Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Find din fodvorte behandling

Der findes et stort udvalg af behandlingsmetoder til fodvorter, derfor kan det være lidt af en jungle af finde frem til det rette middel mod fodvorter første gang. Den rigtige fodvorte behandling, afhænger af hvilken vorte du har, dens placering og situation. Bliv klogere på hvilken fodvorte behandling, der er de helt rigtige for dig

Find den rigtige fodvorte behandling første gang

Der findes efterhånden et stort udvalg af produkter, løsninger og håndkøbs middel mod fodvorter. Det kan derfor være noget af en udfordring af finde ud af, hvilken fodvorte behandling og metode der er bedst og mest egnet til at behandle din fodvorte. Hvis det er første gang du oplever vorter, kan det være hensynsmæssigt at opsøge læge eller hudspecialist, før du beslutter dig for, hvilken behandlingsform der skal tages brug af. Når du opsøger lægen, vil denne, typisk lave en nærmere undersøgelse af din fod, og det berørte område. Lægen vil spørge ind til hvilke symptomer du oplever, hvornår du oplever dem og i hvilket omfang. Hvis lægen er i tvivl om hvorvidt du behøver en fodvorte behandling eller ej, kan denne sende en vævsprøve af det berørte område på foden ind til en patolog til nærmere undersøgelse. Lægen vil overveje andre problemer, som kan forårsage lignende udseende og symptomer, såsom ligtorne, hård hus eller bristede kapillærer. Efter denne observation, vil i sammen finde frem til den rette fodvorte behandling. Hvis du derimod har haft disse vorter på fødderne før, kender du muligvis allerede et middel mod fodvorter, som har fungeret godt for dig, og du kan derfor med fordelagtighed, forsøge denne behandlingstype igen.

Hvornår skal du søge lægehjælp?

Ring til din læge, hvis en simpel hjemme fodvorte behandling ikke løser dit problem. Ved de fleste situationer skulle din lokale læge kunne være tiltrækkelig, til at bekæmpe vorteangrebet. Hvis din lokale læge ikke mener, at hun kan klare problemet, kan hun henvise dig til en hudspecialist.

Ligtorne, vandvorter og hård hud kan minde og føles som fodvorter. Hvis du er i tvivl, kan det være klogt at konsulere en professionel, før du vælger en hjemme fodvorte behandling. De fleste af disse hudvækster er ufarlige, men nogle kan udgøre en sundhedsrisiko. Det er også muligt for en række mere alvorlige læsioner at forveksles med fodvorteangreb, herunder knuder og melanomer. Selvom det er sjældent at det er tilfældes, vil det være en stor fejltagelse at forsøge at bekæmpe disse med et middel mod fodvorter.

Søg lægehjælp mod din fodvorte behandling når:

Du er i tvivl om det er en fodvorte du har

Du oplever smerte, rødme, hævelse, blødning eller andre store læsioner udvikle sig

Du ønsker at din fodvorte behandling skal se via frysning eller brændes

Du har prøvet et middel mod fodvorter, men den forsvinder ikke

Andre vorter viser sig efter behandlingen

Det er ikke farligt at få denne virus, men der kan dog forekomme komplikationer af aggressiv karakter, herunder blødning, svære smerter, manglende evner til at gå, rødme, hævelse og ar dannelse, som alle kan indikere en nødsituation.

Hvilken fodvorte behandling er bedst?

Hvilken fodvorte behandling er bedst?

Når du skal vælge den rigtige behandlingsform kan du skelne mellem tre forskellige vorteangreb: Førstegangsvorte, vedvarendevorte eller tilbagevendende vorte.

Førstegangsvorte – dækker over det faktum, at det er første gang at du har fodvorten i det pågældende område. Hvis du ikke tidligere har været smittet med fodvorter og symptomerne er store, kan du opsøge din læge, for at finde den rigtige fodvorte behandling, til at bekæmpe den.

Vedvarende vorte – Det er hvis du tidligere har forsøgt dig af, med et middel mod fodvorter, men behandlingen har af en eller anden årsag ikke fået bugt med vorten. I sådan situationer kan du forsøge dig af med et andet produkt., da mennesker reagerer forskelligt på produkt til produkt. Hvis fodvorten endnu ikke forsvinder efter anden fodvorte behandling, bør du opsøge lægen.

Tilbagevendende vorter – Din fodvorte har været forsvundet, men pludselig synes nye symptomer og udbrud. Dette kan være et tegn på at immunforsvaret ikke har været stærkt nok til at bekæmpe den virus, der har forårsaget din fodvorte. Der findes et udvalg af middel mod fodvorter der fremmer immunforsvaret til at bekæmpe virusen.

Find din hjemme fodvorte behandling

Vorter kan i nogen situationer gå væk af sig selv, men dette kræver ofte en god portion tålmodighed. Men hvis du er interesseret i at finde et hurtigt og smertefrit middel mod fodvorter kan du vælge et skønsomt produkt, til at behandle fodvorten hjemmefra. En fodvorte behandling hjemme kan give en lindring af smerter og gene. Da kilden til ubehag i de fleste tilfælde, er det fortykkende lag af hård hud mellem nervebærende væv og jorden.

Før en hjemmebehandling kan det være en god ide at blødgøre vorten. Dette kan gøres ved at placere foden i en balje med vand.

Salicylsyre:

Dette middel mod fodvorter er en effektiv hjemmebehandling, som kan fås i cremer, lotion eller flydende salve. Salicylsyre fjerner det overskydende keratin, så vorterne bekæmpes. Når du anvender salicylsyre, så er det vigtigt at du følger anvisningerne nøje, for at undgå yderligere irritation på huden. Det kan være en længere proces at foretage en fodvorte behandling, i nogen tilfælde måneder hvis der er tale om en stor fodvorte. Derfor skal du have en god portion tålmodighed, får du evaluere hvorvidt din fodvorte behandling er behjælpelig eller ej. Udover at have tålmodighed, skal du også være opmærksom på, at disse vorteudbrud kan sprede sig, derfor skal du overvåge dine fødder nøje under hele behandlingen.

Før din fodvorte behandling skal du i de fleste tilfælde, opbløde det berørte område i varmt vand i ca. 5 minutter. Herefter kan du påføre salicylsyren. Ved at opbløde området, vil effekten effektiviseres. Hernæst kan du fjerne det løse/døde væv med en børste, vaskeklud eller en mild fil og tør grundigt. Det er vigtigt at få så meget af det overliggende væv væk, således at det anvendte middel mod fodvorter kan trænge dybt ind i området.

Hvor længe tager en fodvorte behandling?

Typisk bør du se en forbedring inden for de første 3 ugers behandling. Hvis du ikke har oplevet nogen resultater efter et par måneders fodvorte behandling, bør du kontakte din læge for mere aggressive metoder.

Det anbefales ikke at anvende et middel mod fodvorter over en lang periode på mere end nogle måneders tid, særligt ikke hvis der er tale om spædbørn, personer med diabetes og andre med særligt nedsat blodcirkulation.

Salicylsyre bør kun anvendes på vorter eller hård hud og ikke andre typer hudsygdomme eller læsioner.

Andre interessante artikler