FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Kønsvorter hos mænd

En masse af den information man støder på omkring HPV og kønsvorter omhandler kvinder, men det betyder ikke at kønsvorter hos mænd er unormalt eller ikke forekommer. Tvært imod er kønsvorter hos mænd lige så almindelig som hos kvinder. Her kan du gøre dig mere klog på hvad en kønsvorte er og hvordan den kan behandles.

Kønsvorter hos mænd

Kønsvorter hos mænd

Meget af den information om HPV-virus man kan finde på nettet, er centraliseret omkring kvinder, da denne virus kan øge deres chance for at få livmoderhalskræft. Men det er ikke kun hos kvinder, at denne virus kan give sundhedsmæssige problemer. Kønsvorter hos mænd kan også give nogle sundhedsmæssige problemer, derfor er det vigtigt for mænd at forstå, hvordan man reducere risikoen for HPV infektioner.

En kønsvorte er ikke i sig selv farlig, men den virus, der forårsager kønsvorten, kan være årsag til andre farlige tilstande på et senere tidspunkt. Hos mænd kan en kønsvorte forårsage en øget risiko for at få genitale kræftformer, selv om disse kræftformer ikke er almindelig. Mere end halvdelen af mænd, der er seksuelt aktive skønnes at blive smittet med HPV på et eller andet tidspunkt i deres liv. Kønsvorter hos mænd kan i nogle tilfælde gå væk af sig selv, men hvis kønsvorten ikke behandles kan den smitte ved seksuel kontakt.

Hvad er symptomerne på at du er smittet?

De første symptomer på at du er smittet med en HPV-stammer, kan vise sig som en kønsvorte. At diagnosticere kønsvorter hos mænd, vil indebære en konsultation hos lægen. Lægen vil visuelt kontrollere de mandelig kønsorganer for at se om der er en vorte til stede.

Kønsvorter hos mænd kan behandles og bekæmpes ved brug af flere forskellige behandlingsmetoder. I dag tilbydes der cremer, lotions og salve, som kan anvendes hjemmefra. Ligeledes kan en læge også kirurgisk fjerne eller fryse en vorten væk. I nogle tilfælde, hvis det drejer sig om et tidligt stadie, kan læger forslå at afvente en behandling. Det gør de, da kønsvorter hos mænd i nogle tilfælde kan gå væk af sig selv. Det kan også tage tid for alle vorter at vise sig, så derfor kan det være hensynsmæssigt at vente til at du er sikker på at du ikke har en kønsvorte flere steder, som kræver endnu en ny behandling.

Kønsvorter hos mænd

Kønsvorter hos mænd

De mest almindelige steder for en kønsvorte at udvikle sig hos mænd er:

På skaftet af penis, som regel lige under forhuden. Dette forekommer i omkring halvdelen af alle tilfælde.

Omkring anus: Forekommer i 1 ud af 3 tilfælde.

På penis hovedet: Dette ses i cirka 1 ud af 10 tilfælde.

Inde i urinrøret: Kønsvorter hos mænd forekommer inde i urinrøret i 1 ud af 10 tilfælde.

Under forhuden, som ses i 1 ud af 12 tilfælde.

Mellem anus og pungen: Cirka 1 ud af 30 tilfælde.

På posen: En kønsvorte på pungen forekommer i 1 ud af 100 tilfælde.

Hvornår skal der søges hjælp?

Hvis du har mistanke om at du har en kønsvorte, er det vigtigt at du opsøger din læge straks. Kønsvorter hos mænd kan ofte forveksles med andre typer ufarlige hudvækst, men hvis du oplever symptomer og tegn, som kan minde om kønsvorter, så opsøg din læge straks, for at få stillet den rette diagnose. Hos ShytoBuy tilbyder vi produktet ZymaDerm og gode råd mod kønsvorter hos mænd. Du kan finde ZymaDerm og information her så du kan behandle din kønsvorte hurtigt og bekvemt hjemmefra.

Andre interessante artikler