Apriludsalg: Køb 3 betal for 2*

Hudorme på næsen

Man får typisk hudorme på næsen og i t-zonen da huden her har mest talg. En god ansigtsmaske kan fjerne og forebygge de fleste hudorme på næsen. Læs med her og find inspiration til den bedste hudorme fjerner

Hvad er en hudorm?

Hudorme (på lægefagligt sprog: komedoner) opstår når porerne i huden tilstoppes med sebum eller talg. Det er en naturlig olie som udskilles fra huden og er den der også giver dig skinnende hud og fedtet hår. Der findes to typer af hudorme – de hvide og de sorte. De hvide er helt ufarlige og kan næsten ikke undgås; alle har dem, men folks porestørrelse er forskellig, så det er derfor forskelligt hvor synlige de er. De sorte hudorme er tilstoppede porer, som potentielt kan udvikle sig til bumser. Mange oplever især de sorte hudorme på næsen.

Hvorfor får man hudorme på næsen?

Man får typisk hudorme på næsen, i T-zonen, i ørerne og på hagen, da det er disse steder huden producerer mest talg. Det kan være svært at fastslå helt præcis hvorfor nogle mennesker producerer mere talg i huden end andre, men ens hudplejerutiner kan have meget at sige i forhold til om man udvikler mange eller få. Hygiejne og rene redskaber og tekstiler er vigtige i forhold til om dine hudorme på næsen udvikler sig til bumser med betændelse. Nedenfor kan du læse om metoder der sammensat kan være opskriften på den bedste hudorme fjerner.

Hvordan fjerner man hudorme på næsen?

Der er forskellige råd du kan følge, for at undgå hudorme på næsen og andre steder i ansigtet. En god hudplejerutine med jævnlig brug af peeling og ansigtsmasker er en sikker vej frem. Når du opdager én eller flere hudorme på næsen, er det vigtigt at du ikke tager neglene i brug og prøver at mase dem ud. Selvom du måske kan få et par af dem ud, så gør det ofte mere skade end gavn, da det kan skabe ar eller hudormen sågar kan blive presset ind i huden istedet for at komme ud.

Peeling: En god ansigtsscrub er alfa omega i kampen mod hudorme på næsen. Vælg en der er mild mod huden og gerne med naturlige ingredienser, så du undgår at gøre skade på din hud. Brug en peeling ca. 2-3 gange om ugen.

Ansigtsmasker: Bruger du en dybderensende ansigtsmaske, tilfører du huden fugt og pleje samtidig med at din hud renses i dybden. Masker fjerner overskydende talg og døde hudceller og man efterlades ofte med et friskt udseende. Ansigtsmasker bør bruges 1-3 gange om ugen, for at forebygge hudorme på næsen.

Dybderens: Da det ikke anbefales at begynde at trykke hudormene ud selv, kan man eventuelt lægge vejen forbi en kosmetolog når man har tid og råd. Her vil du kunne få en dybderensende behandling, hvor de både peeler, lægger ansigtsmasker og trykker hudorme på næsen ud ved hjælp af specielle teknikker.

Rene redskaber: Dine make-up pensler, ansigtssvampe, vaskeklude og andet du bruger i dit ansigt, skal vaskes eller steriliseres jævnligt. Der sætter sig rigtig mange bakterier i disse ting, som du så overfører til dit ansigt hver gang du bruger dem og dette kan give bumser og hudorme på næsen. Make-up pensler og børster kan vaskes med shampoo og lufttørre og dine svampe kan skoldes i kogende vand en gang om ugen, så du dræber alle bakterier.

Instrument: På apoteket kan man få et lille metalinstrument, som siges at kunne fjerne hudorme. Det er en aflang ting formet med et lille øje i enden. Nogle synes at dette er den bedste hudorme fjerner, imens andre ikke har nogen effekt af den. Øjet/hullet placeres omkring hudormen og man trykker ned omkring den for at skubbe den op.

Disse råd mod hudorme på næsen bør følges med omhu. Dvs. selv om peeling og ansigtsmasker er godt for huden, så må det ikke overdrives. Skrubber og vasker man huden for meget, kan det gøre ondt værre og tilmed give dig tør hud. Følger du rådene har du en god basis til at forebygge hudorme på næsen og du kan selv blive den bedste hudorme fjerner. Skulle de alligevel opstå eller har du dem allerede, så husk at ingenting ændrer sig fra dag til dag. Det kræver en stor portion tålmodighed at komme af med sine hudorme, men med vedholdendhed kan du opnå resultater du kan være stolt af. Vælg nogle gode skrubbecremer og ansigtsmasker, som er specielt udviklet med dybderensende ingredienser og ikke for mange kemikalier – din hud vil takke dig for det.

Andre interessante artikler