fordi vores cellevækst falder, så vil indeholdet af kollagen i kroppen også falde.

De første tegn på at du begynder at have mindre kollagen i kroppen er typisk at din hud begynder at blive tør, du får rynker, dit hår begynder at blive tyndere og du har i højere grad ømme muskler, trætte og stive led, og mindre energi.

Puha, det lyder voldsomt. Det er ikke farligt, tværtimod helt naturligt, at kollagen niveauet falder med alderen, men det kan være enormt frustrerende, hvis det pludseligt sætter en stopper for, hvordan du gerne vil leve dit liv.

Det er derfor essentielt, særligt for mænd, at booste kollagenindtaget, så du ikke behøver at lide under de frustrerende symptomer på, at du ikke har nok af det. Så læs med og opdag præcis, hvad du kan få ud af at få rigeligt med kollagen!

Vil du gerne kunne nyde hver eneste dag, om end det inkluderer træning, tid med børnene eller bare dit eget selskab, uden problemer, så kan kollagen være det du bør fokusere på

10 fordele - til alle og enhver

Så hvilke fordele er der helt reelt ved at tage kollagen, udover de ofte kendte “skønhedsfordele”? Du får her de 10 fordele, som du kan nyde godt af, hvis du sørger for at få nok kollagen hver dag.

 1. Kollagen kan bidrage til muskelvækst. Det siger måske sig selv, når det nu er en protein, og samtidigt er det nok også den vigtigste ting at høre for de fleste mænd, da muskler meget tit er afgørende for, hvordan mænd har det med sig selv.

 2. Grunden til at kollagen er vigtig for dine muskler er, at det både bidrager til opretholdelse, restitution og vækst af muskler, da det bidrager med aminosyrer.

 3. Hurtigere muskel restitution. Vi har allerede næsten nævt det, men gode ting er værd at understrege. Særligt fordi det med alderen kan tage længere tid at komme sig oven på en omgang træning, en fodboldkamp eller lignende.

 4. Så hvis du gerne vil blive ved at kunne være fysisk aktiv flere dage i træk, så bør du i den grad overveje kollagen til at booste din restitution. (og det kan faktisk også hjælpe med at hele sår hurtigere, skulle du have brug for dette).

 5. Opretholdelse og pleje af knogler og led. En af de mest udbredte årsager til at kollagen er så populært, er dets evne til at bidrage til dine led og knogler, så du frit kan bevæge dig omkring uden smerter og uden frygt for let at komme til skade.

 6. Det kan booste dit vægttab. Du hørte ganske rigtigt. Har du taget en smule på (kærestekilo, far-kroppen eller lidt for meget alkohol måske? Så kan kollagen bidrage til at gøre dit vægttab lidt nemmere.

 7. Dette skyldes hovedsageligt at kollagen kan bidrage til at stimulere specifikke hormoner, som er med til at regulere din sult og dermed også hvor meget du spiser.

 8. Det kan forebygge og bekæmpe hårtab. Hårtab er ofte et ømt punkt for mænd, og noget som rigtig mange mænd søger behandling for hvert eneste år. Faktisk er det noget helt op mod 50 % af mænd slås med inden den når 50 års alderen!

 9. Så hvis du elsker din hårpraft og gerne vil beholde den så længe som muligt, eller du allerede er begyndt at få tyndere hår, så er kollagen igen genvejen. Det derfor ideelt at tilføje som det mest ideelle af alle produkter mod hårtab.

  Men hvordan virker det lige? Vi har jo lige sagt at det er godt til muskler, til led, knogler og metabolisme. Hvordan kan det så meget forskellige? Fordi det er et essentielt protein, der kan pleje og styrke dine hårsække og hårvæksten!

 10. Smidig og sund hud. Der kom den - den fordel som alle kvinder især rabler løs om. Men det er nok heller ikke noget du vil gå glip af. Kollagen er særligt kendt for at bidrage sund, ungdommelig og smidig hud, så du kan se så ung ud som muligt, så længe som muligt.
 11. Men det er ikke den eneste årsag til at pleje din hud - du bør gøre det for at pleje hele dit velvære, fordi din hud beskytter dig fra udefra kommende bakterier, mod vind og vejr, og passer på alle dine indre organer.

 12. Det kan bidrage til øget metabolisme - og mere energi. Netop dette hænger sammen med punkt 1. Fordi kollagen bidrager til både muskler og led, ved at opretholde deres normale funktion og styrke, så kan du opleve øget metabolisme.

 13. En øget metabolisme handler egentlig bare om din krops evne til at forbrænde energi og optage energi - og det er derfor logisk, at en øget metabolisme også vil give mere energi (som du kan bruge på at træne og få større muskler, eller lege med børnene).

 14. Bekæmpelse af inflammation. Som vi dog kan blive ved med at hive fat i nye fordele. Håndtering af inflammation i kroppen er særligt vigtigt, jo ældre vi bliver, da vi er i større risiko for at opleve inflammation.

 15. Det kan både bidrage til stærke og sunde led, forebyggelse af skader og håndtering af toksiner i kroppen, hvilket i høj grad kan bidrage til bevægefrihed uden smerter eller ubehag.

 16. Et boost til humøret. På baggrund af alle det alsidige effekter, kan du opleve at kollagen booster dit humør - det bidrager til at pleje muskler, led, knogler, hud, hår og altså bare til dit generelle helbred. Så hvordan kan det ikke booste dit humør?

 17. Bedre fordøjelse.Og lige en sidste med på vejen. Kollagen kan nemlig også bidrage til en sund fordøjelse, da det er med til at opretholde den normale funktion og balance i maven.

Det er altså ikke kun for kvinder, at tage kollagen, det er også i den grad for mænd - hvis ikke mere for mænd end kvinder!

Der findes utallige førevarer, der kan bidrage til at du får al den kollagen din krop har brug for

Sådan får du mere kollagen

Nu ved du hvad kollagen er, hvad du kan opleve med kollagen, og også at du som mand i højere grad har brug for at fokusere på det, fordi det kollagen niveauet falder hurtigere for mænd end kvinder.

Nu mangler du bare at vide, præcist hvordan du får mere kollagen! Så her er listen over fødevarer, som indeholder kollagen, men du kan også vælge den nemme løsning, og tage et kollagen tilskud hver dag!

Hvad du dog bør prøve at inkludere i dine fødevarer er:

 • Kød, særligt oksekød eller kylling
 • Æg
 • Fisk
 • Mejeriprodukter

Du har nok fanget den allerede, proteinrige fødevarer, men du bør også spise følgende, da det bidrager til kroppens egen kollagensyntese:

 • Fødevarer rige på C-vitamin, såsom eksotiske frugter
 • Røde frugter og bananer
 • Nødder
 • Tofu

Og du vil nok gerne også gerne vide, hvor meget du bør spise. For en typisk mand, alt afhængigt af hvordan du selv føler du har det, bør du indtage mindst 2 gram og helt op mod 10 g kollagen om dagen, og netop her kan et kosttilskud hjælpe dig med at nå i mål.

Andre interessante artikler