Apriludsalg: Køb 3 betal for 2*

Hævede ben – årsager og behandling

Det kan være generende og smertefuldt af have problemer med hævede ben og ankler. Årsagen til problemet, kan skyldes mange, men i de fleste situationer kan hævede ben lindres med hjælp fra en vibrationstræner. En vibrationstræner til blodomløb kan stimulere og fremme en sund væskebalance i kroppen og således nedtrappe hævelser.

Hvordan defineres hævede ben

Hævede ben opstår som regel som følge af væske der siver ud fra blodbanerne, når benene ikke har været aktive i et stykke tid. Dette kan være et symptom på dårlig blodcirkulation i benene, men det kan også være et tegn på mere alvorlige tilstande. Det er derfor vigtigt altid at konsultere din læge, hvis du oplever hævelser i benene og ikke umiddelbart kan sætte en finger på årsagen. Nogle vælger at ty til metoder til forbedring af blodcirkulationen, som f.eks. en vibrationstræner eller cirkulationstræner, hvilke begge kan være gode former for behandling. Men sørg for at få stillet en diagnose udfra dine hos din læge, før du begynder at behandle problemet.

Årsager til hævede ben

Årsager til hævede ben

Der kan være flere forskellige årsager til at man får hævelser i ben og ankler. Herunder kan du læse om nogle af de typiske grunde:

Varme: Du har måske oplevet at du har fået hævede ben, fødder og ankler på en rigtig varm sommerdag. Dette er helt naturligt og ufarligt og noget som de fleste har prøvet.

Passivitet: Har du et meget stillesiddende job eller har du været på en lang flyrejse, så er det ikke unormalt at oplevede hævede ben og fødder. Det skyldes inaktivitet og dermed væskeansamlinger i benene, som får dem til at hæve.

Fedme: Overvægtige mennesker har let ved at få hævede ben og det er helt naturligt. Folk med et tykt fedtlag på benene, kan opleve reduceret blodcirkulation og dermed væskeansamlinger i fødder og ben. Dette gør sig også gældende for kvinder der er gravide.

Hvis årsagen til dine hævede ben er en af ovenstående, kan du med fordel forsøge at forbedre din blodcirkulation i benene ved hjælp af f.eks. en vibrationstræner til blodomløbet.

Vibrationstræner vs. Cirkulationstræner

Disse to apparater til forbedring af blodcirkulationen og hævede ben er begge meget populære og bliver tit forvekslet med hinanden. Herunder vil vi kort redegøre for de største forskelle og gøre det klart hvilke fordele og ulemper der er ved produkterne.

Hvad er en vibrationstræner?

En vibrationstræner til blodomløb er et træningsapparat der afgiver vibrationer for at stimulere musklerne i benene samt baller og lår. Du kan finde dem i diverse fitnesscentre, men der findes også modeller til hjemmebrug. En vibrationstræner kan være god til at afhjælpe hævede ben og øge blodcirkulationen i benene og i kroppen generelt, men den er primært beregnet til folk der ønsker at træne musklerne, som en del af deres workout rutine. Den består af en vippende/rystende plade samt nogle håndtag (enten et fast gelænder på maskinen eller løse håndtag med elastikker fastgjort til pladen). Formålet med en vibrationstræner er, at man står på den vippende plade når man udfører forskellige øvelser og dermed oplever ekstra modstand og stimulation fra vibrationerne.

Hvad er en cirkulationstræner?

Hvad er en cirkulationstræner?

En cirkulationstræner er et apparat til hjemmebrug, som benytter elektroimpulser til at stimulere blodcirkulationen i ben og fødder, så du kan undgå symptomer som bl.a. hævede ben, kolde fødder og smerter. Den kan bruges af folk i alle aldre og kræver ingen speciel fysisk styrke, da den hverken vibrerer eller på nogen måde giver modstand. Man placerer blot fødderne på fodpladerne og læner sig tilbage. Eletroimpulserne trænger op igennem benene via fødderne, for skiftevis at sammentrække og afslappe musklerne, og får på den måde sat gang i blodcirkulationen. I modsætning til en vibrationstræner, afgiver dette apparat hverken rystelser eller lyd. En cirkulationstræner er mere et produkt beregnet til at give velvære og reducere eksempelvis hævede ben, end det er et træningsapparat.

Hvad skal jeg vælge?

Når du skal vælge en behandlingsmetode til dine hævede ben, er det vigtigt at fastlægge om du ønsker et træningsapparat, såsom en vibrationstræner, hvor du også kan få trænet musklerne, eller om du blot ønsker et produkt til velvære, som du kan bruge til at slappe af med derhjemme. En vibrationstræner til blodomløb kan være ideel for dig der har fin mobilitet og energi og ønsker mere udfordring i din træning. Er du derimod ikke vandt til at træne eller har du svært ved at dyrke motion, kan en cirkulationstræner være en bedre løsning på dine hævede ben. Den kan også bruges som afslapning og afspænding, når du kommer hjem efter en lang arbejdsdag på kontoret eller har været på en længere flyrejse.

Uanset hvilket apparat du vælger, vil vi endnu en gang understrege at hævede ben og andre ubehagelige symptomer er vigtige at få undersøgt hos lægen, før du begynder på en behandling.

Andre interessante artikler