Apriludsalg: Køb 3 betal for 2*

Faktorer, der kan udløse rosacea

Rosecea udbrud, er en rødmen og prikken i huden, som kan skyldes en kombination af arvelige og miljømæssige faktorer. Årsagen til rosacea er dog stadig ukendt. En række faktorer i vores hverdag, kan udløse eller forværre rosacea, fordi det øger blodgennemstrømningen til overfladen af din hud.

Hurtig behandling af rosecea

Hurtig behandling af rosecea

Hvis du har et rosecea udbrud, som du ønsker at få hurtig bugt med, uden at skulle ændre alt for mange daglige vaner, så finder du flere produkter her på ShytoBuy, som kan hjælpe dig af med rosacea. Her vil du kunne finde alt fra cremer, tilskud, salver m.m. En af de mest populære produkter heriblandt er, PyratineXR® Creme, Denne creme er hurtig absorberet i din hud, og den er samtidigt klinisk bevist at have en virkning på inflammation i huden.

Andre måder at behandle/forebygge rosecea udbrud på

Ud over medicinsk behandling, så kan rosacea patienter forbedre deres chancer for at undgå udbrud, ved at identificere og undgå livsstil og miljømæssige faktorer, der kan udløse et udbrud, eller forbedre nuværende udbrud. Det er meget individuelt for hvad der kan udløse et rosecea udbrud, hvad der kan forårsage en opblussen for én person, kan for en andre ikke have nogen virkning. Her er en liste over almindelige rosacea udløsende faktorer, der kan medvirke til et rosecea udbrud for nogen. Da folks udbrud skyldes forskellige faktorer kan listen ikke selvfølgelig ikke omfatte alle de faktorer, der kan forårsage udbrud. Men de, som er nævnt her, er de hyppigste. Det vil stadig være nyttigt at fastslå, hvad der udløser udbrud i din hud.

Fødevarer

Fødevarer

Hvad du spiser og drikker kan specielt påvirke rosacea symptomerne. Her er en liste af hvilke føde- og drikkevarer, som hyppigst bliver sat i forbindelse med rosecea udbrud: -Termisk varme drikke, såsom suppe og varm chokolade -Koffeinholdige drikkevarer, såsom te eller kaffe -Spicy krydderier som hvid eller sort peber, paprika, rød peber og cayennepeber -Alkohol, især rødvin. Det betyder ikke man generelt skal holde sig væk fra disse fødevarer, men hvis man har følsom hud, eller før har haft rosecea udbrud, vil man gøre klogt i at undgå disse føde- og drikkevarer..

Solen

Solen

UV-eksponering synes at gøre rosacea værre, så det anbefales, at folk der lider af denne hudsygdom, benytter en solcreme med en SPF-værdi på 30 eller derover dagligt. Det er også bedst at undgå, at ligge direkte i solen, i de timer hvor den er skarpest, primært fra 11:00 til 04:00.

Ekstreme temperaturer

Ekstremt varme eller kolde vejrforhold, meget tørt eller fugtigt klima, samt vind og indendørs varme eksponering kan fungere som udløser, af et rosecea udbrud. Så det vigtigste er at holde hovedet koldt, i varmt vejr, samt fugte huden, når det er koldt udenfor, undgå gerne for varme bade eller saunaer samt andre miljømæssige faktorer, der kan øge din kropstemperatur..

Intens motion

Høj intensitets træning, kan overophede kroppen, hvilket kan udløse rødmen. Undgå derfor kraftig motion eller inddel den i kortere sessioner. Du kan også finde måder at holde hovedet koldt, mens du træner, såsom at udøve udendørs motion, når vejret er køligere, og indendørs i et tempereret rum, når det er varmt udenfor.

Stress

Stress

Stress eller følelsesmæssige nedture, er en af de mest almindelige ting der er forbundet med rosacea udbrud. Hvis dette er en udløsende faktor for dig, så opsøg måder du kan håndtere stress på, såsom at få nok søvn, regelmæssig motion, dybe vejrtrækninger samt spise en sund kost. Husk, at for meget koffein og sukker samt dehydrering, eller at springe måltider over, kan øge stressniveauet.

Medicin

Visse medikamenter, kan forårsager rødmen. Det er primært dem, der forårsager at blodkarrene udvides, såsom kolesterolsænkende lægemidler (dvs. niacin). Udvidet brug af receptpligtig kortisons cremer i ansigtet, kan også forværre rosacea symptomerne.

Kosmetiske produkter

Kosmetiske produkter

Produkter, som indeholder dufte, alkohol, slibemidler eller andre irriterende ingredienser, for huden, kan forværre rosacea symptomer. Husk, at rosacea-udsat hud er meget sart og tør, så vælg kun blide produkter, uden tilsatte parfumer, parabener eller lignende.

Andre interessante artikler