Apriludsalg: Køb 3 betal for 2*

Hvornår har man for meget luft i maven?

For meget luft i maven kan være pinligt og ubehageligt for dem som plages af det. Her kan du læse om hvorvidt du prutter for meget eller ej

Hvornår har man for meget luft i maven?

Det er pinligt at indrømme at man er kommet til at prutte, særligt når det sker mange gange i løbet af en dag. Er det normalt at man prutter mange gange om dagen eller er det et tegn på at noget er galt? Man siger at den gennemsnitlige person prutter mellem 14 og 25 gange om dagen. Hvis du ”lader vinden” mere end dette, kan det være tolkes som overdreven luft i maven (flatulens). Dette kan være et resultat af flere ting. Dels kan det være på grund af dine kostvaner men det kan også skyldes mere alvorlige årsager.

Hvor meget er meget?

Hvis du tror at du har tendens til at have overdreven luft i maven, kan det være hensynsmæssigt at opsøge din læge. Din læge kan opfordre dig til at tælle antallet af gange du lader vinden gå, for at lave en vurdering af om du prutter meget. Hernæst kan du lave en oversigt over dine spisevaner. Skriv ned hvilke fødevarer, mad og drikke, du indtager om dagen, antal og tidspunkt.

Lugter mine prutter meget?

Lugter mine prutter meget?

Luften afhænger i de fleste tilfælde af den mad du indtager i kombination med de gasser, din tyndtarm og tyktarm producere under fordøjelsen. En dårlig lugt leder almindeligvis op til fare, kun den pinlige følelse, når andre mennesker bemærker den. Ofte forbinder man for meget luft i maven og en dårlig lugt med indtaget af animalske proteiner, herunder æg og forarbejdet kød. Mens opløselige fibre, som findes i blandt andet frugt og grøntsager, kan reducere luft i maven og lugter ikke så slemt når det fordøjes i kroppen.

Grund til bekymring, hvis jeg prutter meget?

I de fleste tilfælde kan du være helt rolig. Selvom overdreven luft i maven kan være et symptom på tyktarmskræft, er det normalt ikke den mest almindelige årsag. De fleste voksne der prutter meget, kan reducere deres luft i maven og antal prutter ved at ændre på deres fødevare og drikkevarer. Det kan dreje sig om simple, ubevidste ting, som at tygge tyggegummi eller at anvende sugerør til at drikke med.

Grund til bekymring, hvis jeg prutter meget?

Andre årsager:

Andre årsager

Irritabel tyktarm – viser sig ved mavesmerter, luft i maven samt tynd/hård afføring. Irritabel tyktarm kan være et resultat af blandt andet forkerte fødevarer, øget følsomhed for tarmen, stress, angst eller hvis man har en genetisk baggrund for irritabel tyktarm.

Laktoseintolerans – viser sig ved en rumlen og uro i maven, prutter meget, vedvarende diare. Denne sygdom viser sig ofte hos personer med en genetisk baggrund for laktoseintolerans, personer som har fået foretaget en større tarm- eller mavesæksoperation eller har en tyndtarmssygdom.

Madforgiftning

Kan man gøre noget ved for meget luft i maven?

Hos ShytoBuy tilbyder vi en lang række effektive løsninger til at bekæmpe overdreven luft i maven såvel som hvis du prutter meget.

MaxMedix™ Naturlig Tarmrensning kan naturligt hjælpe din krop med at løsne indholdet af tyktarmen og således forsigtigt udrense tyktarmen for affaldsstoffer. ColoFlush er ideel til personer, som er plaget af forstoppelse og overdreven luft i maven.

My Shreddies er specielt designet undertøj lavet til personer som prutter meget eller døjer med en slem lugt fra prutter. My Shreddies kommer i fire forskellige designs, både til kvinder og mænd, og forskellige størrelser. Disse underdele har en indbygget support af kulfilter, som filtrerer og neutralisere lugten hvis du prutter meget eller døjer med for meget luft i maven.

Andre interessante artikler

Del med