Fri fragt på alle ordrer over 499kr

Fuld tilfredshedsgaranti
Gælder for udvalgte mærker

Fri fragt ved køb over 499 kroner
Dør til dør-levering eller til valgfri pakkeshop

Kunders databeskyttelse
Din data er sikker og beskyttet hos os

Fødevarer at undgå, hvis du har candida

Fødevarer at undgå, hvis du har candida

Candida er den gærsvamp, der naturlige lever inde i munden, tarmen og vagina. Normale niveauer af denne gærsvamp er gode for kroppen, men når den begynder at vokse for meget, kan det volde problemer. Heldigvis er der mange løsninger på at få candida gær niveauerne tilbage i balance, og en af det mest populære er ved en candida udrensnings diæt. Som del af denne specifikke diæt, er der specifikke fødevarer, du skal undgå, da de kan få gærsvampen til at vokse endnu mere.

 1. Sukkerholdige fødevarer

  sugary-foods

  Sukker, eller glukose, er den ting, gærsvampen hovedsageligt lever af, så ved at fjerne sukker fra din diæt, kan det hjælpe med at eliminere candida-infektioner. Dette inkluderer det indlysende som fx kage, småkager, sodavand og slik, men også det sukker, du måske ikke lige ser som det i salatdressinger, proteinbarer og endda i sødemidler.

 2. Frugtjuice og tørret frugt

  fruit-juice-dry-fruits

  En stor kilde til sukker, som får candida til at vokse, er frugt. Selvom frugt åbenlyst er godt for din kost på det lange sigt grundet deres essentielle næringsstoffer, så kan det på kort sigt være skidt, når du døjer med candida. Du bliver nødt til at skære ned på frugt, især juice og tørret frugt, da disse ofte er en af de værste fælder.

 3. Gluten og korn

  gluten-and-grains

  Alle korn, også gluten, er brudt ned til simpelt sukker i fordøjelsesprocessen og kan, som vi ved nu, fodre candida gærsvampen. Af denne grund er det bedst at undgå dem begge, hvis du kan, eller i det mindste begrænse den mængde, du indtager, på det korte sigt, indtil symptomerne på candida gærsvampen er forsvundet.

 4. Fermenterede fødevarer

  fermented-foods

  De forskellige typer af fermenterede fødevarer som fx kefir, kombucha, sauerkraut og miso er alle gavnlige for en sund krop, da de virker som probiotikaer til at fodre bakterierne i maven. Hvis du spiser fermenterede fødevarer, når du har en candida infektion, vil de til gengæld hjælpe med at fodre candida gærsvampen, så det er bedst at vente, til infektionen er væk.

 5. Øl og vin

  beer-wine

  Både øl og vin er fermenteret, og derfor kan de gøre overvæksten af candida værre. Øl indeholder også gluten, og vin indeholder meget sukker, som vi ved begge kan fodre candida gærsvampen. Derudover kan indtagelse af alkohol forværre symptomet ‘’gennemhullet mave’’, der kan få candida til at gå ind i blodstrømmen.

 6. Stivelsesholdige grøntsager

  starchy-vegetables

  Normalt er stivelsesholdige grøntsager yderst gavnlige for din krop, men når din candida gærsvamp vokser for meget, er det bedst at begrænse dit indtag. Grunden til dette er, at de er en god kilde til kulhydrater, hvilke bliver brudt ned til sukker i din krop, der kan fodre candidaen, så prøv at fokusere på grønne bladgrøntsager i stedet.

 7. Mælkeprodukter

  dairy

  Mælkeprodukter bliver set som højest inflammatoriske fødevarer, så de kan være skadelige for din krop, når du døjer med candida. Inflammationen kan skade tarmen og føre til ‘’gennemhullet mave’’, så candida gærsvampen kan ende i blodstrømningen. Dette får dit immunsystem til at angribe og kan svække din naturlige immunitet.

Oversigt

Mange personer spørger, hvordan de kan kurere candida naturligt og permanent, og en af de bedste løsninger er gennem en candida diæt. Husk dog, at en candida diæt, hvor du undgå de nævnte fødevarer, kun bør følges i en kort periode, indtil overvæksten har nået et sundt niveau igen. Hvis du følger den langsigtet, vil du gå glip af en masse essentiel næring i din kost, så det er ikke anbefalet. Hvis du leder efter en mere langsigtet løsning, kan du prøve at tage et naturligt candida kosttilskud, da disse indeholder ingredienser, der kan hjælpe med at bekæmpe candida gærsvampen og få dine niveauer tilbage i skak.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med