Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Tab af håret grundet genetiske forhold

Læs omkring hårtab grundet genetiske forhold der også kaldes Alopecia Androgen. Denne årsag til hårtab er den største årsag af alle og rammer ca. 70% af alle mænd. Bliv klogere på hvordan du kan forebygge og forbedre dette forhold.

Tab af håret grundet genetiske forhold

Ordet "alopecia" er den medicinske betegnelse for hårtab. Alopecia refererer ikke til en bestemt hårtab sygdom - enhver form for hårtab er et alopecia. Ordet alopecia er latin, men kan spores tilbage til det græske "alopekia", som selv kommer fra alopek, som betyder "ræv".

Androgen alopeci kan påvirke op til 70% af mændene (mandligt genetisk skaldethed), og 40% af kvinderne (kvindeligt genetisk skaldethed) på et tidspunkt i deres levetid. Mens mænd typisk oplever en karakteristisk plet skaldetheds mønster, der involverer hårgrænse recession og Isse skaldethed, oplever kvinder normalt sporadisk tyndere hår over toppen af deres hovedbund. For både mænd og kvinder, er det at miste deres hår en frustrerende oplevelse.

Denne type alopecia er ofte henføres til genetisk disposition og familiens historie. Androgen alopeci ses hos både mænd og kvinder. Hårtab hos mænd er ofte hurtigere, begynder tidligere og mere omfattende.

Læger henvise til fælles skaldethed som "androgen alopeci" eller "androgen alopeci", hvilket betyder, at der er behov for en kombination af hormoner og arvelighed (genetik) at udvikle den betingelse. Den nøjagtige årsag til dette mønster er ukendt. (De mandlige hormoner, der er involveret er til stede i både mænd og kvinder.)

Andre typer for hårtab

Andre typer for hårtab

Alopecia areata som er pletter af skaldethed, der kan komme og gå. Det kan forekomme i alle aldre, men for det meste påvirker det teenagere og unge voksne. Seks ud af 10 personer udvikler deres første skaldet plet, før de er 20 år. Alopecia areata menes at være forårsaget af et problem med immunsystemet (kroppens naturlige forsvar mod infektion og sygdom). Det menes også, at nogle folks gener gør dem mere modtagelige for alopecia areata, som én ud af fem personer med den betingelse har en familie historie af den tilstand. I mange tilfælde håret gror ud igen efter et års tid.

Ardannelse alopeci, også kendt som cikatricielt alopeci, er hårtab, der kan opstå som følge af komplikationer fra en anden tilstand. I denne type af hårtab er hårsækken fuldstændig ødelagt. Det betyder, at dit hår vil ikke vokse tilbage. Forhold, der kan forårsage ardannelse alopeci omfatter lichen planus (et kløende udslæt, der påvirker mange områder af kroppen) og discoid lupus (en mild form for lupus påvirker huden, der forårsager skællende mærker og hårtab).

Anagen effluvium er udbredt hårtab, der kan påvirke din hovedbund, ansigt og krop. En af de mest almindelige årsager til denne type hårtab er kræftbehandlingen kemoterapi. Det kan være muligt at reducere hårtab fra kemoterapi ved at bære en særlig hætte, der holder hovedbunden cool. Men hovedbund køling er ikke altid effektiv og ikke bredt tilgængelige. I de fleste tilfælde hårtab i anagen effluvium er midlertidig. Dit hår skal begynde at vokse tilbage et par måneder efter kemoterapi er stoppet.

Telogen effluvium er en almindelig type af hårtab, hvor der er udbredt udtynding af håret, snarere end specifikke skaldede pletter. Hår er udgydt fra hovedbunden, som regel som en reaktion på stress eller medicin. Denne type af hårtab tendens til at forbedre uden behandling efter et par måneder.

Behandling

Den nuværende standardbehandling til genetisk skaldethed er behandling med minoxidil og finasterid, med hår transplantation som en kirurgisk mulighed. Imidlertid er laser behandling for hårtab nu også fremme som et sikkert og effektivt alternativ eller supplerende behandling.

i 1964, begyndte professor André Mester at eksperimenterer med brug af lav-effekt laser energi i Budapest, Ungarn. I sine eksperimenter med sår på mus, bemærkede han hurtig heling på grund af mikro-cirkulationen blodtilførsel. Denne helbredelse var også indlysende i Laser hår foryngelses behandling af diabetiske patienter, der lider med dystrofiske sår.

Denne teori, gennem sin udvikling, er siden blevet forfinet og er i vid udstrækning blevet en af de mest populære non-invasive hårtab behandlinger.

Laser terapi anvendes til hårtab behandling og udsender de alle et forskelligt lys, der kan trænge ind i hovedbunden, afhængigt af hvilke enheder du bruger.

Excimer, helium-neon og fraktioneret erbium-glas lasere er blevet anvendt. Hjemme-lasere anvender enheder med dioder, der udsender rødt lys , som:

  • Salon hætter eller hoved paneler
  • ”Motorhjelm” eller hoved hætter
  • Håndholdte enheder

Theradome Laser er den eneste laser lysbehandling enhed, der har opnået 501(k) godkendelsen af FDA til behandling af androgen alopeci og fremmelse af hårvækst hos mænd i 2007 og kvinder i 2011. Den unikke teknologi der anvendes er anerkendt blandt en lang række forbrugere til at have skabt særdeles gode resultater mod kraftigt hårtab.

Hårvækst cyklus består af tre faser: vækst (anagen fase), hvile (telogenfasen) og kaste (catagen fase). Hårtab i androgen alopeci afhænger af testosteronderivat i huden, dihydrotestosteron (DHT).

Laser terapi menes at øge blodgennemstrømningen i hovedbunden og stimulerer stofskiftet i catagen eller telogen follikler, hvilket resulterer i produktion af anagent hår. De fotoner af lys reagerer på cytochrom C oxidase, som fører til fremstilling af adenosintriphosphat (ATP). Dette omdannes til cyklisk AMP i hårfollikelcellerne, og frigiver energi og stimulere metaboliske processer nødvendige for hårvækst. Frigivelse af nitrogenoxid fra celler fører til øget sekularisering så hovedbunden distribuerer næringsstoffer og ilt til hårrødderne. Overdreven ophobning af DHT forhindres.

En anden behandling mod genetisk hårtab er tabletterne TRX2 mod hårtab som indtages oralt. TRX2 går effektivt ind og forstærker dine hår folliklers sundhed og vækst på et molekylær niveau. TRX2® Molekylær hårvækst Supplement består af naturlige stoffer, som vores krop normalt producerer på et tilstrækkeligt højt niveau i et sundt hår, men ved utilstrækkelige mængder, oplever vi hårtab. TRX2® Molekylær hårvækst Supplement er en patentanmeldt sammensætning af normale metabolitter, der er blevet vist i laboratorieforsøg at hjælpe med at reducere hårtab og fremme en sund hårvækst ved:

  1. Opretholdelse af de membranpotentielle hårsækkene
  2. Gendannelse af kalium kanalaktivitet & funktionalitet
  3. Hyperpolariseringsstråling hårsække

Andre interessante artikler