Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Hårtab

Alt du skal vide om biotin - virker vitaminer til håret mod hårtab?

Hårtab, skadet hår og tyndt hår er noget, som kan ramme alle. Mange forskellige faktorer gør, at du begynder at tabe håret, og det kan skyldes alt fra stress, livsstil og genetik. Men det kan også skyldes noget så simpelt som vitaminmangel, og derfor er det vigtigt,at du får fyldt dine depoter op med vitaminer til håret for at pleje det indefra og ud.

For med de rigtige kosttilskud og vitaminer til håret giver du dig selv (og din krop!) de bedste forudsætninger for at få det smukke, fyldige og skinnende hår, som du altid har drømt om. Og her er der heldigvis meget, som du selv kan gøre, enten ved at omlægge din kost ved at spise mere ‘hårvenligt’ eller ved at tage daglige kosttilskud specielt formuleret til håret.

Et af de vigtigste vitaminer til håret - især hvis du har problemer med skadet hår, hårtab eller tyndt hår - er uden tvivl biotin (også kaldet B7-vitamin). Med det i tankerne tænkte vi, at vi her i denne guide ville give dig det fulde overblik over, hvad biotin egentlig er, hvordan vitaminet virker på dit hår, og hvorfor det er en god idé at øge indtaget af biotin, hvis du lider af hårtab eller skadet hår.

Med de rigtige vitaminer til håret kan du give dig selv gode forudsætninger for at håndtere hårtab, tyndt hår og skadet hår.

Hvad er biotin - og hvad gør biotin ved håret?

Biotin er et vandopløseligt B-vitamin, som kroppen bruger til at omsætte fedt, kulhydrater og aminosyrer. Alle kroppens celler har brug for biotin, som også kaldes B7-vitamin, for at fungere optimalt - og cellerne i håret og hovedbunden er ingen undtagelse. Derfor er det også vigtigt for dit hår og dets sundhed, at du får nok biotin via kosten eller i form af biotin-kosttilskud, ellers er der risiko for at få skadet hår, hårtab eller tyndt hår.

For biotin bidrager nemlig til, at kroppen forbedrer sin evne til at få energi og næringsstoffer fra den mad, som du spiser, og bidrager derfor til at sikre, at dit hår og hovedbund får den næring, som den har brug for.

Men biotin er ikke kun sundt for håret, det er faktisk et komplet skønheds-vitamin, der ligeledes bidrager til at pleje dine negle og hud. Her gælder samme logik som med hår - biotin er vigtigt i forhold til cellevæksten og styrken af din krops celler, og derfor kan biotin bidrage til stærkere negle, og er ligeledes vigtigt for, at du får en elastisk, fugtig og blød hud.

Hvilket biotin-tilskud skal du vælge?

Der er mange forskellige biotin-tilskud til håret, og det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvad du skal vælge. Generelt set gælder det dog, at du skal vælge et biotin-tilskud, der passer til dine behov samt et, som du ikke har noget imod at indtage hver dag (så du rent faktisk får taget dit tilskud!).

Vi vil anbefale to forskellige biotin-tilskud - ét i vingummiform og ét i almindelig kapselform. Og her nedenfor lister vi de forskellige fordele og ulemper ved henholdsvis biotin i pilleform og i vingummiform.

Biotin-piller: Biotin i pilleform er den absolut mest almindelige form for biotin-kosttilskud på markedet. De giver dig en høj daglig dosis biotin, men en klar ulempe er dog, at det generelt godt kan være let at glemme at tage dem. For selvom der er mange fordele for dit hår, hud og negle ved at tage biotin-kapsler, kan det også være lidt kedeligt i længden at tage smagsløse kosttilskud - til gengæld får du et helt års forbrug i én enkelt bøtte, og dermed er biotinpiller ofte et langt mere prisvenligt alternativ.

Biotin-vitaminvingummier: Biotin-vingummier er ofte lidt dyrere end almindelige biotin-piller, men de smager ofte lækkert af frugt, og kan betragtes som en lille lækker(og sød) gevinst efter en hård dag, hvor man gerne vil have stillet sin lækkersult. Så du slår faktisk to fluer med ét smæk, og det er vigtigt at huske på, at du kun får gavn af de kosttilskud, som du rent faktisk tager. Og det vil du unægteligt gøre med biotin-vingummier, ja, vi vil faktisk påstå, at du vil se frem til at tage din daglige tilskud, hvis de alle kan tages som vingummier. Eneste ulempe er faktisk, at man har lyst til at spise flere end den anbefalede daglige dosis - hvilket du selvfølgelig ikke skal gøre!

Hvorfor er vitaminer til håret vigtige?

Kosttilskud og vitaminer til håret er vigtige, hvis du gerne vil give dig selv de bedste forudsætninger for at få sundt, stærkt og fyldigt hår. Så sørg for at pleje dit hår rigtigt. Og selvom du kan komme langt med en god shampoo, balsam og hårmaske, der plejer hår og hovedbunden i dybden, er det ligeledes vigtigt, at du plejer dit hår og hovedbund indefra og ud med de rigtige vitaminer.

For hvis dit hår mangler vitaminer, kan det resultere i tørt og kedeligt hår, der har en tendens til at knække og spalte. Men hvis uheldet virkelig er ude, så kan vitaminmanglen også føre til hårtab og tyndt hår, som for mange rammer selvværdet hårdt. Derfor kan det være en god idé at tage et biotin-tilskud som biotin-vingummier - enten forebyggende eller hvis du har problemer med skadet hår og hårtab -, da du på den måde får et dagligt indtag af en vigtig vitamin, der bidrager til at pleje dit hår og hovedbund i dybden.

Biotin kan du få på mange forskellige måder - enten via kosten eller ved at tage et dagligt kosttilskud.

Hvad skal du spise for at styrke dit hår?

Der er mange naturlige kilder til B7-vitamin (biotin), som du med fordel kan indtage for at give din krop et naturligt boost. Vi kan blandt andet anbefale følgende fødevarer, som har et højt indhold af biotin:

  • Indmad
  • Æggeblomme
  • Havregryn
  • Fuldkorn
  • Edamamebønner (sojabønner)
  • Nødder
  • Grønne bladgrøntsager som fx. spinat og grønkål

Men i en travl og hektisk hverdag kan det godt være svært at tænke dit hår, hud og negles sundhed ind, når du handler ind til aftensmaden i den lokale købmand. Derfor kan du med fordele tage et dagligt biotin-tilskud som eksempelvis biotin-vingummier fra MaxMedix eller Biotin Complex for at få fyldt dine vitamindepoter op for at imødekomme biotin-mangel, som blandt andet kan føre til uønsket hårtab, tyndt, slidt og skadet hår.

Andre interessante artikler