Apriludsalg: Køb 3 betal for 2*

Hvilke løsninger findes der mod hæmorideproblemer?

Der findes mange forskellige løsninger og salve mod hæmorider i håndkøb. Hvis det er første gang du er plages af en hæmoride, kan det store udvalg være noget af en jungle. Her kan du få et overblik over de muligheder der findes til at bekæmpe din hæmoride hjemme

Er en hæmoride farlig?

Er en hæmoride farlig?

De er som udgangspunkt ikke farlige og i de fleste tilfælde er der ingen grund til bekymring. Lidelsen kan føles forskellig fra person til person og vil afhænge af hvilket stadie man er i. Man taler om fire forskellige stadier indenfor hæmorider:

Første stadie: Her sidder hæmoriderne indvendigt og kan give blødninger og irritation af og til. De er ofte forårsaget af pres på venerne i endetarmen, typisk pga. graviditet eller forstoppelse, som ikke er permanente tilstande. Denne type hæmoride kan gå i sig selv igen efter du har født eller har fået normal afføring igen.

Andet stadie: I dette stadie er der lidt flere hæmorider og de sidder ofte tættere på anus. Disse kan glide ud ved toiletbesøg, men glider ofte tilbage igen af sig selv.

Tredje stadie: Dette minder om andet stadie, men forskellen er at hæmoriderne ikke glider tilbage på plads af sig selv. Alternativ kan du selv skubbe dem tilbage med en finger.

Fjerde stadie: Dette er det mest omfattende stadie, hvor antallet er stort og de hænger udenfor anus og ikke længere kan skubbes ind. Det kan være svært at holde en god hygiejne, men det er ikke desto mindre vigtigt, da der ellers kan opstå sår og infektion på hæmoriderne.

Det er som sådan ikke en farlig lidelse, men det kan være smerteligt og generende og noget som kan forstyrre din hverdag og daglige rutiner. Der findes heldigvis mange forskellige løsninger på problemet. En salve mod hæmorider, kan i de fleste tilfælde reducere de generende symptomer såsom rektal kløe, irritation og de brændende fornemmelser. I denne artikel kan du læse mere om de forskellige behandlingsformer og vi vil guide dig til at tage det bedst mulige valg for dig.

Hvordan behandles en hæmoride?

Du kan normalt behandle dem ved at vælge en hjemmebehandling. På apoteket kan du ofte få en hjemme salve mod hæmorider i håndkøb. Det store udvalg af produkter og løsninger, kan dog være forvirrende, hvis det er første gang du er plaget af lidelsen. Hertil kommer det, at det ikke er alle produkter, som er lige så sikre og effektive for alle mennesker. Hvis det er første gang du har en hæmoride, kan det være en god idé at spørge din egen læge til råds, før du vælger dit produkt eller salve mod hæmorider. Det anbefales i det hele taget at man altid går til lægen hvis det er første gang man oplever blødninger fra endetarmen, for at få afkræftet eventuelle alvorlige sygdomme. Hvis du derimod har haft en hæmoride før, kan du vælge den samme løsning, som du anvendte til forrige behandling eller prøve en ny, hvis du ikke var tilfreds.

Hvilken type produkt skal jeg bruge?

De fleste løsninger mod hæmoride angreb indeholder en bred vifte af aktive ingredienser til at lindre symptomerne. Produkterne anvendes ofte direkte på det rektale område. Du kan finde behandlinger i forskellige former, herunder cremer, gels, skum, tabletter eller salve mod hæmorider. Det er helt op til dig hvilken metode du vælger, alt efter hvordan du foretrækker at behandle tilstanden. Nogle kan bedst lide bare at sluge en pille, imens andre foretrækker at smøre en creme eller salve mod hæmorider direkte på det udsatte område. De to metoder kan ofte også kombineres, så man får en mere grundig behandling. Alt afhængigt af det produkt du vælger, vil de aktive ingredienser og virkemidlerne være forskellige. Nedenfor kan du læse om de typiske typer af produkter, der er målrettet til at bekæmpe symptomerne. Der findes blandt andet beskyttelsesmidler, som har til formål at beskytte vævet; forbedrende midler, som skrumper vævet så hæmoriden reduceres; kløe reducerende midler og orale behandlinger, som forbedrer tilstanden indefra ved f.eks. forstoppelse.

Beskyttelsesmidler: Indeholder ofte zinkoxid, mineralsk olie eller stivelse. Disse ingredienser virker ved at danne en beskyttende barriere i form af en salve mod hæmorider, så du undgår yderligere udtørring og irritation imens huden i området heles.

Forbedrende midler: Disse midler opstrammer blodkarrene og hjælper vævet med at hele. Ved at stramme blodkarrene skrumpes vævet og din hæmoride reduceres.

Kløereducerende midler: Typisk indeholder creme og salve mod hæmorider ingredienser, som lindrer den irriterende og generende kløe.

Orale midler: Typisk i tabletform. Dette middel kan lindre afføringsbesvær ved at skabe balance i din mave og gøre afføringen mere ensartet og blød, så du undgår irritation når du går på toilettet. Tabletter indeholder ofte også ingredienser (såsom f.eks. Aloe Vera), som kan reducere smerte og inflammation.

Kombinationsprodukter

De fleste behandlinger mod hæmorider til hjemmebrug, som kan anvendes til at reducere og fjerne dine symptomer, er de såkaldte kombinationsløsninger. En kombinationspakke kombinerer orale midler (tabletter) med en creme, salve eller gel. Ved at kombinere en eventuel salve mod hæmorider med tabletter, får du to produkter, som arbejder sammen om at reducere smerte, irritation, kløe, svie og hævelse både indefra og udefra, samtidig med at du får hjælp til at lindre hård afføring.

Her hos ShytoBuy fører vi den populære HemaPro™ 2-i-1 behandling, som er en 100% naturlig formular der kombinerer tabletter og salve mod hæmorider i håndkøb. Hemapro tabletterne indeholder et naturligt tilskud af fibre, som hjælper med at gøre din afføring mere regelmæssig og blød, så du undgår yderligere irritation i endetarmen og kan stoppe eventuelle blødninger. Udover at indeholde et naturligt højt indhold af fibre, indeholder de også bl.a. Cascara Sagrada og Aloe Vera, som begge er kendte for deres smertelindrende effekt. HemaPro er et EU godkendt og certificeret produkt, som kan give øjeblikkelig smertelindring fra din hæmoride. Behandlingsvarigheden vil variere fra person til person, både fordi produkterne er baseret på naturlige ingredienser og det er forskelligt hvordan vores kroppe arbejder med dem, men også fordi der vil være forskellige udgangspunkter for behandlingen. Folk som er i stadie 1 vil opleve at behandlingen er hurtigere overstået end folk som er i stadie 3 eller 4. De fleste vil dog, uanset sværhedsgrad af infektionen, opleve smertelindring allerede indenfor de første par dage.

Vær sikker på at symptomerne skyldes en hæmoride

Vær sikker på at symptomerne skyldes en hæmoride

Da du kan få disse tabletter og salve mod hæmorider i håndkøb behøver du ikke at tage forbi din læge og få udskrevet medicin. Det forudsætter dog at du er helt sikker på at det er en hæmoride der er årsagen til din kløe, blødning og irritation. Er det første gang du oplever symptomerne, bør du altid gå til lægen først og få foretaget en undersøgelse. Blødning fra endetarmen er harmløst hvis det kommer fra en hæmoride, men det kan i nogle tilfælde også være et symptom på mere alvorlige sygdomme såsom kræft og tarminfektion. Derfor bør du altid søge læge i første omgang.

Har du allerede talt med din læge og fået konstateret tilstanden, så kan du frit vælge og vrage blandt de forskellige produkter, såsom tabletter og salve mod hæmorider. Skulle du have nogle spørgsmål ang. HemaPro, som forhandles hos os, så er du altid velkommen til at kontakte vores hjælpsomme kundeservice på enten tlf, live chat eller e-mail. De sidder klar til at hjælpe dig på alle hverdage mellem kl. 10 og 19, så du kan få den bedst mulige vejledning når du har brug for det.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med