FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Kost og psoriasis

Lider du af psoriasis, så er chancen for at du får udbrud af en vis type kost rimeligt stor. Vi har derfor samlet en liste over mad og kost, som du enten skal holde dig fra, eller indtage mere af, for at komme dit psoriasis til livs. Læs mere her.

Desværre for mange psoriasis patienter, undervurderer de fleste hvor stor indflydelse deres diæt og kostvaner har på deres psoriasis. Det er vel undersøgt og studeret, at der findes anti-inflammatorisk mad, som med fordel kan påvirke din psoriasis og lindre symptomerne på effektiv vis. På samme måde findes der kost, som kan få dit psoriasis til at blusse op og blive værre.

Desværre findes der intet konkret studie, som påpeger hvilke typer kost, som kan være potentielt skadeligt for din psoriasis. Dog findes der adskillige personlige udmeldinger, som man kan forholde sig til. Spørg du sundhedseksperter og psoriasiseksperter, er det bedste kostråd, at spise ligesom alle andre – lavt fedt og sukkerindtag, og et højt antal frugt og grøntsager. Alt imens denne diæt anbefales til alle, anbefales det ligeledes med et moderat niveau af motion – dette skyldes, at overvægt kan gøre psoriasis langt værre, og få din medicin til at virke mindre effektivt. Pas på med alkoholindtaget – dette kan ligeledes forårsage udbrud af psoriasis.

Da der ikke findes nogen umiddelbar forklaring, anbefales det selvfølgelig at følge dine egne oplevelser med psoriasis. Får du udbrud af visse typer mad, så forsøg at holde dig fra dem, og se hvordan du reagerer.

Mirakelkur med et gran salt

Selvom der ikke findes nogen konkrete og sundhedsvidenskabelige beviser, så vil du på nettet og i diverse journaler og dameblade finde dusinvis af diæter, som efter sigende skulle være en mirakelkur mod psoriasis. På et eller andet tidspunkt har næsten alle råvare været under stor debat, for at skulle være af positiv eller negativ effekt mod psoriasis. Herunder sukker, junk food, hvedeprodukter, tomater, kaffe og æg bliver ofte belyst.

Hvis du overvejer at prøve en psoriasis diæt, så anbefaler vi at tage en snak med din praktiserende læge først. Han vil højst sandsynligt forklare dig, at enhver diæt hvor du skærer ned på fedt og sukkerindtaget, junkfood og alkohol vil gavne dig i stor stil. Du bør ikke bevæge dig ud i ekstreme diæter, hvor man faster i flere timer og kun lever på vand. Måske opnår du et alvorligt vægttab, men dette er på ingen måde sundt, og du risikerer at gøre mere skade end gavn.

Du bør heller ikke stole på psoriasis supplementer, som du kan købe i supermarkedet. At tage supplementer i store doser, som mange psoriasis ”eksperter” anbefaler, kan være enormt skadeligt for din hud og din krop. Du bør altid tale med din doktor førend du begynder på diæter, kostplaner eller begynder med alternative supplementer. Du føler dig sikkert frustreret over din psoriasis, men pas på – du må ikke ty til alle metoder, da det er de færreste som virker, og nogle få kan endda være direkte skadelige.

Hos ShytoBuy anbefaler vi, at du identificerer, om der er en bestemt type mad, som du får udbrud af. Hvis der er en type mad, bør du skære ned på denne eller fjerne denne helt fra din diæt, og se hvad der sker. Derudover bør du skære ned på alkoholindtaget, selvom det kan være svært. Dette bør du gøre i en periode på 2-3 uger, for at se, om det har nogen gavnlig effekt på din psoriasis. Det er ikke alle, som ser nogen effekt ved at skære ned på alkoholindtaget, men man ved aldrig om du er en af de heldige. Alternativt anbefaler vi at bruge enten en creme mod psoriasis eller en spray mod psoriasis, så du kan få fugtet huden og lindre inflammationen og symptomerne på effektiv og sikker vis. På denne måde kan du lindre smerterne, kløen og irritationen, imens du går efter struben på det virkelige problem, og får arbejdet det i dybden. Ønsker du at læse mere om psoriasis, så læs mere her.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med