FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Hvad er vandvorter?

Vandvorter kan være noget så irriterende og grimme at se på. Det er en meget smitsom virus, som egentlig er ganske ufarlig. Men selvom de ikke er farlige, er de ikke rare at have. Læs med herunder og se hvordan du kan undgå dem og hvordan du bedst muligt behandler dem, når først skaden er sket.

Hvad er vandvorter?

Fod Med Vandvorte Og Billede Af En Vorte

Vandvorter er en af de mest almindelige hudlidelser, som kan ramme alle også unge børn. De er også kendt som ’molluskler’ i medicinsk terminologi. Det er en smitsom virus, der viser sig som små røde eller hudfarvede knopper på huden. Det er oftest hos børn der smittes, men personer i alle aldre kan få dem og man ser derfor også vandvorter hos voksne. De kan opstå alle steder på kroppen og ses typisk i ansigt, på arme og ben, mave og inderlår. Knopperne er omkring 1-5 millimeter i diameter og kan ligne små lyserøde perler. De klør ikke og er kun til gene rent kosmetisk. Dem der er mest udsatte for at få molluskler er børn, atleter (pga. kropskontakt og kontakt med samme sportsudstyr), folk med nedsat immunforsvar (f.eks. ved HIV eller kræftbehandlinger) og folk der bor i tropiske lande.

Hvorfor får man vandvorter?

Molluskler kommer af en poxvirus og er utroligt smitsomme. De kan smitte både ved direkte og indirekte kontakt samt ved seksuel kontakt. Dvs. de smitter ved berøring, men også ved brug af samme håndklæde eller tøj. Derfor er vandvorter meget udbredt i børneinstitutioner og på skoler, da mange børn og unge er samlet på et sted og rører de samme ting og leger med hinanden hver dag. Vandvorter hos voksne, som er blevet overført ved seksuel kontakt, opstår typisk omkring kønsdelene. Dette kan svære svært at undgå, selv ved brug af kondom, da de ikke altid sidder direkte på kønsdelene, men i området omkring dem.

Hvis man vil undgå at få molluskler, skal man sørge for at vaske hænder hyppigt og derefter tørre dem med papir istedet for et delt håndklæde. Undgå også direkte berøring med folk du ved der har dem. Er du blevet ramt, så undgå at kradse i dem eller røre for meget ved dem, da du ellers kan smitte dig selv yderligere og dermed sprede dine vandvorter til andre steder på kroppen. De kan også spredes ved brug af en barberskraber, som har rørt ved dem.

Er det farligt?

Vandvorter er en ganske ufarlig lidelse. Det kan blot være ubehageligt og lidt pinligt at have røde udstående knopper. Knopperne klør dog ikke og de vil forsvinde af sig selv, hvis man væbner sig med tålmodighed. Det er meget forskelligt hvor hurtigt de forsvinder og der kan gå alt fra et par måneder op til 4 år. Har man ikke lyst til at vente, kan man behandle dem, så de forsvinder hurtigere. Det værste du kan gøre, er at begynde at kradse i dem, da der så er risiko for at de danner ar.

Findes der en behandling af vandvorter?

Findes der en behandling af vandvorter?

Her hos ShytoBuy fører vi behandlinger til de mest typiske hudlidelser og hudsygdomme og vi har selvfølgelig også en behandling til vandvorter. Da molluskler forsvinder af sig selv efter nogle måneder, når virussen er ude af kroppen, behøver man ikke at behandle dem. Men synes du at dine har sat sig på nogle uheldige steder eller er du bare træt af at se på dem, så kan du behandle og komme af med dem hurtigere.

Vores produkter mod vandvorter består af 100 % naturlige ingredienser. Det er en olie, som påsmøres direkte på de berørte områder. Regelmæssigt brug vil udtørre vorterne, så de slipper huden og falder af. Produkterne er sikre og smertefrie at anvende og kan bruges til behandling af vandvorter hos voksne såvel som børn. Dog må det ikke bruges på børn under 5 år eller gravide eller ammende kvinder. Hvis du ønsker en endnu hurtigere behandling af dine molluskler, kan du supplere med vitaminpiller eller et kosttilskud til styrkning af immunforsvaret, for at hjælpe din krop med at bekæmpe virussen ’Molluscum Contagiosum’, som er skyld i udbruddet af molluskler. Ved regelmæssigt at tage et kosttilskud af denne type, vil du også forebygge fremtidige udbrud, da dit immunforsvar vil styrkes gradvist. Denne type virus kan også behandles lokalt. Til dette kan vi anbefale denne behandling fra Zymaderm

Har du spørgsmål til nogle af vores produkter eller er du i tvivl om hvordan du bedst muligt behandler dine vandvorter, er du altid meget velkommen til at kontakte os på tlf, live chat eller e-mail. Vores hjælpsomme kundeservice sidder klar til at hjælpe dig på alle hverdage mellem kl. 10 og 19. Vi glæder os til at høre fra dig.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med