FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Hvad er Candida Infektion - Sådan genkender du symptomerne

Se vores udvalg til behandling af udbrud af candida svamp (gærsvamp).

Alle mennesker har et naturligt indhold af gær i kroppen. Netop gær er en svamp, som ved en uhæmmet overproduktion, skaber irritation og udslæt. Dette kan ske for både mænd og kvinder. Mange oplever ofte, at særligt de mere intime dele af kroppen rammes af de førnævnte symptomer. Lad dog være at tage sorgen på forskud, da du nemt og hurtigt kan få bugt med den irriterende svamp, hvis du påbegynder behandlingen så snart du oplever de første tegn på svampens udbrud. Der findes naturligvis forskellige typer behandlinger, som alle har et område de er særligt effektive på. Her hos Shytobuy.dk, vil du dog opleve at finde produkter, som kan bekæmpe et candidaudbrud, uanset hvor på kroppen det måtte stamme fra.

Hvad er candida svamp?

Candida svamp er en gærsvamp som optræder i menneskekroppen. Ved en naturlig beholdning af candida, fungerer denne fordøjende. Den er altså vigtig for kroppen, men kan blive et stort problem ved overproduktion. Ved en overproduktion, vil candida svampen trænge gennem tarmvæggen og ind i blodet. På denne måde vil den sprede sig til større dele af kroppen, og den er derfor svær at få bugt med, hvis ikke du hurtigt får påbegyndt behandlingen. Ved manglende behandling, kan en candida infektion føre til en kronisk sygdom, som ligeledes kan gøre dig allergisk overfor visse madvarer. Det er vigtigt, at du er opmærksom på at svampen lever i munden, tarmene og i slimhinder (f.eks. vagina).

Symptomerne på en candida infektion

Der er selvfølgelig måder hvorpå man kan tyde hvorvidt man er udsat for en candida infektion eller ej. Det er dog vigtigt, at huske på, at symptomerne er forskellige alt efter hvor i kroppen du er inficeret. Nedenfor har vi listet nogle af de mest almindelige symptomer og i hvilket område af kroppen man i tilfældet er inficeret af candida svamp.

 • Hvis du oplever smerter ved at synke, kan det typisk være et symptom på at du har en candida infektion i munden eller spiserøret.
 • Oppustethed, smerter i maveregionen, træthed og muligvis lidt blod i afføringen, er klare tegn på en inficeret tarm.
 • Hvis din mund er inficeret, kan du opleve hvide pletter på tungen.
 • Fugtig, skællende og rød hud, er tegn på en hudinfektion.
 • Ved en infektion i skeden, kan du opleve en hytteostlignende udflåd.

Årsager til candida infektion

Der er naturligvis forskellige årsager til en candida infektion, men vi har her forsøgt at beskrive de mest hyppige, og dermed dem der er størst sandsynlighed for at støde på på din egen krop.

 • Antibiotikabehandling, da dette kan give candida svamp bedre levevilkår.
 • Overvægt.
 • Stofskifteproblemer.
 • Dårlig kost.
 • Sukkersyge.
 • Områder der er udsat for ekstra lys og varme.
 • Behandlinger der svækker immunforsvaret, som f.eks. kemoterapi.

Der er dog en undtagelse til disse årsager. Nemlig kvinders skedesvamp. Her er det ofte ikke de ovennævnte symptomer der er årsagen, men tætsiddende trusser, overdrevet brug af sæbe, dårlig hygiejne eller brug af bind eller tampon, som skaber et indelukket klima.

Behandling

Her på siden forhandler vi produkter til behandling af alle de mulige udsatte områder. Dette bl.a. skedesvamp, neglesvamp og svamp i munden. Du finder produkterne her på siden. Vi sælger både medicinsk candidabehandling som kapsler og som dråber, så du kan få en behandling, uanset hvilken form du foretrækker. Det kan f.eks. være at du ikke kan synke kapsler, og derfor foretrækker behandlingen i dråbeform. Vores produkter hos Shytobuy.dk, er naturligvis kvalitetstestede og naturlige. Dette sikrer dig, som forbruger, mod ubehagelige overraskelser og eventuelle bivirkninger, som måtte findes i unaturlige produkter.

Candidakuren

Udover den medicinske og medicinafhængige behandling, kan man også modarbejde sin candida gennem candidakuren. I visse kredse tales der om behandling af candida svamp gennem kost og en særlig diæt. Det drejer sig om at undgå de fødevarer og ingredienser, som sikrer svampen gode vækstforhold. Sukker, alkohol, gær, de ’dårlige fedtstoffer’ (f.eks. friture) og simple kulhydrater skal undgås. Det er gennem en sådan undvigelse af disse fødevarer og ingredienser, at man gennemgår candidakuren. Målret optimalt set din kost mod at være basisk. Det vil sige at du skal forsøge at undgå de syrlige produkter, som f.eks. sodavand. Nedenfor har vi opstillet en simpel oversigt over de produkter du bør undgå, og hvilke du med fordel kan indtage, hvis du ønsker at bekæmpe candida svamp. Dette giver dig et hurtigt overblik over hvad du kan gøre i kampen mod svampen.

Skimmelost Rugbrød (hele kerner)
Mere end ét stykke frugt dagligt Jomfruolivenolie
Eddike Grape
Rødt kød – okse- og svinekød generelt Citron
Gær Syrnede mælkeprodukter
Hvidt brød Grøntsager
Sukker (sodavand, slik og andre sukkerholdige produkter som f.eks. ketchup.) Mandler
Store mængder kaffe Æg
Alkohol Grøn te
Tørret frugt Vand

Candidakuren varer 1 måned, og kan for nogen være en sej kamp. Det er derfor vigtigt, at du ikke lader de gode resultater gå til spilde, så snart du har kæmpet dig gennem den ene måned. Forsøg at implementere de positive produkter i din hverdag, så du ikke risikerer at blive skudt direkte tilbage til start, når måneden er overstået og du kan begynde at nyde de ’forbudte’ produkter igen. Nøgleordene er altså disciplin og moderation.

Vidundermidler

For at hjælpe til at overholde candidakuren efter endt forløb, kan du med fordel forsøge at ændre dine små uvaner minimalt. Du kan f.eks. udvikle en rutine omkring at starte din morgen med at indtage en teskefuld vand med natron (evt. Tilsæt lidt citronsaft). Dette anses af mange som værende en simpel måde til at holde candida svamp nede. Hvis du påbegynder denne rutine, er det værd at bide mærke i, at den er månedsbaseret. Du bør altså køre rutinen hver dag i en måned, holde en måneds pause, køre rutinen igen osv.

Andre simple måder at holde candida svampen nede, når først den er bekæmpet, er at ændre lidt på dine opskrifter når du laver mad og bager. Som nævnt under de ’forbudte produkter’, er hvidt brød f.eks. en af de produkter man bør undgå. Dette kan nemt gøres ved at skifte det almindelige hvedemel ud med fuldkornsmel, kokosmel, rug eller en anden slags. På denne måde bliver dit brød grovere, mens smagen ikke ændres markant. Du kan også købe kogebøger lavet specifikt til at modarbejde candida. Når du bager, bør du bestræbe dig på at undgå alle former for sukker. Benyt i stedet f.eks. stevia, når du skal søde en madvare. Du bør ligeledes arbejde hen mod udelukkende at lave mad ud fra opskrifter indeholdende fisk, kylling eller andet lyst kød. Man kan med fordel tilsætte grøntsager på siden. Her går langt de fleste til. Du kan ligeledes eksperimentere med krydderurter og citron som smagspåvirkere.

Medicinsk behandling kontra candidakuren

Det er vigtigt at fastslå, at den med afstand mest effektive måde at bekæmpe og slå alle former for candida svamp ned, er den medicinske behandling. Candidakuren har primært en effekt på candidaudbrud i maven. Det er derfor ikke garanteret at du vil opnå resultater gennem denne behandlingsform, hvis din candida stammer fra et andet område. Du kan naturligvis købe produkterne til din medicinske behandling her på siden.

Helt optimalt, gør du brug af en medicinsk behandlingsmåde til at nedkæmpe svampen. Når først du har fået slået svampen ned, kan du med fordel se med kritiske øjne på din kost, og se om du her kan ændre på noget, som mindsker risikoen for at svampen kommer i udbrud igen. Eksempelvis kan du ændre dit valg af mel til dine bageprojekter, skære ned på kaffen eller skifte dit oksekød ud med fisk og kylling. Mange af de produkter du spiser og ikke må spise under candidakuren, er produkter som ved sin tilstedeværelse eller sit fravær, kan være med til at forbedre dit helbred. F.eks. vil du opleve at et mindre indtag af sukker, kan være med til at mindske akne og at du gennem indtagelse af fisk og æg, vil opnå et bedre helbred gennem en øget mængde omega-fedtsyrer.

Hos Shytobuy.dk ønsker vi at gøre opmærksom på, at resultaterne naturligvis er forskellige fra person til person, samt at et candidaudbrud kan opstå på andre baggrunde end en dårlig kost. Det kan f.eks. være brug af antibiotika eller p-piller. Ligeledes kan det være de i indledningen beskrevne årsager, som tætsiddende trusser eller et indelukket klima. Vi anbefaler altid at du konsulterer din læge, inden du påbegynder din behandling. Dette sikrer dig mod en forkert behandling eller at bruge penge på en behandling af en sygdom du ikke har.

Anbefalede Produkter

Del med