FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

ShytoBuy

Gråt hår - forebyggelse, behandling og pleje

Er det uundgåeligt at få gråt hår? Og hvad siger gråt hår egentlig om os som mennesker? Stik imod hvad de fleste antager, så betyder det altså ikke at du er gammel eller at der er noget galt (det behøver det i hvert fald ikke), og selvom det kan være svært at omfavne de grå hår, så er der hjælp at hente imod det væld af følelser, der kan medfølge.

Gråt hår er i dag i højere grad forbundet med selvsikre og modne individer, omend det er naturligt helt eller begyndende gråt hår eller farvet (se bare George Clooney, Kelly Osbourne og Lilly Allen), men de første grå hår er altid svære at håndtere.

Dette skyldes i høj grad, at gråt hår så længe har været set som et tegn på alderdom, og derfor som noget mange vil gerne vil undgå. Tiderne er dog anderledes nu, og gråt hår kan ikke bare forebygges, behandles og omfavnes, det kan også gemmes med hårfarve.

Der findes altså utallige måder hvorpå du kan pleje dit hår, så du ikke bare får det samme flotte og sunde hår, og får den selvtillid og udstråling, som sundt hår bidrager med - der er også helt naturligt hårpleje produkter, der kan bidrage til at forebygge eller håndtere grå hår.

Opdag hvordan naturlig hårpleje, de rette hårpleje produkter, og en holistisk tilgang til hårpleje kan give dig netop dette. Alt hvad du udsætter dit hår for, både hårpleje produkter, dine madvaner og ekstra kosttilskud er afgørende for at du får en flot hårpragt, og i høj grad også hvornår og om du får gråt hår.

Alle får gråt hår

Gråt hår er som udgangspunkt noget, der ikke kan forhindres helt. Det vil ramme os alle før eller siden, nogen tidligere end andre, og nogen i højere grad end andre. Det vil derfor også ramme folk forskellige, rent psykologisk, og oftest vil det være sværere for yngre individer og kvinder, at opdage de første grå håt.

Der kan være mange årsager til, at du begynder at få grå hår, både årsager du kan kontrollere og ikke kan kontrollere. For rigtig mange kan det at kontrollere det kontrollerbare, eller bare have en bedre forståelse af, hvad der sker i kroppen, booste selvsikkerheden og ens opfattelse af de grå hår.

Så hvilke årsager findes der, som kan være afgørende for eller have indflydelse på om og hvornår du får gråt hår?

 • Naturlig aldring og genetik: Som du allerede ved, er gråt hår ganske naturligt. Det er en del af det at blive ældre, fordi kroppens processer forandres og næringen i vores kroppe også forandres med alderen.

  Gråt hår skyldes at hårsækkene, hovedbunden og kroppens naturlige indhold af blandt andet pigmenter, der farver håret og huden, forandres og falder med alderen.

  Særligt i hovedbunden funder du celler, der bidrager til, at produktionen af pigment (melanin). Med alderen vil antallet og produktionen af melanin i disse celler mindskes, og dette er medvirkende til at dit hår bliver gråt.

  Dine gener er også med til at afgøre, hvornår og hvor hurtigt dette sker, så du kan altid holde øje med, hvornår dine forældre og familiemedlemmer begynder at få grå hår, og forberede dig på dette.

 • Livsstil: Der findes utallige livsstilsfaktorer, der kan bidrage til eller forårsage gråt hår. Dette er så simpelt som at se på, hvordan du behandler din krop indefra og ud. Spiser du sundt og varieret? Får du nok næringsstoffer, til at bidrage til sundt hår indefra?

  Og hvad med din søvn, dine motionsvaner og dit brug af hårpleje produkter? Disse er ligeledes vigtige for at dit hår har de bedset forudsætninger for at være sundt og have tiltrækkeligt pigmentproduktion til at bevare farven i håret.

  Så træf daglige valg med omhu. Spis fødevarer, der bidrager til sundt hår, få nok væske og søvn hver dag, prioriter at få motion og frisk luft hver dag - og lad være med at bruge billige og dårlige hårplejeprodukter, men invister i noget, der plejer og gavner netop dit hår.

 • Stress: sidst men ikke mindst, en af de helt store skyldnere til gråt hår - stress. Det er fristende at gøre som alle andre, fokusere på karrieren og leve i travlhed hver eneste dag. Men dette er hverken sundt for dig eller for dit hår.

  Se bare på store politikere, CEOs og kendte business folk - de er altid på farten, har altid ting at se til, og får sjældent meget ro. Dette er særligt hårdt for din krop, og vil have en negativ indvirkning på aldringsprocessen - og de grå hår.

Du bør derfor ikke altid tænke, at gråt hår er tegn på alderdom, eller at det er noget du slet ikke har indflydelse på. Der er som du har set utallige årsager til, at nogen begynder at få gråt hår - og hvis det er dig, kan det være du skal overveje, hvordan du tænker om at få gråt hår, og måske endda udfordre dig selv til at ændre din tankegang.

Overvej for eksempel hvilke af årsagerne beskrevet, der måske er gældende for dig, og hvad du selv kan gøre, for at pleje dit hår bedre for at forebygge eller pleje de grå hår. Omend det er at ændre lidt i dine kostvaner, gøre brug af et naturligt kosttilskud eller om du skal lægge cigaretterne på hylden - lidt kan gøre en stor forskel.

Og hvis dit hår, omend der er gråt prej eller ej, er velplejet, sundt og stærkt, så bør du måske overveje om det er dine tanker og følelser, der trænger til lidt kærlighed?

Mange tror at gråt hår er baseret på alderen, men mange forskellige faktorer spiller ind på, hvornår du får gråt hår Boost din selvtillid med naturlig hårpleje

Boost din selvtillid med naturlig hårpleje

For hvad siger det grå hår egentlig om det? - det siger lige præcis det, du gerne vil have det skal sige om dig. Din måde at bære og pleje det på, er afgørende for, hvordan andre også vil opfatte det grå hår.

Grå hår kan nemlig sagtens være flot, fordi det bliver stylet og plejet - sundt og velplejet hår, uanset farven, længden eller frisuren, er nemlig hemmeligheden til at have hår, der får folk til at vende sig efter dig på gaden, og ofte også til at booste din selvtillid.

Med andre ord, invester i dig selv og i dit hår, og du vil opleve, hvordan din selvtillid vokser, og hvordan du kommer til at bære det med stolthed. Og for at hjælpe dig, har vi samlet de bedste hårpleje tips til både at pleje og forebygge gråt hår:

 • De rigtige hårpleje produkter: det første skridt til sundt og farverigt hår, er din hårpleje. Vælg så vidt muligt altid naturlig hårpleje, da dette er mildt mod hår og hovedbund, og er noget du altid kan føle dig tryg ved at bruge.

  Derudover bør du tænke på at have en grundig tilgang til hårpleje, som netop plejer både håret og hovedbunden - hårpleje, der giver næring, fugt og glød. Dette er ikke kun med til at undgå en tør hovedbund eller glansløst hår, det er særligt ideelt til at bidrage til sund hårvækst og stærkt hår.

 • Den rette hårplejertuine: din hårpleje rutine henvender sig ikke kun til hårpleje produkter. Den henvender sig også til alt hvad du gør, der kan have indflydelse på dig hår, særligt indefra.

  Det gælder derfor om at have en holistisk hårplejerutine, der tager udgangspunkt i at pleje og passe på håret udefra, og styrke og opretholde det indefra, alt efter dine unikke behov.

  Dine unikke behov er baseret på alt fra strukturen af dit hår til din genetik, og fra dine spisevaner til dine motionsvaner og livsstil. Som du har hørt, så vil dette nemlig kunne have en effekt på, hvordan dit hår opfører sig.

  Så se hele din livsstil, særligt dine madvaner, som en del af dine hårplejerutine, og sørg for at du bruger de rette hårpleje produkter, baseret på for eksempel hvor meget tid du bruger udendørs, om de svømmer og udsætter håret for klor, eller om du ryger.

 • De rigtige næringsstoffer: dette er allerede dækket af, men det kan ikke understreges nok, hvor vigtig næringsstofferne er for dit hårs sundhed og styrke, da de giver dit hår glød indefra.

  En sund og balanceret kost der er fyldt med vitaminer, mineraler og proteiner er derfor essentiel, men er noget du hurtigt og let kan supplere med et naturligt kosttilskud, der er særligt designet til at give dig de næringsstoffer, som kan bidrage til at vedligeholde sundt hår og give det en glød du kan vise frem.

  Sørg for at have langsomme dage: Til slut vil vi anbefale at du kommer stress til livs. Det gør intet godt for hverken dit hår, eller dit generelle helbred. Forkæl dig selv til langsomme dage, måske endda spadage, og forsøg at undgå stress så vidt du kan.

Og skulle det grå hår virkeligt gå dig på, så er der altså heller ingen skam i at farve det, som så mange andre gør. Du bør altid gøre, hvad der får dig til at hvile i dig selv og gør dig glad - men hvis du vælger at farve håret, så sørg for fortsat at pleje det godt indefra og udefra.

Med andre ord, plej dig selv og plej dit hår - ikke nok med at du automatisk vil passe bedre på dig selv og din krop ved at følge disse tip, du vil også opleve at øge din selvtillid og det selvværd markant.

Så tag kontrollen over dit liv - der er så meget du selv kan gøre, for at have flot hår, gråt eller ej, og booste dit selvværd. Det eneste der står i vejen for at sundt, sexet og spektakulært gråt hår er dig selv. Ingen undskyldning for ikke at komme i gang med at pleje dit hår eller gøre brug af en genvej, som et kosttilskud.

et kosttilskud kan være lige præcis det, der giver dit hår de næringstoffer, der skal til for at det er sundt og stærkt uanset farven