FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Prostata sundhed

Mand, pas på din prostata og testikler - alt du bør vide

Kære mand, har du styr på dine kønsorganer? De er langt vigtigere end du tror, for din overordnede sundhed og dit generelle velvære - og desværre også ofte noget af det mænd ikke holder godt nok øje med. Faktisk er prostatakræft den kræfttype, der er den hurtigst voksende i hele landet, og alene dette bør være en god grund til at begynde at holde øje med dine kønsorganer noget mere.

Men det er ikke kun prostata, du bør kende til og være opmærksom på. Faktisk er alle dine kønsorganer på mange måder afhængige af hinanden, og hver enkelt organs helbred påvirker de andres helbred - det er derfor enormt vigtigt, at du holder øje med dem og sørger for at passe godt på dem, så du kan nyde alt fra god sex til smertefri vandladning og til at sove igennem hele natten uden at skulle op for at tisse. Læs med her for at lære mere om nogle af de essentielle kønsorganer og hvad du bør være opmærksom på.

De mandlige kønsorganer

En mands kønsorganer er ofte omtalt som værende “penis, pung og testikler”, men dette er ikke helt korrekt. Penis og pungen, inkluderende testiklerne, er ganske rigtigt kønsorganer, og disse er oftest associeret med fysisk intimitet, samleje og nydelse, hvilket nok også er grunden til at disse organer for de fleste mænd kan være afgørende for deres selvværd i soveværelset (og derfor også er et sårbart emne). Men det er ikke de eneste organer, som er klassificeret som kønsorganer og ikke de eneste du bør være særligt opmærksom på.

Udover penis, pung og testikler er både sædblærerne og blærehalskirtlen (som du nok kender som prostata) en del af kønsorganerne. De er involverede i produktion af sæd og produktion af sædvæske, som begge er essentielle for en mands evne til at reproducere. Mange vil med sikkerhed også argumentere for at både sæd og sædvæske er essentielt for nydelse og selvværd, da ejakulation og mængden af sæd for en mand kan være afgørende for, at de føler sig tilstrækkelige og som rigtige mænd. Prostata især er vigtig for reproduktionen, da den er afgørende for at sæd kan transporteres til ægget og befrugte ægget - og som du nok har gennemskuet på nuværende tidspunkt, et undervurderet kønsorgan, der får alt for lidt rampelys og opmærksomhed fra os selv.

Alle disse organer er fysisk tæt på hinanden og i høj grad forbundet med hinanden. Dette betyder også at sygdom i et af organerne ofte påvirker og/eller forårsager symptomer i et af de andre organer. For eksempel kan problemer med prostata gøre det svært eller smertefuldt at tisse (noget der dog let kan afhjælpes med naturlige produkter såsom Prosta Sure ) Det er derfor vigtigt at du er opmærksom på dine kønsorganer og de forskellige processer de er involverede i, så du først og fremmest er udrustet til at kunne kende “normalt” fra “unormalt”, og derigennem undgår ubehagelige overraskelser eller problemer med for eksempel vandledning, rejsning eller sent opdagede sygdomme.

De mandlige kønsorganer handler om meget mere end bare penis, pung og testikler - de omhandler også organer såsom prostata

Ondt i testikler - hvad gør du?

Testiklerne, som du nok ved, ligger i pungen - en på hver side. De er afgørende for at producere sæd og testosteron (det mandlige kønshormon), og derfor på mange måder afgørende for din “mandlighed”. Ikke blot fordi sæd er vigtigt for reproduktion og ejakulering kan booste selvtilliden i soveværelset, men også fordi testosteron er vigtigt for muskelopretholdelse og opbygning, en dyb stemme og sexlyst.

Det er derfor ikke mærkeligt, at det oftest er testiklerne, som mænd er opmærksomme på. Ligeledes er de også forholdsvist nemme at holde øje med, da de er primære kønsorganer og derfor er synlige uden for kroppen og lette at holde øje med, og en anden er at du som mand lægger mærke til dem særligt under samleje. Testiklerne er nemlig propfyldt med nerveender, som både kan bringe dig enorm nydelse men også enorm smerte, hvis ikke du passer på. Så du vil hurtigt opleve, hvis de begynder at være ømme eller føles forkert over en længere periode.

Fordi testiklerne er så vigtige, både i produktionen af testosteron og sæd og i høj grad også for en mands selvtillid, kan det være ubehageligt at skulle gå til læge. Ikke blot fordi de er meget følsomme, også fordi de for mange er et tegn på manddom og et “problem dernede” kan føles som noget der er pinligt. Men netop derfor bør du holde øje med dem! Særligt bør du holde øje med om du oplever en hævet testikel, ondt i testiklerne eller generelt unormalheder - og hvis du gør det, bør du kontakte en læge med det samme. Hellere på den sikre side med noget så essentielt som testiklerne!

En forstørret prostata vil oftest forårsage problemer med vandladning, og netop dette er hvad du bør holde øje med for at sikre en sund prostata

Nedsat prostata funktion - hvad gør du?

Prostata eller blærehalskirtlen, er som nævnt særligt vigtig for mænds evne til reproduktion, da væsken der produceres her er afgørende for både næring af sæden og for at sæden kan transporteres op til ægget og befrugte det. Uden denne væske vil til at transportere sæden, vil sæden næppe klare vejen igennem både de mandlige og kvindelige kønsorganer til ægget. Produktionen af denne væske i prostata er stimuleret af testosteron, som er produceret af dine testikler - og tydeliggør hvordan alle organerne er afhængige af hinanden.

Din prostata er ca 2 cm i diameter og er placeret lige under blæren og omkranser urinrøret. Den vokser særligt i puberteten, til den når sin “voksenstørrelse” men for de fleste mænd fortsætter den faktisk med at vokse hele livet. Dette er dog ikke noget du skal bekymre dig over overhovedet, men er ganske normalt. Der hvor det kan blive en udfordring, er hvis prostata vokser så meget at den trykker på urinrøret, så det bliver svært at lade vandet.

En hævet eller forstørret prostata er altså ikke unormalt at opleve, særligt ikke jo længere oppe i årene man er, da den netop bliver ved at vokse for de fleste mænd. Typiske symptomer på en forstørret prostata er tømnings- og lagringssymptomer, som henviser til problemer med at tisse. Dette er alt fra startproblemer med at lade vandet, svag kraft på strålen, behov for at presse for at lade vandet, efterdryp, smerter eller svie ved vandladning, en fornemmelse af aldrig at være færdig med at tisse, behov for hyppig vandladning (særligt on natten) og pludselig trang til at skulle tisse.

Disse symptomer lyder ikke kun frustrerende og ubehagelige, de er også yderst frustrerende og ubehagelige at slås med, og er derfor noget du bør reagerer på med det samme du begynder at opleve dem. Der er dog heldigvis en lille genvej til at give din prostata opmærksomhed og et boost til at pleje den hele livet - det enkle og letanvendelige Prosta Sure kosttilskud, der er særligt designet til med naturlige ingredienser at give din prostata et boost så du kan undgå de ubehagelige symptomer forårsaget af en forstørret prostata.

Når alt dette er sagt, bør du kontakte en læge for at blive tjekket, så snart du begynder at lægge mærke til disse symptomer og at de er der konsekvent - som minimum bare for en sikkerheds skyld. Ikke blot fordi de kan være tegn på sygdom i din prostata, men også fordi de kan være tegn på andre lidelser.

Overvej at ringe til lægen så snart du oplever symptomer - omend bare for at være på den sikre side

Gode råd med på veje

Og så et par gode råd med på vejen til slut. For der er nemlig rigeligt med nemme måder, hvorpå du kan pleje alle dine kønsorganer ganske let, så du både kan have behagelig og normal vandladning, og så du kan nyde gode stunder i soveværelset:

  • Det lyder trivielt, men det gælder også her - forsøg at leve en sund og balanceret livsstil, med gode næringsstoffer i din diæt, bevægelse i hverdagen og god nattesøvn. Dette vil gøre underværker, ikke blot for kønsorganerne, men også for dit energi niveau, din overordnede sundhed og dit immunforsvar

  • Undgå at drikke for meget alkohol og forsøg helt at undgå at ryge, da dette kan have direkte negative konsekvenser for kønsorganerne og deres rolle i din sundhed

  • Vær opmærksom på din krop og eventuelle symptomer, så du kan fange eventuelle problemer i opløbet - dette betyder også at du bør tjekke dig selv med jævne mellemrum, for at sikre at f.eks. testiklerne ikke er hævede og ømme

  • Lad derfor intet slå dig ud eller komme i vejen for at du kan nyde dagligdagen uden vandladningsproblemer eller mangel på selvtillid i soveværelset - plej din krop og alle dine kønsorganer på let vis med en sund og balanceret livsstil!

Andre interessante artikler