Apriludsalg: Køb 3 betal for 2*

Tab af hår grundet mangel af Kalium

Der kan være mange årsager til hårtab. En af de største og mest normale årsager er mangel på Kalium. En sundt niveau af Kalium er nødvendig for at få håret til at vokse.

Forskning har vist, at kaliummangel hos de fleste kvinder er et resultat af indtagelse af overskydende salt i deres kost. Hvad der sker når en kvinde bruger en masse salt i sin mad mm., er at den overskydende natrium bliver akkumuleret omkring hårsækkene. Dette betyder, at kalium bliver forhindret i at nå cellerne, hvilket resulterer i hårtab. Selvom dette måske ikke er den eneste årsag bag kaliummangel i kroppen, er det dog en af de mest almindelige årsager.

Kalium mangel i kroppen, som er lægeligt kendt som hypokaliæmi, kan have mange årsager bag sig, såsom mangel på kalium i kosten, øget vandladning resulterer i overskydende kalium udskillelse fra kroppen, indtagelse af medicin, som reducerer kalium niveauer i kroppen, og visse sygdomme, som øger tarm bevægelsen. På grund af alle eller nogle af disse grunde kan en person lide af hårtab.

Eliminering af kaliummangel

Elimineringen af kaliummangel opnås bedst ved at øge mængden af kalium-rige fødevarer i kosten. Ifølge FDA, er den anbefalede daglige indtagelse for kalium 4.700 mg per dag. I betragtning af at en banan kun indeholder omkring 450 mg kalium (afhængigt af størrelsen af banan), er flere kalium-rige fødevarer nødvendige for at øge kalium i kosten. Se nedenfor for at læse om kalium-rige fødevarer.

Natrium-kalium-pumpen (enzym)

Natrium-kalium-pumpen (enzym)

Der er en intim forbindelse mellem natrium og kalium i det menneskelige legeme. Begge er positive ioner - men når de indtages, vil kalium erstatte natrium gennem natrium-kalium-pumpen i nyrerne. Natrium forårsager væskeophobning og er i det mindste delvist skyldig i et for højt blodtryk, mens kalium ikke forårsager væskeophobning, og faktisk anbefales for at reducere blodtrykket. Natrium-kalium-pumpen i nyrerne tillader kalium at erstatte natrium, når det indtages og dermed reducerer eller eliminerer problemet med hårtab.

Kalium-rige fødevarer

Kalium-rige fødevarer

Nogle ekstra mad valg der er gode for dig mht. Kalium og hårtab omfatter mejeriprodukter herunder mælk, ost og yoghurt, kød såsom oksekød, svinekød, kylling og fisk, grøntsager herunder broccoli, gulerødder, kartofler, yams og Lima bønner, korn såsom hele korn brød, brune ris og hvede klid, frugter som abrikoser, avocado, figner, æbler og ferskner, tørrede frugter, såsom rosiner og dadler og endda nogle meloner såsom cantaloup mm.

Medicin og Lægemidler

Den farmaceutiske industri har gjort mange forsøg på at eliminere hårtab. Nogle produkter giver supplerende kalium i højere doser, end der er tilladt i tillæg medicin industrien, som du vil opdagte når du besøger de lokale helsekost butikker. Der findes produkter som er tilgængelige som cremer eller skum, der effektivt fjerner natrium der akkumuleres omkring hårsækken, for dem med en kaliummangel. Mange af disse produkter arbejde på kort sigt, men kræver konstant brug, indtil mangel kalium elimineres, og den resulterende hårtab er bragt til standsning.

Hos ShytoBuy har vi supplement TRX2 som skal indtages 3 gange dagligt, og dette supplement går effektivt ind og øger dit kalium niveau og fjerner natrium omkring hår folliklerne. Se det naturlige TRX2 produkt mod hårtab her.

Kalium-rige Snacks og Krydderier

Kalium-rige Snacks og Krydderier

Du kan også vælge at krydrer din mad med hvidløg samt tilføje nogle sunde snacks til din kost, såsom nødder eller solsikkefrø. En god afrundet kost af kalium-rige fødevarer er et afgørende skridt i at fjerne en kaliummangel, der kan forårsage hårtab.

Hårtab kan forekomme på grund af mangel af mange andre vitaminer og mineraler i kroppen, såsom C-vitamin og zink, så det er vigtigt, at der udover høje kalium fødevarer også indtages fødevarer der indeholder disse vitaminer og mineraler. Spiseforstyrrelser, visse sygdomme eller medicin, kan også være synderen bag kaliummangel. Det anbefales derfor at før du begynder med nogen behandling eller kost ændring, bør du konsultere en læge for korrekt diagnose.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med