FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Hvad er lyskesvamp og sådan kan du undgå det

Jock Itch er den engelske betegnelse for Svamp i lysken (Tinea Cruris). Denne lidelse kan være en irriterende og smertefuld, der kan forårsage en brændende og øm fornemmelse i området ved skridtet, inderlårene og anus. Læs mere på denne side

Tinea Cruris eller Jock Itch, mest kendt som lyskesvamp, er en svampeinfektion i huden og tilhører en gruppe af svampeinfektioner i huden kaldet Tinea. Som andre Tinea-infektioner er lyskesvamp forårsaget af skimmellignende svampe, der er kendt som Dermatofytter. Disse mikroskopiske svampe lever naturligt i huden såvel som på hår og negle. De er typisk harmløse, men de kan formere sig hurtigt og forårsage infektioner, når de får lov til at trives i varme og fugtige områder. Det er derfor, at lyskesvamp normalt udvikler sig i huden omkring underlivet, lysken og lårene.

Selvom lyskesvamp kan være generende, er det typisk en mild infektion. Hurtigt behandling af lyskesvamp vil minimere symptomerne og forhindre infektionen i at sprede sig. De fleste mennesker finder lindring ved blot at anvende svampedræbende medicin og ved at holde det berørte område rent og tørt.

Hvem får lyskesvamp?

Lyskesvamp er mest almindelig hos mænd og unge drenge. Infektionen forårsager udslæt, der ofte kløer eller brænder. De berørte områder kan også være røde eller skællede. Svampen er især også hyppig blandt mandlige idrætsudøver eller hos mere overvægtige mænd. De, der er overvægtige, er mere tilbøjelige til at opleve lyskesvamp, fordi svampen trives ekstra godt i folder af hud, der er tilbøjelige til at svede. Svampen udløses især ved langvarig udsættelse for fugt og friktion fra tøj.

Hvis du lider af atopisk eksem, har du også større sandsynlighed for at udvikle svampen. Dette skyldes, at den hudbarriere, som normalt beskytter mod bakterier, virus og svamp vil være svækket, hvis du har denne sygdom.

Lyskesvamp er mere almindeligt at udvikle hos mænd end hos kvinder, simpelthen fordi tilstedeværelsen af mandlige kønsorganer fører til øget friktion og fugtighed. Kvinder er faktisk disponible for at udvikle en lignende tilstand under deres bryster. Lyskesvamp er oftest forårsaget af ikke-inficeret hud påvirket af friktion, fugt og varme. Det er dog ikke ualmindeligt, at mikroorganismer som svampe og bakterier samtidig smitter huden.

Folk, der tager bredspektret antibiotika, dem med svækkede immunsystemer, eller dem, der har diabetes, risikerer også at udvikle udslættet.

Lyskesvamp er især også udbredt blandt hjemløse, da de ikke vaskes med sæbe og vand i lysken eller underlivet samt i armhuler lige så regelmæssigt, som man normalt bør gøre. Det skal dog understreges, at lyskesvamp langt fra kun forekommer grundet dårlig hygiejne. Mange personer udvikler lyskesvamp på trods af en særdeles god hygiejne. Dette skyldes, at det kan være svært at hamle op med problemer såsom store svedproduktioner og fugtighed generelt.

Hvad forårsager lyskesvamp?

Lyskesvamp er forårsaget af en gruppe svampe kaldet Dermatofytter. Disse svampe lever naturligt på din hud og forårsager normalt ikke problemer. Når du for eksempel forbliver i svedfyldt tøj efter træning, kan den lange eksponering for fugt gøre det muligt for svampene at formere sig hurtigt. Når du har en overeksponering af Dermatofytter i dit lyskeområde, forårsager det infektionen, der er kendt som lyskesvamp.

Selvom udtrykket lyskesvamp indebærer en slags forhold til atletik, er dette ikke nødvendigvis sandt. Svampen er især relateret til infektioner fra mikroorganismer og miljømæssige faktorer som fugtighed og friktion, hvilket kan irritere huden. Lejlighedsvis kan bakterier forårsage svampen. Bakteriel lyskesvamp kan let diagnosticeres, fordi den berørte hud har en koral rød farve, når den bliver lyst på med et mørkt lys.

Intim kontakt eller kontakt med genstande, der har store mængder af svampe, kan forurene lyskehuden. Svampen spredes ved kontakt med sporerne, som i lang tid kan overleve på døde hudceller eller genstande.

Hvis du har en svampeinfektion for eksempel på din fod, kan samme organismerne forårsage, at du også udvikler udslæt i din lyske.

Infektioner forårsaget af Candida Albicans, hvilket er en speciel gær, kan producere pustler og involvere spidsen af penis. Denne infektion ses hyppigere hos personer med diabetes.

Svampeformer såsom Epidermophyton Floccosum og Trichophytin-arter er lejlighedsvis ansvarlige for epidemiske infektioner i sovesale, kaserner og andre lignende situationer, hvor folk bor tæt sammen, og hvor håndklæder, lagner, tæpper og andre ting kan have en svamp i årevis.

Er lyskesvamp smitsomt?

Svampen, der forårsager lyskesvamp er meget smitsom. Du kan få svampeinfektionen gennem tæt personlig kontakt med en inficeret person eller ved kontakt med tøj, som en inficeret person har haft på. Det er bedst ikke at dele tøj, håndklæder eller lagner med andre personer, hvis du har lyskesvamp. På denne måde undgår du at sprede din infektion til dem, der er tætte på dig. Det er også bedst at bruge forskellige håndklæder til din lyske og resten af din krop og husk altid at vaske dine hænder efter at have anvendt nogen former behandling. Hvis du gør det, vil det forhindre, at din infektion spredes til andre dele af din krop.

Hvordan diagnosticeres lyskesvamp?

Din læge vil sandsynligvis være i stand til at diagnosticere svampen simpelthen ved at udføre en fysisk undersøgelse og inspicere det berørte hudområde. I nogle tilfælde kan din læge tage nogle skrabninger af hudceller fra området for at hjælpe med at diagnosticere tilstanden. Dette kan også hjælpe med at udelukke andre hudlidelser, såsom psoriasis.

Hvordan kan jeg forhindre lyskesvamp?

Du kan hjælpe med at forhindre lyskesvamp ved at holde dit underliv, indvendige lår og balder rene og tørre. Tør godt af efter du har dyrket motion samt efter du har været i bad. Prøv disse andre trin for at forhindre lyskesvamp:

 • Brug badesko, når du bruger offentlige brusere og omklædningsrum. Offentlige steder som disse er en stor smittefare for svamp, da der kommer mange forskellige mennesker, som kan have diverse hudsygdomme. Samtidig med dette, er der ofte meget fugtigt i et omklædningsrum eller lignende, hvilket gør, at svampe såsom lyskesvamp lever bedre og derved lettere overføres fra person til person.
 • Brug bomuldsundertøj. Det kan være meget svært for huden at ånde, hvis du ifører dig bestemte former for undertøj. Bomuldsundertøj sikrer, at din hud stadig kan ånde, hvilket vil formindske fugtigheden og derved chancen for at udvikle lyskesvamp.
 • Undgå stramt syntetisk tøj eller aktiv slitage.
 • Brug løst passende tøj.
 • Skift daglig undertøj.
 • Skift dine håndklæder ofte.
 • Vask dit træningstøj efter brug.
 • Skift dine strømper dagligt.
 • Hvis du har svamp på fødderne, bør du behandle dette, da svamp andre steder på kroppen udgør en stor smittefare. Under behandlingen skal du sætte dine strømper på, inden du tager dit undertøj på. Dette vil forhindre spredning af svampen fra dine fødder til din lyske. Hvis du fortsætter med at få svamp på fødderne, skal du tørre dine fødder til sidst, når du tørrer dig med dit håndklæde efter du har været i bad. Dette kan medvirke til at forhindre spredning af infektion fra dine fødder til din lyske.

  Hvordan behandles lyskesvamp?

  De fleste ringormsinfektioner i huden, såsom lyskesvamp, kan behandles hjemme med svampe cremer, pulvere eller væsker, som du kan købe uden recept. Det er dog vigtigt, at du kontakter din læge, hvis infektionen ikke går væk eller kommer tilbage efter du har prøvet disse behandlinger. For at behandle svampen skal du følge disse trin:

  1. Vask udslættet med sæbe og vand. Spred en antisvampe behandling over udslæt. Påfør behandlingen ud over kanten af udslæt, så du sikrer, at alle inficerede steder bliver dækket.
  2. Brug en antisvampe creme, pulver eller væske. Du kan købe disse produkter uden recept. Følg anvisningerne på pakken, og stop ikke med at bruge medicinen, bare fordi dine symptomer går væk. Brug medicinen nøjagtigt som etiketten siger. Hvis symptomerne ikke forbedres efter 2 uger, skal du kontakte din læge.
  3. I sjældne tilfælde forårsager ringorm i huden store områder af blærer. Hvis din ringormsinfektion danner blærer, kan du bruge kompresser, som du kan købe uden recept, for at lindre og tørre blærerne ud. Efter at huden er tørret ud, skal du benytte svampedræbende middel, som du kan købe uden recept.
  4. Hvis du har lyskesvamp og svamp på fødderne, bør du behandle begge for at forhindre ny infektion af din lyske i at opstå, når du tager dit undertøj på.

  Behandling af lyskesvamp

  Det kan være svært at vide, hvilket svampedræbende middel, der er bedst at benytte, hvis du oplever lyskesvamp. Der findes mange forskellige produkter på markedet, men langt fra alle af disse produkter har den samme positive effekt. For optimal behandling af lyskesvamp anbefales det på det kraftigste at du anvender Naturasil Jock Itch mod lyskesvamp.

  Naturasil Jock Itch mod lyskesvamp (tinea crusis)

  Dette produkt mod svamp i lysken er FDA-godkendt og yderst effektiv til behandling af lyskesvamp. Med dens revolutionerende formular vil lyskesvamp blive bekæmpet uden benyttelse af nogen former for skrappe kemikalier. Du vil ved benyttelse af produktet opleve hurtige resultater samt en hurtig absorbering af huden. Dette sikres af den enestående sammensætning af 100% naturlige ingredienser, som vil eliminere svampeninfektionen. Manuka Naturals mod svamp er derudover forebyggende mod mulige fremtidige udbrud. Læs mere her.

  Hvilken effekt har Naturasil Jock Itch?

  Produktet er flydende og påsmøres på områderne, som er inficeret med svamp. Naturasil Jock Itch vil formindske de områder, som er inficeret, indenfor et par dage, hvor behandlingen benyttes. Du vil opleve mindre gene og kløe fra svampen ved benyttelse af produktet.

  Hvornår vil jeg kunne se resultater?

  Behandlingstiden vil være forskellig, da der er forskel på, hvordan kroppen tager imod produktet. Du bør dog forvente, at bekæmpelse af svampeinfektionen påbegyndes så snart produktet påføres første gang.

  Hvilke ingredienser er der i Naturasil Jock Itch?

  Hovedingredienserne i produktet er en yderst høj koncentration af forskellige planteekstrakter, som søger at skabe en helende effekt, hvis du har lyskesvamp. Nedenfor kan du se nogle af de ingredienser, som Naturasil Jock Itch består af.

  Sulfur 6x HPUS

  Dette er en aktiv ingrediens og et anerkendt homøopatisk middel, som kan lindre symptomer på svamp og kløe i lysken. Midlet er på USA’s officielle liste over anerkendte homøopatiske ingredienser.

  Cymbopogen citratus Blad Olie

  Denne ingrediens kender også under navnet citrongræs. Ingredienser har længe været anvendt i traditionel naturmedicin. Ingrediensen er specielt kendt for dens evner inden for topisk påføring, hvor citrongræs her bidrager med svampedræbende samt antibakterielle egenskaber.

  Eucalyptus Blad Olie

  Oprindeligt set kaldet denne ingrediens eucalyptol. Olien har helbredende egenskaber, hvilket stammer fra kemikaliet cineole. Cineole er i stand til at reducere udslæt og inflammation på huden.

  Jojoba Frø Olie

  Denne olie fungerer som en naturlig fugtkilde til din hud, hvilket har gjort, at olien anvendes i adskillige hudcremer af høj kvalitet. Olien er derudover også kendt for at blive brug i kosmetiske produkter baseret på naturlige ingredienser samt for sin helende effekt.

  Lavendel Olie

  Lavendel Olie er den mest anvendte olie blandt essentielle olier i hele verden. Olien kan hele skader på huden og forbedrer blandt andre eksem udslæt. Dette gøres gennem naturlige kilder til afslapning for din hud.

  Patchouli Blad Olie

  Denne olie har forskellige positive egenskaber. Nogle af disse egenskaber er blandt andet at kunne kurere irritation og inflammation samt en række forskellige svampeinfektioner i huden.

  Manuka Naturals fodsvamp behandling

  Som nævnt, er det vigtigt at behandle andre former for svamp for at sikre optimal behandling af lyskesvamp. Fodsvamp er blandt de svampeinfektioner som opstår mest i huden. Hvis du har fodsvamp samtidig med, at du har lyskesvamp, kan du med stor fordel benytte produkter med Manuka som aktiv ingrediens for at sikre, at behandlingen af din lyskesvamp forbliver optimal.

  Manuka Naturals fodsvamp behandling er specielt udviklet til at bekæmpe svamp på fødderne, herunder især svampene onychomycosis og candida. Behandlingen sker helt uden brug af skrappe kemikalier, da produktet kun indeholder naturlige ekstrakter, der absorberes hurtigt af din hud og trænger dybt ind i hudlaget. Produktet kan benyttes af voksne såvel som børn og egner sig til alle hudtyper. For at benytte Manuka Naturals optimalt, skal behandlingen påføres to gange dagligt på tør og vaskes hud. Fortsæt med at benytte behandlingen indtil din fodsvamp er helt væk.

  Andre interessante artikler

  Anbefalede Produkter

  Del med