FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Naturmedicin mod fnat

I denne artikel vil vi give nogle konkrete bud på hvilke typer naturmedicin, som er ideelle til at behandle fnat med. Læs mere her, og find ud af hvorfor naturmedicin er blevet SÅ populært!

Den kvindelige fnat mide kan vandre under huden i små tunneller, hvilket kan forårsage intens kløe og udslæt. Fnat er som bekendt et offentligt og globalt sundhedsproblem – uden nogen decideret kur. Fnat overføres primært igennem hud eller sengetøj. Disse skadedyrsangreb kan ofte modstå konventionel behandling, hvorfor smittede personer oftest går til naturmedicin, hvilket er en sikker og god løsning til at behandle fnat – selvom det ikke helt kan fjernes. Vi anbefaler dog at du først og fremmest besøger din egen, praktiserende læge, førend du begynder at behandle fnat med naturmedicin eller andre medikamenter. Af de mest populære naturmidler mod fnat findes f.eks. te træ olie, som vi vil beskrive i denne klumme. Ligeledes findes færdige medikamenter, som er lavet af 100% naturlige ingredienser.

Te træ olie

Melaleuca alternifolia, eller te træ olie, som det ellers hedder, er hjemhørende i Australien, hvor man ligeledes finder den anerkendte emu-olie. Forskere har længe studeret behandlingen af fnat med dette naturmedicin, hvor der er kommet forbløffende gode resultater. Det er derfor ikke uden grund, at te træl olie bruges som behandling af fnat i mange lande. I den australske undersøgelse blev fnatmider høstet fra en 20-årig fnatpatient, hvorefter miderne blev kontinuerligt eksponeret overfor te træ olien. Olien viste sig at angribe miderne, og de døde langt hurtigere end ved angreb fra andre medikamenter og lægemidler. Forskerne fandt hurtigt ud af, at en 5% opløsning af te træ olie, havde den allerbedste virkning på fnatmiderne. Undersøgelsen blev i 2014 offentliggjort, hvilket skabte stor debat. Det er senere fundet ud af, at man kun bør anbefale et lægemiddel af gangen, da det ellers kan mindske den individuelle effekt.

Kløver Olie

Der blev i 2010 offentliggjort en række forskninger foretaget af Public Library of Science, som testede tre essentielle olier og fire rene forbindelser, hvilke alle deler kemisk baggrund i eugonol på permethrin-resistente fnat mider i bl.a. svin og kaniner. De kom frem til, at ikke nok med at fnat mider er artsspecifikke, hvilket betyder, at menneskelige fnatmider ikke kan fuldføre hele deres livsccyklus på dyr (og vice versa), så kan fed olie som indeholder eugenol, være et yderst effektivt behandlingsmiddel til fnat – en olie af denne grad, er f.eks. Kløver olie, som kan købes i håndkøb i bl.a. Matas.

Neem Olie

Neem oliens brug stammer helt tilbage fra de pakistanske landmænd, som brugte neem olien til at behandle en vis type sarkoptesskab mide, som inficerede deres får. For at opnå lignende resultater på mennesker, kræves der en højere koncentration af neemolie, svarende til en opløsning på 20%. Forfatterne af undersøgelsen konkluderede, at husrådet med neemolie fungerer til en vis grad som et omkostningseffektivt middel, når det anvendes korrekt, og blandes i den korrekte konceptration. Neemolien har en skarp lugt, og en bitter smag, hvilket kan have toksiske virkninger ved indtagelse. Det anbefales derfor ikke i almen grad, at lave denne olie og behandlingsform selv, men derimod bruge et naturligt prædikat mod Fnat.

Andre interessante artikler