Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

5 gode råd til mere skægvækst

I vores tid er skægvækst ved at blive mere og mere populært. Vi ser en større popularitet inden for emnet skægpleje, hvor særlige remedier, herunder olier, kamme og barbermaskiner, er udviklet til netop dette formål. Af den grund oplever mange mænd en frustration over manglende evne til at gro et stabilt skæg, hvilket i nogle tilfælde kan føre til mangel på selvtillid og maskulinitet. Heldigvis er der en række af naturlige ting som du kan gøre for at opnå mere skægvækst. I denne artikel har vi samlet 5 gode råd til mere skægvækst, så du med tiden kan komme til at gro det skæg som du drømmer om.

1. Minoxidil

Minoxidil er et stof, der er designet til at modvirke og begrænse hårtab – med andre ord stimulere øget hårvækst. Efter populariteten af dette produkt blev forøget, fandt forskere midlertidig ud af, at minoxidil også kunne hjælpe til øget skægvækst hos mænd. Dette åbnede op for et nyt marked, hvor mænd verden over er begyndt at anvende 5% minoxidil skum til øget skægvækst i ansigtet. Stoffet fungerer mere præcist ved at udvide blodkarrene, hvilket stimulerer blodtilførslen til de celler i hårrødderne, der kontrollerer hårvæksten. I Danmark kan minoxidil købes i håndkøb og det anbefales, at benytte produkter produceret af Foligain, da disse er sikkerheds- og FDA-godkendt.

2. Testosteron

Hårvæksten styres hovedsageligt af hormoner, din skægvækst i særdeleshed af testosteron, som er det mandlige kønshormon. Mængden af testosteron i kroppen hos mænd er afhængig af alderen og baseret på arvelighed. Det vil sige, at du med fordel kan tage et kig på dine forfædre når du skal vurdere dine fremtidsudsigter vedrørende skægvækst, hårtab og generel kropsbygning. I relation til øget skægvækst kan det anbefales at benytte et naturligt testosterontilskud , der gennem en korrekt kombination af vitaminer, mineraler og næringsstoffer stimulerer kroppens naturlige produktion af testosteron. Som en ekstra bonus kan dette kosttilskud også hjælpe til øget muskelopbygning i kombination med styrketræning.

3. Sund kost

Sund og stabil hårvækst kræver, at din krop har rig adgang til netop de vitaminer, mineraler og næringsstoffer som den har brug for. Dette gælder også for skægvækst. Blandt de vitaminer og næringsstoffer, der har størst betydning for hårvæksten findes B-, C-, og D-vitamin, samt jern. Netop disse elementer findes i en sund og varieret kost, hvorfor det er helt essentielt at opretholde, hvis du ønsker øget skægvækst.

En sund og stabil kost indeholder frugt og grønsager, forskellige typer af kød, fisk, mælke- og fuldkornsprodukter og samlet set mange forskellige typer af mad. Almindeligvis vil en varieret kost som beskrevet oven for, forsyne din krop med de vitaminer og næringsstoffer som den har brug for. Hvis du har svært ved at fastholde en sund og varieret kost, eller blot ønsker at være sikker på at få netop de vitaminer og næringsstoffer, der er vigtigt for hårtab, er det muligt at købe et Vitamin-kosttilskud til øget hårvækst. MaxMedix har produceret et nyt kosttilskud til netop dette formål. Læs om Hair-Plus her.

4. Motion og søvn

Foruden en sund og varieret kost, har andre aspekter af sund livsstil også indflydelse på din evne til forøget skægvækst. Dette indebærer blandt andet motion på jævnlig basis, samt korrekt søvn- og døgnrytme. Ved at fokusere på en overordnet sund livsstil, skaber du de bedste forudsætninger for, at kroppens funktioner er optimale, herunder evnen til at opnå en stabil hår- og skægvækst.

Motion er med til at regulere og styrke stofskifte og kredsløb, mens god og stabil søvn er en betingelse for produktion af væksthormon i kroppen. Langvarige perioder med stress kan modsat have negativ indflydelse på kroppen i relation til hårvækst. Der findes endda en type af hårtab, der udelukkende er stressbetinget.

Nogle typer af medicin kan have negativ indflydelse på hår- og skægvækst. Det drejer sig blandt andet om blodtryksmedicin, antidepressive midler og medicin mod epilepsi. Tager du en af ovenstående medicintyper anbefales det at snakke med din læge om en eventuel negativ indflydelse på hårvæksten.

5. Livsglæde og selvtillid

Der findes mange myter og falske råd til hvad der virker til at skabe øget skægvækst. Her er en af dem blandt andet barbering – altså at man bare skal begynde at barbere sig, hvorefter håret vil gro og brede sig automatisk. Dette passer dog ikke. Ved at klippe håret af med en skraber kommer de afskårne hårender rigtig nok tykkere tilbage og på den måde kan skægvækst komme til at virke kraftigere. Faktum er dog, at du ikke får flere skæghår og dermed tættere skæg gennem barbering, hvorfor der henvises til de resterende råd i denne artikel for at opnå de resultater som du går og drømmer om.

Det bedste råd er helt bestemt at forsøge sig med en minoxidil skum. Det er ikke på alle personer, at denne type behandling virker, men undersøgelser viser, at langt størstedelen ser positive resultater – også på skægvækst. Hvis det på trods af behandling stadig er svært for dig at gro et skæg handler det i bund om at forsøge at opbygge din selvtillid og dit image gennem andre elementer i din stil. I sidste ende handler alt vedrørende udseende om livsglæde og udstråling, så mon ikke du kan finde andre elementer med lige så stor betydning for at skabe en ikonisk stil.

Andre interessante artikler