FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Erektionsproblemer

Stress kan føre til rejsningsproblemer - det kan du gøre ved problemet

Mathias Valentino

sexolog, parterapeut og coach

'Penis-dræber' nummer 1: Stress

Som nævnt i '5 grunde til, at du har problemer med din penis' - så er langt de fleste seksuelle udfordringer for mænd af psykologisk karakter. Oplever du problemer med rejsning (officielt navn: erektil dysfunktion, forkortet ED) og/eller tidlig sædafgang (TS), så anbefaler jeg altid, at du starter med et besøg hos lægen. Her vil du få foretaget forskellige tests og blodprøver, som evt. vil kunne afdække uopdagede sygdomme. Fx er diabetes og depression klassiske problemskabere for penis. Når du så har udelukket sygdomme og fysiske ubalancer, så kan du rette dit fulde fokus mod de psykologiske aspekter.

Kortvarig stress er helt normalt og en naturlig del af at vokse og udvikle sig som menneske. Har du ind i mellem deadlines, som kræver en ekstra indsats, så er det vigtigt at yde det ekstra, som du måske ikke kan/gør i det daglige. Du yder i disse situationer måske på et niveau, som du ellers ikke har adgang til.

Stress-problemer opstår først når/hvis det bliver 'normalen', at du hele tiden skal overholde vanskelige deadlines kombineret med et tiltagende manglende overblik - det vi kalder langvarig stress. Og det er denne tilstand, der kan være dårlig for det almene helbred - og dermed også for din libido (sexlyst).

For når du er stresset, så øger din krop produktionen af stresshormonet kortisol. Testosteron ødelægges rent biokemisk af kortisol. Samtidigt er alle følgerne af stress, såsom dårlig søvn, dårlig fordøjelse og evt. forkert kost, også med til at underminere din testosteronproduktion. Stress påvirker altså direkte din evne til at få rejsning - og gør dig samtidig mere sårbar i forhold til tidlig sædafgang!

Så hvordan bliver man så mindre stresset? Og samtidig mere afspændt?

Mange mænd forbinder afslapning med at kaste sig i sofaen og se sport med en kold øl. Det er en form for afkobling for nogle, men gør dig ikke nødvendigvis mere afslappet i sindet og/eller kroppen.

Kender du situationen, at selvom du har fået rigeligt med søvn, vågner du op og føler dig nærmest mere træt end da du gik i seng? Ofte skyldes det, at man ligger og spænder i kroppen, mens man sover. Ved at lære at slappe af bevidst og udføre en simpel afspænding af hele kroppen før sengetid, vil man vågne op veludhvilet og meget friskere.

Så hvordan lærer du at slappe af? Det er vigtigt at forstå, at afspænding er en bevidst disciplin, der kræver øvelse at lære. De mest ambitiøse begynder at integrere fx yoga og/eller meditation og mindfulness som en del af deres hverdag. Gåture og bevidst dyb vejrtrækning er ofte lettere at gå til. Du kan med stor effekt begynde stille og roligt med dagligt at lave en afspænding fx før du lægger dig til at sove. Jeg vil anbefale dig, at starte med en afspænding fra min podcast 'Det autentiske hjørne', som du bl.a. kan finde på Spotify ved at klikke på dette link.

Mathias Valentino

sexolog, parterapeut og coach

Mathias Valentino er sexolog, parterapeut og coach - og er en af Danmarks førende eksperter i mænds seksuelle udfordringer.Siden 1999 har han arbejdet med personlig udvikling indenfor krop og sind – med særligt fokus på seksualitet, parforhold, autenticitet, kropsbevidsthed og sanselighed. Og har de seneste 8 år hjulpet mænd med rejsningsproblemer og tidlig sædafgang.Han har en række uddannelser og kurser indenfor, sexologi, coaching, tantra og kropsbevidsthed.

Andre interessante artikler