FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Hvordan kan du få sunde negle

På denne side kan du læse om gode råd og produkter til at holde dine negle sunde.

Et ofte stillet spørgsmål er “hvordan kan jeg gøre mine negle sunde?” eller “Hvordan holder jeg mine negle sunde?”.

Når det kommer til sunde negle er der en lang række af gode råd som du kan følge, hvis du gerne vil forbedre udseendet af dine negle. Heriblandt findes der også et stort udvalg af produkter til sunde negle. Den bedste del er, at de fleste af disse produkter er meget billige, og som et supplement kan du tilmed gøre brug af hverdagsprodukter du måske allerede har i hjemmet.

1 Klip jævnligt negle og klip dem korrekt

Et af de vigtigste aspekter i at holde dine negle pæne og sunde er at klippe dem jævnligt – det er generelt et grundlæggende aspekt i personlig hygiejne. Det er særdeles vigtigt, at du klipper dine negle jævnligt, men det er mindst lige så vigtigt at du udføre klipningen korrekt. Hvis ikke kan du risikere at gøre mere skade end gavn – eksempelvis ved at være skyld i en indgroet tånegl.

Som Doktor John P. Fritz forklarer i videoen skal du huske på følgende ting når du skal klippe dine negle:

  • Det bedste tidspunkt hvor du kan klippe negle er lige efter at have været i bad – her er dine negle helt blødgjorte og lette at håndtere.
  • Du skal bruge en ordentlig neglesaks, og neglene bør klippes lige over.
  • Du skal prøve på at efterlade cirka 1 mm negl synlig – nogenlunde det samme som du ville forvente fra en fransk manicure.
  • Undgå at klippe ind i siderne af neglen, da dette kan forårsage indgroede negle.
  • Skub ikke dine neglebånd tilbage og klip ikke dine neglebånd. De er der for at beskytte mod infektioner i din neglematrix, hvilket er det sted hvor dine negle vokser fra.
  • En let neglefil virker rigtig godt til at afrunde neglene og sørge for at skarpe kanter ikke filtrer sig ind i dine sokker.
  • Hvis du er en atlet indenfor sportsgrene som løber, basketballspiller, badmintonspiller, tennisspiller osv., så skal du overveje at klippe dine negle mere jævnligt, da gentagne belastninger ved spidsen af skoen kan lede til en sort tånegl eller en inficeret indgroet tånegl.

VIGTIGT: Sørg for at desinficere alle redskaber brugt til at klippe dine tånegle med 70% isopropyl Alkohol. Dette beskytter i mod ophobningen af bakterier eller svampe-infektioner.

2 Vær sikker på at fugte fødderne jævnligt

Dine fødder er en særdeles vigtig del af din krop og de bliver ofte overset når det kommer til kropslig pleje. Ved at fugte dem jævnligt med creme kan det hjælpe med at opbygge fugtigheden i din hud og negle, hvilket kan beskytte i mod at infektioner udvikles i revnet/ødelagt hud.

3 Bad fødderne i olivenolie

3 Bad fødderne i olivenolie

I forlængelse af det foregående gode råd, om at holde fødderne fugtige på daglig basis, skal du prøve at bade dine tæer/fødder i olivenolie en gang om ugen, i omtrent 2-3 minutter. Det er vigtigt ikke at lade dem blive deri i for lang tid, da det kan skade fødderne.

4 Til kvinderne - undgå neglelak

4 Til kvinderne - undgå neglelak

Formålet med neglelak er egentlig at få dine negle til at se bedre ud. Det er sandheden, men der er desværre også en ulempe ved brug af neglelak – det kvæler din negl og giver den ikke adgang til at ånde. Det kan sammenlignes med at smøre et tykt lag maling på et af vinduerne i dit hus – lyset kan ikke trænge igennem. Dine negle bliver deraf fanget i mørke omgivelser, hvilket giver de perfekte omstændigheder for neglesvamp.

5 Smid sko og strømper når det er muligt

5 Smid sko og strømper når det er muligt

Af samme grund som foregående råd skal du ikke holde dine tæer i et mørkt og fugtigt miljø, da det er under disse lejligheder, at der er størst sandsynlighed for at udvikle bakterier og svamp, som kan inficere og skabe svamp i tånegle og forårsage andre problemer såsom fodsvamp.

Det er dog vigtigt, at du ikke går barfodet, hvis du er udenfor dit hjem – steder som swimming pools og omklædningsrum giver perfekt grobund for svamp og virus, og et sted hvor folk med disse typer af infektioner nemt kan sprede dem til dig.

6 Drik rigeligt med vand

Det er et meget simpelt råd. Hvis du holder din krop hydreret er det mere sandsynligt, at kroppen præsterer sit bedste når det kommer til at bekæmpe infektioner og vedligeholde sund hud og sunde negle. I den forbindelse er det også en god ide at se på andre råd til at styrke dit immunforsvar.

God pleje af dine negle er vigtigt for dit overordnede helbred

God pleje af dine negle er vigtigt for dit overordnede helbred

I gennemsnit vokser dine negle 0,3175 mm per måned. Der er flere ting du kan gøre for at fremme neglevækst. Dette inkluderer hormoner ( det er grunden til at en kvinde der er gravid vil lægge mærke til, at hendes negle vokser meget hurtigere) og varmere temperaturer (det er grunden til at du vil lægge mærke til, at dine negle vokser hurtigere om sommeren end om vinteren).

De fleste læger og eksperter er enige om, at der ikke er en enkel form for mad eller kosttilskud som du kan tage for at stimulere neglevækst. Der hersker dog bred enighed om, at faktorer som dårlig kost og fejlernæring, infektioner og aldring alle kan hæmme det tempo som dine negle vokser i.

Hvis du får neglesvamp – påbegynd behandling med det samme

Jo længere tid du har neglesvamp ubehandlet, jo dybere vil svampen trænge ind i dine negle og jo sværere vil det være at slippe af med igen. Det betyder, at ved det mindste tegn på et neglesvamp-infektion skal du købe et produkt som Manuka Naturals mod neglesvamp for at behandle og rengøre neglene.

Naturasil er designet til at behandle infektioner af neglesvamp hurtigt og effektivt uden bivirkninger. Det fungerer tilmed forebyggende på fremtidige udbrud. Selve svampebakterien bekæmpes udefra og ind. Dette FDA godkendte produkt er blevet anvendt af mange tilfredse kunder, som har givet særdeles gode tilbagemeldinger.

Hvis du har neglesvamp skal du ikke tage nogen risiko uden behandling. Klik her for at se det store udvalg af produkter mod neglesvamp hos ShytoBuy.dk.

Andre interessante artikler