FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Underliv

Lindring af menstruationssmerter - sådan gør du (effektivt)

Selvom det langt fra er behageligt, er det helt naturligt at have menstruationssmerter.

Men selvom smerter i underlivet på grund af menstruation er noget, som hundredtusind af danske kvinder (og milliarder på verdensplan) har problemer med hver måned, og derfor må betragtes som helt normalt, kan det være noget så invaliderende og ubehageligt at døje med.

Derfor vælger flere af os i ren desperation at gøre brug af alt fra Panodiler, varmebehandling og forskellige husmodertricks for at lindre menstruationssmerter, så man kan kæmpe sig igennem sin dag, uanset om man sidder på kontoret eller i forelæsningssalen eller noget helt tredje.

Men ville det ikke være rart, hvis man kunne få en effektiv metode til lindring af menstruationssmerter, der gør, at man kan komme igennem dagen helt uden smerter?

Der er heldigvis hjælp at hente, og i denne artikel giver vi dig tips til at lindre menstruationssmerter, hvordan du med revolutionerende TENS-terapi med Welmes TENS-apparat effektivt kan få bugt med smerter i underlivet, og vi giver dig ligeledes svaret på det helt store spørgsmål - hvorfor pokker får man så store smerter under en menstruation?

Menstruationssmerter eller smerter i underlivet på grund af menstruation er normalt for mange kvinder.

Hvad er menstruationssmerter?

Hele 50-90% af alle danske kvinder har menstruationssmerter af varierende grad. Smerterne kan føles som let ubehag, men kan også være så kraftige, at det kan besværliggøre fysisk aktivitet, arbejde eller lignende. En smertefuld menstruation, der kan virke invaliderende, kaldes på fagsprog dysmenoré.

Menstruationssmerter kan deles op i to forskellige kategorier: primær og sekundær dysmenoré.

Primær dysmenoré er 'almindelige' menstruationssmerter, som mange kvinder oplever, og som ikke skyldes en sygdom. Her vil du som ofte opleve smerter ved menstruation få timer før eller samtidig med menstruationsblødningen. Smerterne er værst på førstedagen, men kan ofte vare i op til et par dage.

Sekundær dysmenoré er menstruationssmerter, der ofte skyldes en sygdom i underlivet, og som ofte rammer lidt ældre kvinder. Her starter smerterne ofte i underlivet timer eller dage før den første menstruationsblødning, og de aftager som regel, når blødningerne starter.

Hvorfor får man kraftige menstruationssmerter?

Selvom man ikke kender årsagen til menstruationssmerter, mener eksperter, at det skyldes sammentrækninger og kramper i livmoderen. Livmoderens vægge består nemlig primært af muskulatur, og der kan en sammentrækning som følge af menstruationen føre til store smerter.

Kraftige menstruationssmerter skyldes ofte en sygdom eller irritation af livmoderen, selvom der ikke behøver at være en underliggende årsag.

Men nogle af de mest normale årsager til kraftige menstruationssmerter er endometriose, fibromer (muskelknuder), sammenvoksninger i bækkenet eller livmoderhalsen på grund af infektion i underlivet eller operation. Årsagen til sekundær dysmenoré kan også være uforklarlig.

Varme og motion kan bidrage til at lindre menstruationssmerter.

Hvordan kan man lindre menstruationssmerter?

Menstruationssmerter kan behandles på mange forskellige måder, og kan enten forebygges eller håndteres, når du oplever smerterne. Her får de syv forskellige metoder til at lindre menstruationssmerter.

1. Motion: Selvom du muligvis ikke har det store overskud til at løbe eller cykle en tur, hvis du har store smerter under din menstruation, kan det hjælpe mod smerterne at være fysisk aktiv.

2. Varme: Det kan føles beroligende og smertelindrende at have en varmedunk, varmetæppe eller andet varmt på maven. Det er dog ikke en specielt praktisk løsning, hvis man skal sidde på kontor, forelæsningslokale eller er på arbejde. Så det er mere tiltænkt som en hjemme-løsning.

3. TENS-terapi: TENS-terapi er en effektiv metode til at lindre menstruationssmerter, og her kan vi især anbefale Welme Tens-apparat som ved hjælp af elektriske impulser lindrer smerter effektivt, behageligt og sikkert. Apparatet kan skjules under tøjet, og du kan dermed gå rundt med det på arbejdet, sidde med det på kontoret eller forelæsningssalen. Køb Welme Tens-apparat mod menstruationssmerter ved at klikke her.

4. Smertestillende piller: Ipren eller Panodil kan være effektive til at lindre menstruationssmerter. Tag dem ikke på tom mave og sørg for at læse indlægssedlen, før du tager dem.

5. Yoga: Flere kvinder melder, at yoga er en god motionsform til at lindre menstruationssmerter.

6. P-piller: P-piller kan bidrage til at mindske dine menstruationssmerter, hvis du ikke allerede tager p-piller. Uanset hvad er det en rigtig god idé at tale med din læge om netop din situation, og om hvorvidt p-piller potentielt kan hjælpe.

7. Skift din kobberspiral ud med en hormonspiral: Præservativer med gestagen (syntetisk hormon), som du finder i eksempelvis minipiller og hormonspiral, kan have en positiv effekt på menstruationssmerter.

De fleste af disse råd kender du med garanti allerede i forvejen, men vi er næsten overbeviste om, at de fleste ikke har hørt om TENS-behandling af menstruationssmerter. Hvilket vi synes er en skam, da det kan hjælpe mange danske kvinder med at leve et smertefrit liv i løbet af den tid på måneden, hvor menstruationen begynder.

Derfor vil vi her nedenfor forklare nærmere om, hvad TENS-behandling er, og hvordan det kan hjælpe dig med at lindre dine smerter i underlivet eller menstruationssmerter.

Hvad er TENS-behandling af menstruationssmerter?

TENS-behandling kan bruges til effektivt at lindre menstruationssmerter, og er et perfekt medicinfrit alternativ til smertelindring.

Et TENS-apparat fra Welme sender små eletriske impulser ind i nervebanerne for at stoppe smertesignalet fra det smertende område op til hjernen, og stimulerer ligeledes en naturlig frigivelse af endorfiner, som bidrager til at lindre smerter.

Apparatet er let at bruge og kan skjules under tøjet, så du også kan få hjælp til at lindre menstruationssmerter, uanset om du sidder på kontoret, sidder til forelæsning eller er ude at handle. Du skal blot sætte elektroderne på det område, hvor du oplever smerter, og herefter kan du selv indstille intensiteten af den ønskede behandling.

Køb Welmes TENS-apparat til at lindre menstruationssmerter ved at klikke på dette link.

Andre interessante artikler