Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Er neglesvamp smitsom?

Ja, neglesvamp er smitsom. Læs på denne side om, hvordan neglesvamp opstår og hvad du kan gøre for at undgå smitten.

Ja, neglesvamp er smitsom. Du er nødt til at få smitten et sted fra. Det virker måske som om, at neglesvampen er fremkommet helt af sig selv, men du har uden tvivl været i kontakt med nogen, der har været inficeret.

Selvom tilstanden ikke klassificeres som ”højest smitsom” er det stadig meget let at sprede en neglesvamp infektion fra en person til en anden. Det sker typisk gennem deling af genstande, som har været i kontakt med infektionen – dette kunne gælde sko, sokker, neglelak, neglesaks- og fil, osv.

Neglesalon medfører en risiko

Neglesalon medfører en risiko

Et normalt sted at opleve smitten af infektioner af neglesvamp fra en person til en anden, er i en neglesalon. Hvis en person med neglesvamp modtager en behandling og redskaberne ikke er ordentlig steriliseret bagefter, vil smitten sandsynligvis viderebringes til den næste kunde. Det kan også være et glas neglelak brugt på en inficeret person – her kan svampen let spredes til andre personer i salonen. Hvis du ofte modtage pedicurer, så skal du sikre dig at salonen opretholder ordentlige sterilisationsteknikker og brug din egen neglelak!

På trods af den store risiko forbundet med besøg hos en neglesalon, er dette ikke den mest normale måde hvorpå du kan modtage smitten af svamp i tånegle. Dette skyldes at neglesvamp er langt mere udbredt blandt mænd end blandt kvinder.

Fodsvamp fører til neglesvamp

For de fleste mennesker er kilden til neglesvamp-infektionen den svamp de tidligere har oplevet i forbindelse med fodsvamp. Denne spredes typisk fra person til person ved at gå barfodet i fælles badeområder, såsom i svømmehallen eller træningscentret. Af den grund er det særdeles vigtigt enten af gå med klip klapper eller sandaler, hvis du befinder dig i et fugtigt/dampfyldt fælles område.

Hvis fodsvamp ikke behandles vil svampen fortsætte med af gro og til sidst spredes til under din fod og videre til tæerne – det er typisk her, at svampen også inficerer tåneglene og du udvikler tåneglesvamp. Af den grund er det særdeles vigtigt at påbegynde bekæmpelse af svampen. Dette kan gøres gennem aktiv behandling af neglesvamp på tånegle med Manuka Naturals mod tåneglesvamp.

Forøget risiko ved særlige sportsgrene

Forøget risiko ved særlige sportsgrene

Normalt sker denne overførsel af svampen i forbindelse med en skade på neglene, der gør dem ekstra modtagelige og sårbare overfor fremmede infektioner. Dette kunne eksempelvis være, hvis du har tabt noget på dine tæer, som har beskadiget dem eller hvis du er kommet til at støde dine negle ind i en tung genstand. Det kunne også være gentagne og permanente skader på neglene som hvis du gennem lang tid har gået med sko, der ikke passede ordentligt i størrelsen. De fleste personer, som dyrker visse former for sport såsom basketball, tennis, løb og badminton er ofte mere udsatte overfor en svampeinfektion i tåneglene. Det skyldes de bratte stop i bevægelser gennem sportsgrenene, der får fødderne til at glide rundt i skoene.

Neglesvamp virker ved første øjekast harmløs, da du sandsynligvis kun vil se en lille plet af misfarvning på en af dine tånegle – typisk hvid eller gul. Mange mennesker tror endda bare, at det er en ubetydelig skramme eller rids og ignorerer det, men det er i virkeligheden en del af neglesvamp symptomer . Ved at ignorere neglesvamp og udsætte behandlingen giver det dog udelukkende svampen mulighed for at styrke infektionen i neglene og skabe en tyk gullig og hvid masse på og omkring neglene.

Behandling af neglesvamp og negleinfektioner

Når du først har en inficeret tånegl vokser sandsynligheden for at svampen spreder sig til de resterende negle og spredningen er endda i stand til at forekomme fra en fod til en anden ved smitte gennem hverdagsgenstande som dine sokker. Normal vask af sokkerne er ikke nok til at forhindre denne spredning – du er nødt til at gøre noget aktivt for at dræbe bakterien eller svampen. Behandlingsmetoden med Toenail Fungus Zapper™ er særdeles effektiv i bekæmpelsen af tåneglesvamp og indeholder tilmed naturlige olier til lindring af neglesvamp , der har vist sig særdeles effektive i forbindelse med svampebehandlinger, grundet effektive naturlige egenskaber.

Så snart du opdager de mindste tegn på neglesvamp skal du påbegynde behandling for at sikre og undgå, at svampen spreder sig yderligere på dine fødder eller til andre personer i hjemmet. Klik her for yderligere behandlingsmetoder i forbindelse med negleinfektioner.

Andre interessante artikler