FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Hvordan smitter kønsvorter?

Kønsvorte smitte er langt fra ualmindeligt, faktisk er kønsvorter den mest almindelige kønssygdom hos unge i skandinavien. Men hvad er kønsvorter egentligt, og hvordan får man dem? læs om kønsvorte smitte her og bliv klogere på hvordan du undgår det.

Hvordan smitter kønsvorter?

Hvordan smitter kønsvorter?

Hvis du er smittet med human pavillomavirus, også kaldet HPV, er det vigtigt at vide, hvordan du undgår at smitte andre med denne infektion. Kønsvorter smitte er meget smitsomt og hurtigt spredende, hvis den ikke er under kontrol og behandling. Vorter på kønsdelene skyldes i 90% af tilfældene HPV 6 eller 11. Disse to virustyper er de mest almindeligt forekommende for kønsvorter smitte. Udover at vise sig på kønsorganerne, kan disse typer, fremkaldes på læbeområdet, mund og hals.

Der skelnes mellem flade kønsvorter til runde og knudrede blomkålslignende former. Men de fleste typer, alt afhængigt af størrelse og placering, er uden de store smerter og gener.

Den mest almindelige form for kønsvorter smitte sker gennem direkte hud-mod-hud kontrakt, typisk under seksuel aktivitet. Selv hvis du ikke er inficeret med flade kønsvorter eller en anden form for vorteudbrud, kan det være en hjælp at læse om kønsvorter smitte, for netop at undgå at du bliver smittet.

Kønsvorter er meget smitsom, også selvom du ikke har bemærket eller oplevet nogle symptomer, kan du stadigvæk sprede HPV til din seksuelle partner. Kønsvorter smitte er mest udbredt ved hud-mod-hud kontakt under vaginal, anal eller (i mere sjældne tilfælde) oral sex med en person, som er inficeret med virussen. Omkring to tredjedele af mennesker, der har seksuel kontakt med en partner, som er inficeres, vil udvikle kønsvorter inden for de første 3 måneder.

Hvordan undgår man at blive smittet?

Hvordan undgår man at blive smittet?

Desværre er der mange mennesker, der ikke oplever de store symptomer forbundet med HPV. Det særlige ved denne virus er, at virusen kan holdes nede i uger, såvel som måneder og år, fra du er smittet til at du bemærker de første symptomer. Derfor er der mange mennesker som giver kønsvorter smitte videre, uden at være klar over at de selv er inficeret med den. De mest almindelige symptomer, er synlige flade kønsvorter eller blomkålslignende former, kløe eller blødninger. Du kan læse om de mest almindelige symptomer på kønsvorter smitte her. Der findes der en bred vifte af vejledende artikler.

Du kan holde kønsvorter smitte nede ved at implementere små ændringer under den seksuelle akt

Kondomer: Undersøgelser tyder på, at anvendelse af kondom kan reducere risikoen for at udvikle HPV relateret sygedomme, herunder kønsvorter smitte og livmoderhalskræft.

Seksuelle partnere: Jo flere seksuelle partnere du har, jo større er chancen for at blive smittet med flade kønsvorter eller andre typer vorter.

Kan kønsvorter gives videre uden seksuel kontakt?

I sjældne tilfælde kan en gravid kvinde med kønsvorter smitte HPV til hendes barn under vaginal fødsel. En baby, der er udsat for PHV kan udvikle vorter i halsen eller strubehovedet (kendt som larynx papillomatosis). Disse vorter vises i børn op til fem år, og kan blokere vejrtrækningen og således forårsage livstruende åndedrætsbesvær.

Kønsvorter smitte kan også smitte ved at benytte håndklæde, sexlejetøj eller lignende, som en inficeret person har benyttet. Derfor skal du undgå at dele håndklæde eller andet tøj med personer, som kan være smittet med flade kønsvorter eller en anden HPV type.

Hos ShytoBuy Dk har vi det naturlige ZymaDerm til kønsvorter, som effektivt går ind og bekæmper kønsvorter nemt og effektivt. Denne creme påføres blot 3-4 gange om dagen, og denne procedure fortsættes indtil vorterne er væk.

Andre interessante artikler