Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Herpes eller Kønsvorter?

Herpes og kønsvorter kan somme tider forvirre de smittede, hvilket leder til en mangelfuld behandling. Læs mere her, omkring hvordan de to symptomer differentierer sig fra hinanden, og hvordan du kan behandle dem på mest effektiv vis.

Selvom, at begge kønssygdomme rammer kønsdelene, og begge er seksuelt overførte sygdomme, så er de alligevel to vidt forskellige ting. I denne artikel vil vi belyse hvilke umiddelbare fordele der er ved kønssygdommene herpes i kønsdelene, og kønsvorter.

Herpes i kønsdelene

Herpes i kønsdelene er forårsaget ved Herpes Simplex Virussen, også kaldet HSV. Denne virus kommer i to former, HSV-1 og HSV-2. HSV-1 forårsager læberne og munden, og efterlader blister og tørhed. HSV-2 virussen derimod, giver blister på kønsdelene, ved anus, på lårene og på ballerne. Selvom virussen lever i kroppen under hele forløbet, går den igennem en række aktivitetsperioder, hvor det kan blusse op og falme.

Når virussen aktiveres, bevæger virussen sig ned gennem nerverne, ned til det inficerede hud, hvor dets aktivitet forårsager blister. Efter et par dage, sprænger disse blister, og bliver til åbne sår. Efter noget tid, vil disse sår hele. Denne proces kan tage op til 4 uger at færdiggøre. Patienterne, som lider af disse virusser, er meget smittende under aktivitetsperioden, hvorfor man bør undgå seksuel kontakt eller nærkontakt i det hele taget. En person, som er nyinficeret med denne virus, får ofte deres første udbrud efter blot 14 dage. De får typisk flere udbrud i løbet af deres første år, men antallet af udbrud falder hvert år derefter. Der findes ingen definitiv kur for herpes i kønsdelene, men den primære behandlingsform er at tage antiviral medicin såsom Dalinex, eller naturmedicin såsom ZymaDerm.

Kønsvorter

Kønsvorter er forårsaget af Human Papilloma Virus, eller HPV som den også kendes som. Der findes op til 70 kendte HPV virusser, hvorfor denne virus er meget normal for både mænd og kvinder – det er dog de færreste, som oplever symptomer ved HPV virussen. For at komplicere tingene, kan kønsvorter formes dybt inde i skedevæggene, hvilket kræver en gynækologisk undersøgelse for at blive fundet. Vorterne er typisk hudfarvede, og ligner blomkålstoppe. De er ofte lidt hævet over hudens flade, men i visse tilfælde forbliver de helt flade. De kan forme indeni eller udenpå vagina eller anus, skedevæggene, penis, skrotum, lårene, læberne, tungen, halsen, hænderne og mere eller mindre en hver del af kroppen.

Det slemme ved HPV er, at det er yderst uforudsigeligt. Selv hvis du ikke kan se vorterne, kan de stadig spredes og inficere andre steder og kroppen, og smitte andre personer. Vorterne kan begynde at udvikle mellem 6 uger og 6 måneder efter infektion, hvilket gør dem svære at forudse – du kan ofte være smittet af HPV, uden at vide det mindste. Det er dog værd at bemærke, at det langt fra er alle, som er i kontakt med HPV, som får kønsvorter.

Symptomerne ved kønsvorter er b.la. øget produktion af udflåd og blødning fra vagina under sex. Kønsvorter kan ramme enhver person, uanset alder og køn. Samleje er dog den primære årsag til kønsvorter, men ligeledes berøring i intime områder kan forårsage dette. Nogle børn udvikler også kønsvorter, hvilket kan være en indikator for seksuelt misbrug. Søg derfor læge eller myndighederne, hvis dette er tilfældet.

Behandling af kønsvorter?

Selvom der ikke findes nogen decideret behandling af kønsvorter, anbefaler vi naturmedicinen ZymaDerm mod kønsvorter, som du kan finde i linket ovenfor. ZymaDerm er klinisk dokumenteret for sin sikkerhed ved anvendelse, samt sin effekt. Vi anbefaler en behandling med ZymaDerm, sammen med vejledning fra din praktiserende læge, for at finde den optimale behandlingsform til netop dig.

Andre interessante artikler