Apriludsalg: Køb 3 betal for 2*

6 hjemme remedier mod indgroet hår

Indgroet hår er en bumse-lignende irritation, forårsaget af et hår som vokser indenunder huden. Indgroede hår kan være svære at få bugt under, så derfor har vi givet 6 forslag til hjemme remedier, som kan hjælpe mod indgroet hår. Læs mere her.

Der findes intet mere frustrerende end at finde indgroet hår på dine ben, hænder og dit ansigt. Dem, som ligner bumser, er de meste skræmmende. Ingroede hår forekommer ofte hos folk som har krøllet eller kruset hår, men næsten alle bliver på et tidspunkt i livet ramt af indgroet hår. Hårene bliver indgroede idet håret i stedet for at gro ud, krøller ind under huden og vokser videre derfra. Dette forekommer oftest grundet døde hudceller, som blokerer for hårfolliklen. Ønsker du at læse mere om indgroet hår remedier, kan du læse det her.

Hvorfor får man indgroede hår?

Hvorfor får man indgroede hår?

Mennesker som jævnligt bruger voks eller barberer sig med skraber er ofte meget tilbøjelige til at få indgroet hår. At gå i stramt tøj og bruge ukorrekte metoder til hårfjerning kan ligeledes forårsage håret til at gro indad. I følgende artikel vil vi komme med 6 forskellige remedier du sikkert har i hjemmet, som kan behandle dine indgroede hår, når de først har ramt.

Hjemme remedier mod indgroet hår

1. Varme klude

For at blødgøre huden omkring håret, kan du med fordel påføre et varmt og fugtigt håndklæde eller klud. Gentag dette indtil håret er tæt nok på det yderste hudlag til håret kan fjernes.

2. Brug en pincet mod indgroet hår

Efter du har påført det varme og fugtige håndklæde, bør håret være så tæt på overfladen af huden, at du nu kan bruge din pincet. Brug pincetten til at få fat i den yderste ende af håret, og træk det nu stille ud således det yderste stykke er over hudens overflade. Husk, målet er ikke at hive håret ud af huden, da dette kan gøre meget ondt. Forsøg i stedet at få den yderste del af hårstrået til at komme ud. Dette vil hele dit indgroet hår, og fjerne hudirritationen. Vær opmærksom på at håret nogle gange kan ligne en lup. Dette er blot fordi håret fra start har vokset ud, men derefter begyndte at vokse indad igen. Put en steriliseret nål igennem hullet og træk forsigtigt hårspidsen ud af huden.

3. Mælk og brød

Dette lyder måske lidt underligt, men i al sandhed virker det – især ved indgroede hår, som ligner en lup. Opvarm noget mælk og dyp et stykke brød i det. Placer nu brødet på det indgroet hår og hold det der indtil brødet er kølet af. Gentag dette i omkring 10 minutter. Nu burde porerne have åbnet sig – brug nu en steril nål til at trække håret ud.

4. Salt

Salt hjælper ikke kun ved eksfoliering af hårfolliklen, det hjælper også på at øge blodcirkulationen og derved hjælpe dit indgroet hår til at komme ud. Tag en halv teskefuld salt og bland det med en kop varmt vand. Brug en tot vat eller en vatpind til at påføre miksturen til det ramte område. Tør endelig ikke saltvandet af, men lad det sidde. Det optimale tidspunkt at påføre dette på er når du går i seng, så blandingen kan virke natten over. .

5. Ændre dine barberingsteknikker

Men, som har indgroede hår i deres ansigt, bør ikke påføre for meget tryk når de barbere sig. Ligeledes må huden ikke strækkes, da dette kan fange hårfolliklen og stubbene under huden, så de vokser tilbage og giver indgroet hår. Det anbefales desuden altid at bruge en skraber med ét barberblad, i stedet for de velkendte skrabere med 2, 3 eller 4 barberblade.

6. Kaffe

Bland ¼ kop ubrugt kaffepulver sammen med en kop lunkent vand. Masser området med miksturen i et par minutter. Herefter skylles det lunkne vand af. Du kan eventuelt påføre aloe vera creme, for at fugtiggøre huden igen, og bringe hårstrået op til hudens overflade.

Slutteligt giver vi nogle tommelfingerregler over hvad man skal og ikke skal med hensyn til indgroet hår

Gør:

  • Hold altid din hud fugtig når du benytter ovenstående remedier. Vi anbefaler Skin Doctors Ingrow Go mod indgroet hår
  • Før du barberer dig, husk altid at eksfolier huden
  • Fjern kun det indgroede hår, når du kan se håret ovenover huden
  • Rens altid din hud for at blive fri for snavs og døde hudceller

Gør ikke:

  • Pluk ikke pincetten ind i huden i forsøg på at få fat i håret
  • Undgå at barbere dig i op til 4 uger imens huden omkring dit indgroet hår
  • Pluk ikke den yderste del af hårstrået alene, da dette vil genskabe problemet
  • Undgå at bære tætsiddende, stramt tøj omkring dit indgroede hår

skin-doctor-infograph

Del med