Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Forebyggelse af åreknuder

Karsprængninger og åreknuder rammer i gennemsnit hver tredje dansker. Dette er en uheldig statistik, men der er masser af ting du kan gøre for at forebygge åreknuder og karsprængninger. Læs mere her

Karsprængninger og åreknuder rammer i gennemsnit ca. Hver tredje dansker på et tidspunkt i deres liv. De fremkommer primært i benene, da det er her blodårene og venerne kommer mest på overarbejdet, idét de skal pumpe blodet mod tyngdekraften. I mange tilfælde forekommer karsprængninger og åreknuder ikke kun som et uæstetisk udseende, men kan ligeledes frembringe store smerter og ubehag. I denne artikel vil vi gennemgå nogle gode tips til at forebygge karsprængninger og åreknuder, så du kan blive fri for disse i fremtiden. Er du allerede plaget at disse, anbefaler vi at du læser om vores behandling af åreknuder.

Kend din risiko

Nogle mennesker er fra naturens side desværre mere modtagelige overfor at udvikle åreknuder og blodsprængninger, men det er heldigvis ikke noget, som er udelukket at forebygge. Ved at kende din risiko, kan du tage proaktive valg, og leve en livsstil som gør dig mere immun overfor disse symptomer.

Alder

Alder er en væsentlig faktor i hvorvidt du udvikler åreknuder og karsprængninger. Alderdom gør, at dine åre og vener mister elasticitet, hvilket giver dig øget risiko for at udvikle karsprængninger og åreknuder

Biologisk køn

Desværre for kvinder, er de langt mere tilbøjelige til at udvikle karsprængninger. Forskere mener, at dette har noget at gøre med deres hormonudsving ved blandt andet menopause og graviditet.

Fedme

Nu kommer den igen – den som alle sundhedsapostler snakker om - fedme. Overvægt lægger mere pres på dine vener, hvorfor du som overvægtig har større risiko end andre.

Manglende bevægelse

Hvis du ofte står stille eller sidder ned i længere tid af gangen, kan du være i større risiko for at udvikle karsprængninger og åreknuder. Ved at forblive i samme position i for længe, lægges ekstra pres på dine vener til at pumpe blodet videre til dit hjerte.

Hvad kan du gøre?

Nu vi kender de forskellige risici, som kan give dig åreknuder og karsprængninger, er det lettere at identificere en sund livsstil og opretholde den. Herunder er nogle tips til, hvad du aktivt kan gøre i din hverdag, for at forebygge åreknuder.

Sund spisevane

Hvis du ikke allerede har sunde spisevaner, kan du med fordel udvikle en nu. Ved at undgå kost med et højt kalorieindhold og lavt vitamin, mineral og fiberindhold, kan du hurtigt opbygge vaner som på sigt giver dig en væsentlig højere chance for at forebygge åreknuder. Studier viser, at diæter med et lavt indhold af fiber, er direkte skadeligt for dine vener og blodkar. Ydermere hjælper diæter med højt fiberindhold dig ligeledes med at opretholde og vedligeholde et sundt kolesteroltal.

Motioner regelmæssigt

Ved at gå ture og løbe, kan du øge cirkulationen i dine ben, hvilket i den grad er noget som kan forebygge åreknuder på effektiv vis. Ydermere hjælper motion på at reducere et højt blodtryk, og det styrker ligeledes dit komplette cirkulationssystem.

Kvit cigaretterne

Som vi har hørt utallige gange før, så er rygning ikke godt for din krop. Studier har vist, at højt blodtryk associeret med rygning giver en markant øget risiko for at udvikle åreknuder og karsprængninger.

Undgå piller med højt østrogen indhold

Langtidsbrug af p-piller med højt østrogen og progesteronindhold kan ligeledes øge din risiko markant. Hormonerstatningsterapi er kendt for at have samme effekt. Tal med din praktiserende læge, inden du beslutter dig om ovenstående virkelig er det rette valg.

Bliv væk fra solen

Heldigt for dig, så er du med åreknuder faktisk undskyldt for at bevæge dig ud. Du kan derfor med ro i sindet sætte endnu et afsnit af din favoritserie på, og lave dig en ny kop kaffe. Det viser sig, at overdrevet sollys – for mennesker, som har en rimelig hudtone – kan øge risikoen for at udvikle åreknuder og hudkræft ligeså.

Nu du kender hvilke metoder du kan bruge, for at forebygge åreknuder, er det bare at komme i gang.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med