FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Ar efter hudsygdom

Acne og bumser er en almindelig hudsygdom, som rigtig mange mennesker rammes af, på et eller andet tidspunkt i deres liv. Ikke alene er denne hydsygdom besværlig at komme til livs, men den efterlader også acne ar, som kan plage ens selvtillid efterfølgende. Her kan du læse og finde råde til at få bugt med lidelsen og hvordan du effektivt kan fjern ar efter bumser.

Hvad er et acne ar?

Hvad er et acne ar?

Acne og bumser er en meget almindelig hudsygdom, som rigtig mange oplever. Den ses især hos teenagere i puberteten, men den kan også opstå hos voksne. Det er en meget tarvelig lidelse, for ikke nok med at den får de fleste til at føle sig pinlige og socialt udsatte, så er det også en hudsygdom, som kan efterlade nogle grimme og dybe acne ar, der kan være svære at slippe af med igen. På denne side vil vi give dig information omkring acne ar og hvilke behandlinger der findes. Der er også nogle ting man selv kan gøre, for at komme arrene fra denne irriterende hudsygdom til livs.

Når man er, eller har været, ramt af en hudsygdom som acne, så kan der efterfølgende forekomme nogle ar fra de bumser og bylder der har været eller som følge af kradsning. Arrene er ofte rødlige, mørke eller hvide (uden pigment) og ligger i læderhuden eller nogle gange dybere.

Fjern ar efter bumser og acne

Fjern ar efter bumser og acne

De fleste ar fra denne modbydelige hudsygdom kan heldigvis fjernes. Det kan dog være svært og det kræver meget tålmodighed. Behandling afhænger af hvor slemme arene er. I nogle tilfælde kan en læge eller hudspecialist behandle acne ar med kemisk peeling eller microdermabrasion. Disse milde behandlinger kan klares på hudklinikken eller endda hjemme hos dig selv, hvis du har de rigtige produkter.

Hvis denne hudsygdom har givet dig meget dybe og store ar, så er der et par andre ting du kan gøre:

Laser behandling: Fjern ar efter bumser og acne med en laser behandling. Den kan udføres hos de fleste hudlæger og dermatologer, da de er specialister i en hudsygdom som acne. Laseren fjerner det ødelagte øverste lag af huden og opstrammer det midterste lag, hvilke gør huden glattere. Dette kan tage alt fra få minutter og op til en time. Lægen eller dermatologen vil forsøge at gøre behandlingen så smertefri som muligt, ved først at lægge en lokalbedøvelse. Det tager som regel 3-10 dage for huden at hele efter denne type behandling.

Dermabrasion: Denne behandling udføres som regel på en hudklinik. Det foregår ved at et instrument med et roterende børstehoved eller diamant sliber hudens overflade af. I takt med at huden heles igen, fremkommer et nyt glat hudlag, som erstatter det gamle lag hvor der var acne ar. Det tager typisk mellem 10 dage og 3 uger for huden at hele efter en dermabrasion behandling.

Fraktioneret laserterapi: Denne type behandling virker på et dybere niveau end almindelig laserbehandling eller dermabrasion. Fordi denne type laserterapi ikke nedbryder hudens overlag, er helingstiden kortere. Folk der har fået fraktioneret laserterapi vil se ud om som de er blevet lidt solskoldede, men dette går over efter et par dage.

Operation: Folk der har haft virkelig svære tilfælde af en argivende hudsygdom som f.eks. acne, kan i nogle tilfælde vælge at få opereret de dybe ar væk. Man skal dog huske at ingen operation kan gennemføres uden at efterlade ar, så man skal afgøre om man hellere vil leve med sine acne ar.

Hvad kan jeg selv gøre?

Hvad kan jeg selv gøre?

Som tidligere nævnt, kan man købe et mikro-dermabrasion apparat til hjemmebrug. Dette kan bruges hvis man har haft en hudsygdom som f.eks. acne, har solskader, rynker eller noget helt femte. Her hos ShytoBuy fører vi apparatet fra Skin Doctors, som benytter mikro-dermabrasionskrystaller til at give dig profesionelle resultater derhjemme til en brøkdel af prisen af hvad det ville koste hos en dermatolog. Apparatet eksfolierer det øverste lag af døde hudceller væk, så den underliggende sunde hud kommer frem. Når du køber produktet, medfølger der en 24 timers fornyende creme, som praktisk talt er en kemisk peeling.

Imens du behandler arrene fra din hudsygdom, kan du forsøge at skjule det værste med en god foundation, concealer og pudder. Men sørg for ikke at bruge for parfumerede og tunge produkter og rens huden grundigt hver aften, da det er vigtigt at din hud kan ånde og få frisk luft under behandlingen.

Lad ikke arrene fra din hudsygdom gøre dig deprimeret længere. Tal med din hudlæge om hvilken behandling der er bedst til at fjerne lige netop dine acne ar, eller anskaf dig et mikrodermabrasion apparat i dag og kom godt igang med at fjerne ar efter bumser og rifter.

Andre interessante artikler