Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Derfor får du gråt hår, og sådan afhjælper du det

Er du begyndt at vokse grå hår før du er blevet klar til dem? Det er du ikke alene om. Mange personer oplever at de grå hår kommer for tidligt, og alle er fælles om at ville finde en god løsning på problemet. Her på ShytoBuy kan du læse om årsager til grå hår og du kan også læse mere om vores unikke behandling Foligain Anti Gray.

Introduktion

For hvert årti du runder efter 30, stiger sandsynligheden for at få gråt hår med 10-20%. Alle mennesker vil dog ende med at få gråt hår. Dette er en helt naturlig udvikling, og er derfor ikke noget man skal bekymre sig om. Vi har dog en behandling til dig der føler dit grå hår er kommet for tidligt.

Hvad er gråt hår?

Din hårfarve er baseret på et stof kaldet melanin. Hvert eneste hårstrå indeholder en vis mængde lys og mørk melanin. Det er simpelthen mængden af hver der bestemmer hvilken hårfarve man ender med. Når du er ung vil en særlig stamcelle, melanocytter, sprøjte pigment ind i keratinholdige celler. Keratin er sammen med melanin afgørende for din hårfarve. Når du ældes bliver mængden af melanin mindre. Dette betyder altså, at du med alderen vil få mindre og mindre melanin i håret, hvilket medfører at dit hår bliver gråt, og til sidst hvidt, når der slet ikke er mere melanin tilbage.

Forskning blandt sydamerikanske mennesker, har vist at der findes et gen, som kan påvirke dit hårs grålighed. Et gen der tidligere blev regnet for at påvirke det lyse element i håret, men som efterfølgende har vist sig i stedet at stå for det grå element. Tilstedeværelsen af genet tegnede sig for ca. 30% af deltagernes grå hår. De resterende 70% havde gråt hår på baggrund af alder, stress og miljø.

Det biologiske ur

Ifølge undersøgelser udført hos Desmod Tobin, Bradford Universitet har næsten alle mennesker et biologisk ur, som er med til at sænke mængden af melanin med tiden. Det er altså din alder og dit genetiske materiale, der er de største faktorer i hårets tidspunkt for at blive gråt. Det er alment kendt, at europæere i gennemsnit får gråt hår i midten af 30’erne. Asiater i slutningen af 30’erne og afrikanere får det typisk i midten af 40’erne.

Andre faktorer

  • Brintoverilte: Dette er et stof, som blandt andet i hårindustrien benyttes til at afblege hår. Dit hår producerer dog også selv brintoverilte. Efterhånden som du bliver ældre, producerer kroppen mere brintoverilte, hvilket har den naturlige effekt, at dit hårs pigment bliver afbleget.
  • Rygning: Der er en klar sammenhæng mellem rygning og gråtoning af dit hår. Rygning regnes også som en af de hyppigste årsager til for tidlig gråtoning. Folk der oplever at blive gråhårede inden de runder 30, er oftest rygere.
  • Oxidativt stress: Oxidativt stress definerer det der sker, når der opstår ubalance mellem frie radikaler i kroppen og antioxidanter. Gråt hår er som regel et kraftigt tegn på oxidativt stress.
  • B12-vitamin: Dette er også en kraftig faktor i forbindelse med gråt hår. Der er rapporter om folk, der har oplevet at få hårfarven tilbage, efter man har fået den rette mængde B12-vitamin ind i kroppen.

Stress – en gråfremkaldende faktor?

Mange kender sikkert til udtrykket, om at man får grå hår af sine livlige unger, eller de stressede perioder i livet. Nu er det dog ikke blot en skrøne længere. Studier ledet af Nobelprisvinderen Dr. Robert Lefkovitz, har påvist at stress kan skade dit DNA, hvilket ikke alene kan forårsage grå hår. Det kan ligeledes forårsage cancer, neuropsykiatriske forhold og en tidlig aldring.

Potentielle kure mod gråt hår

Forskere fra New York University''s Langone Medical Center har formået at isolere WNT-proteinet, som fungerer koordinerende mellem melanocytterne og de stamceller der styrer hårsækkenes udvikling. Man har med denne metode kunne gøre sorte mus grå, hvilket har givet forskerne håb om at kunne bruge det omvendt, og give det grå hår farve. Et senere studie har vist, at man kunne omvendt brintoveriltenopbygningen, således at den ikke gør håret mere gråt, men i stedet bevarer farven. Det er dog vigtigt at understrege, at der intet sundhedsskadeligt er ved at få gråt hår. Det er ganske enkelt bare et tegn på naturlig aldring. Det er desuden sundhedsskadeligt at farve sit hår med hårfarve, da disse indeholder utroligt mange farlige stoffer.

Gråt hår – en helbredsindikator?

Gråt hår er generelt en arvelig ting. Hvis dine forældre har fået gråt hår i en tidlig alder, kan du med stor sandsynlighed også selv se frem til at opleve dette. Overvægt kan i visse tilfælde lede til gråt hår, ligesom en tidlig gråtoning af håret kan indikere en vis sygdom. F.eks. kan osteopeni i visse tilfælde opdages ved en tidlig gråtoning af hårpragten. Ifølge en undersøgelse, publiceret i The Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, havde personer med en tidlig gråtoning 4,4 gange større risiko for at have osteopeni end personer med gråtoning i den normale alder.

Hvad kan jeg gøre ved mit grå hår?

Som nævnt, er det ikke en farlig ting at få gråt hår rent helbredsmæssigt. Nogle mennesker kan dog føle at der med det grå hår, følger et prædikat af at være en ældre person. Man føler måske at folk man passerer kigger på en og at man bliver taget på med fløjlshandsker, som tilfældet ofte er med ældre personer. Hvis man er en person der har fået en tidlig gråtoning, vil man oftest finde denne omsorg nedsættende, og derfor have et ønske om at gøre noget ved det grå hår, for at skjule sin ’alder’. Man kan naturligvis vælge at gå til frisøren og få sit hår farvet. Dette kan stort set alle frisører udføre, og udvalget af farver er overvældende. Du kan også vælge at få lavet highlights til at pifte det grå look op, så det ikke bliver så kedeligt som man kunne frygte. Som nævnt tidligere er hårfarve dog en løsning med konsekvenser. Udover at indeholde kemikalier som kan skade dit hår, kan hårfarve også påvirke dit immunforsvar i en negativ retning. Du kan vælge at farve dit hår selv eller få en ven til det, i stedet for at betale en professionel frisør for det. På denne måde sparer du penge, men resultatet bliver som regel også dårligere. Konsekvenserne ved en hjemmebehandling er dog de samme som ved en frisør, da farverne også her indeholder skadelige kemikalier. Det skal dog nævnes at visse frisører bruger naturlig hårfarve, hvorfor immunforsvaret og håret ikke tager skade. Det er dog i langt de færreste tilfælde at dette er en realitet, da de naturlige hårfarver er dyrere end de skadelige af slagsen.

At leve med gråt hår

Når man bliver gråhåret, følger der en masse psykiske ændringer med. Uanset om du bliver gråhåret for tidligt eller til tiden. Mange føler sig måske ikke klar til at blive gråhårede, hvilket betyder at det grå hår får dem til at se ældre ud end de ønsker at opfattes. Hvis man lærer at leve med det grå hår, kan det have en helt ny og større effekt for dig og din udstråling. Grå er nemlig høj mode for tiden. Hvis du er en mand, og du har lært at acceptere dit grå hår som en del af dit look, og derfor ikke lader din udstråling påvirke af det, vil mange opfatte dig som værende moden. På en god måde vel at mærke. Man kender det fra gorillaerne. Her respekteres de gamle, grå gorillaer mest. De såkaldte ’silverbacks’. De har nemlig et langt livs erfaring med sig, og er derfor bedre egnet til at træffe beslutninger.

Hvis du er en kvinde, der har valgt at lade dit grå hår dominere, vil mange se på dig som værende modig og selvsikker. En kvinde der hviler i sig selv og ikke behøver at farve håret, fordi hun er ligeglad med andre mening om det. Det er desuden meget anderledes end de typiske skandinaviske hårfarver, hvilket kan gøre at du på denne måde kan skille dig lidt ud fra den halvkedelige hårmængde. Husk desuden på at mange af de kvinder, man ser op til, fordi de har ladet det grå hår komme frem, er stærke og karismatiske kvinder. Hvis du på trods af ovenstående stadig er interesseret i at finde en løsning til behandling af gråt hår, tilbyder ShytoBuy en anerkendt følgende anerkendte og effektive løsning.

Foligain™ Anti Gray

Hos ShytoBuy.dk fører vi produktet Foligain™. Dette produkt er baseret på naturlige ingredienser, og kan gennem disse være med til at bekæmpe og forebygge grå hår. Dette sker gennem en øget produktion af melanin. Produktet er udviklet af Newton Everett, som er et anerkendt laboratorium med speciale i innovative hårlidelsesbekæmpende produkter, med fokus på innovation. Forskning har vist, at håret bliver gråt grundet en skiftende balance i forholdet mellem hydrogenperoxid (brintoverilte) og melanin. Med andre ord er der nu mest hydrogenperoxid, mens mængden af melanin er mindsket. Foligain™ aktiverer de stoffer i kroppen, som producerer melanin, så balancen kan komme tilbage til det oprindelige forhold. Nemlig at der er en højere koncentration af melanin kontra brintoverilte. I visse tilfælde, vil du også kunne opleve at produktet kan modarbejde hårtab, da næringsstofferne i produktet reducerer udtynding.

Resultaterne er forskellige fra person til person, da kroppens evne til at tage imod udefrakommende stoffer er forskellige. Efter at have analyseret forskellige resultater, er det blevet konstateret at resultaterne typisk kan ses efter 4-9 måneder. Newton Everett anbefaler dog mindst 6 måneders behandling, inden de tør garantere resultater. Allerede indenfor de første måneders brug af produktet, oplever mange brugere dog en forbedring af hårets sundhed. Det faktum at produktet er naturligt, betyder at du ikke skal frygte for dit hårs sundhed, samtidig med at du ikke vil opleve nogen bivirkninger ved en Foligain™-behandling. Du kan læse mere Foligain™ og bestille dit eget eksemplar her.

Kontakt os

Har du yderligere spørgsmål til grå hår eller behandlingsmuligheder? I så fald er du velkommen til at tage kontakt til vores uddannede kundeservice på enten livechat, telefon eller e-mail, hvor de vil rådgive dig i vores produkter. Vores kundeservicemedarbejdere står til din rådighed alle hverdage mellem 10-18, hvor de kan hjælpe dig med at finde løsningen til dit følsomme problem. Vi har mere end 10 års erfaring med at levere naturlige løsninger til dine problemer, og alle bestillinger bliver leveret hurtigt og i fuld diskretion.

shydk-tik-logo-women-page-banner

Del med