FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Neglesvamp

Hvad er en negleinfektion, og hvordan behandles den?

Neglesvamp er en negleinfektion, som kan ramme mænd såvel som kvinder. Denne infektion i neglene er ikke alene smertefuld og grim, men den er også meget smitsom. Derfor er det vigtigt at behandle din neglesvamp hurtigt. Nedenfor finder du et udvalg af produkter, som skønsomt og effektivt behandler negleinfektion, svamp og misfarvninger intensivt. Vores udvalg er naturligt og egent til typer infektioner.

Hvad er neglesvamp?

Det er ikke tit du hører folk på gaden tale om svamp på neglene, men de har derimod ikke noget imod, at tale om dengang de lå syge derhjemme med lungebetændelse. Grunden til at vi ikke snakker med vennerne om vores negleproblemer er, at det er blevet gjort til et tabu emne i Danmark. Mange tror at man udvikler neglesvamp fordi man ikke har hygiejnen i orden, men det kan faktisk ramme alle selvom du går op i din hygiejne. Svamp er typisk resultatet af en infektion i neglen. Nogle oplever at neglen bliver tykkere, misfarvet, bliver hvidplettet eller begynder at blive blød og smuldre i spidsen. Huden omkring neglen kan også blive betændt, oftest når huden er betændt bliver den rød og hæver. Behandlingen af negleinfektion er afhængig af hvilken type neglesvamp du har, en behandlingsmetode kan blandt andet være behandling af hvide pletter på neglene. Der er mange alternativer indenfor behandlingsmuligheder i håndkøb mod infektioner i negle. Grunden til at du får neglesvamp er at du har fået en negleinfektion, der findes 3 forskellige svampetyper: antropofile, det er denne der rammer os mennesker, zoofile rammer dyrene og geofile er jordsvampe.

Denne neglelidelse er lang fra ualmindelig, og det skønnes at ramme mellem 3% - 8% af den danske befolkning i løbet af deres liv. Neglesvamp kan fremkomme både på hænderne og fødderne, men det ses oftest at det er på fødderne man rammes af denne infektion. Alle kan rammes af svamp, uanset om du er barn, voksen, mand eller kvinde og din livsstile. Man ser dog at der er visse grupper der oftere udvikler negleinfektion end andre:

  • Folk over 55 år
  • Unge mennesker der går i meget tillukket sko
  • Idrætsfolk, da de ofte har sko på der er meget tillukket og har tendens til at danne mere fodsved

Hvorfor får man neglesvamp?

Denne lidelse kan udvikle sig og sprede sig fra flere forskellige forhold. Typisk udvikles negleinfektionen af en svampeinfektion i huden. Det kan blandt andet være fodsvamp som spreder sig til tånegle, hvis svampen ikke behandles. Du kan også være uheldig at blive smittet med neglesvamp via bad, blandt i svømmehaller hvor folk oftest går uden fodtøj. Svamp i fingernegle kan også fremkomme, hvis du har tendens til at vaske dine hænder ofte eller hvis de ofte bliver udsat for fugt eller væskeforhold. Konstant håndvask kan beskadige den beskyttende hud på bunden af neglen, som kan øge chancerne for at svampen trænger ind i neglen og på den måde danner en negleinfektion.

En skadet negl er mere tilbøjelig til at blive ramt af svamp.

Selvom du ikke er i en af de typisk ramte grupper betyder det ikke at du ikke kan udvikle neglesvamp. Man ser at personer med f.eks. diabetes, psoriasis, dårligt blodomløb eller dårligt immunforsvar er i højere risiko for at fremkalde neglesvamp.

Ligeledes er der større risiko for negleinfektion hos mennesker, der lever i varme eller fugtige klimaer.

Rygning og usund kost kan også være en trigger til at udvikle neglesvamp.

Klassiske tegn på neglesvamp

Det er ikke altid der medfølger smerter når man har negleinfektion. Hvis du har negleinfektion i et tidligt stadie kan det være svært at opdage, da det oftest kun er en plet på neglen man har og man mærker det ikke.

Når det at udvikle sig til lidt mere begynder det typisk at blive lidt mere tydligt og det kan begynde og at medføre smerte. Man ser tit at neglen begynder at udvikle hvide pletter eller en hvid overflade. Hvis du er i tvivl om du er ved at udvikle neglesvamp så er det en god idé at konsultere din læge, for på den både kan din læge rådgive dig om behandling af hvide pletter på neglene. Andre symptomer på infektion i neglen er at din negl kan blive gul, hvilket oftest er et tegn på en betændelsestand. Neglen kan blive tykkere end normalt eller at neglen bliver blød og begynder at smuldre eller gå i opløsning i spidsen.

Findes der nogle behandlinger?

Neglesvamp bør behandles, ikke blot for at minimere chancen for at det spreder sig til andre negle, men også for at lindre de smertefulde symptomer der ofte er forbundet med negleinfektion. Og så du ikke risikere at smitte andre i f.eks. hjemmet så i på den måde kan komme til at smitte hinanden hele tiden. Typisk vil behandlingen vare over flere måneder, da det ofte kræver at neglen skal vokse ud, før negleinfektionen er helt væk. Frisk og sund negl vil vokse ud og den inficerede negl vil blive klippet af med tiden. Der er mange forskellige behandlingstyper til negleinfektion og behandlingstiden kan variere meget fra behandling til behandling. Oftest siger man at det tager 3 – 6 måneder, men det kan godt tage længere tid. Nogle behandlinger er, behandling mod fingerneglesvamp, behandling mod tåneglesvamp og behandling af hvide pletter på neglene. Fingernegle har tendens til at vokse hurtigere end tånegle, og derfor er behandlingstiden ofte kortere ved svamp i fingerneglene.

Behandlingens tiden vil således afhænge af hvor hurtigt den individuelle negl vokser.

Hos ShytoBuy tilbyder vi et udvalg af naturlige, men vigtigst af alt utrolig effektive behandlingsmetoder til neglesvamp og negleinfektion. Vores udvalg er udvalgt i samarbejde med eksperter, observationer og kliniske testforsøg, så du får de bedste vilkår for at overvinde den ubehagelige og smertefulde neglelidelse.

Nogle af de produkter ShytoBuy tilbyder er blandt andet til behandling af hvide pletter på neglene. Derudover har vi Manuka Naturals, som er mod tåneglesvamp. Det er produceret af naturlige ingredienser, som er med til at hjælpe dig med at mindske dine symptomer.

Gode råd til forebyggelse af neglesvamp

Der er nogle simple råd du kan tage til dig, hvis du vil prøve og undgå neglesvamp.

Er du typen der godt kan lide at gå i svømmehallen, så kan du hjælpe dig selv ved at bruge badesko når du går fra omklædningen og ind til bassinerne og selvfølgelig tilbage til omklædningen igen. Hvis du anvender sauna anbefales det også at bruge badetøfler, dette er en god både at beskytte sig mod neglesvamp da du ikke rører ved gulvet.

Hvis du har tendens til at danne meget fodsved, kan det hjælpe dig at bruge bomuldsokker, da de er med til at absorbere sveden.

Undgå at gå for meget i stramme sko, da dine fødder skal have plads til at ånde for på den måde at mindske risikoen for negleinfektion.

Til sidst skal det nævnes at det er en god idé ikke at låne andres fodtøj eller låne dit eget ud, for du ved aldrig om den person du låner det til har neglesvamp.

Hvis du er i tvivl om hvilken behandling din negleinfektion kræver kan du altid rådgive dig med din praktiserende læge. Herefter kan din læge f.eks. anbefale en behandling af hvide pletter på neglene.

Andre interessante artikler