Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Ringorm hos mennesker

Ringorm hos mennesker er en svamp på huden, hovedbunden eller neglene, som er meget smitsom og generende. Der findes forskellige typer af ringorme, som giver forskellige symptomer og besvær. Men den typiske symptom på denne svamp på huden, er en rød, hævet ring/cirkel på det yderste lag af huden.

Hvad er ringorme?

Ringorme er en hud- eller svampeinfektion som angriber huden, hovedbunden eller neglene. (Ringorme har intet med orme at gøre, men er blot beskrivelsen af, hvordan en sådan svamp på huden og kroppen ser ud, da det netop ligner en ring af en orm). Ringorm hos mennesker er en meget udbredt svampeinfektion, som smitter hurtigt og kan ske fra person til person, fra husdyr til mennesker, eller ved at berøre ting som den smittet også har berørt, så som fx. håndklæder. Særligt udsatte for smitten er børn. Fx. kan en berøring af lågen til en mark, hvor der går dyr, være nok til at smitte et menneske, hvis et af dyrene bærer svampeinfektionen.

Hvad er symptomerne?

Tiden fra man er smittet, med denne infektion eller en anden type svamp på huden, til at man kan se symptomerne, kan variere alt efter hvor henne på kroppen man er smittet. I de fleste tilfælde ses symptomerne på ringorm hos mennesker ikke vise sig før efter ca. 14 dage. Har man fået svamp på huden, ringorme, er man næsten aldrig i tvivl, da symptomerne ikke ligner andre infektioner.

Man vil have en rød, lidt hævet, ring/ cirkel på det yderste lag af huden. Huden i midten af ringen ser helt normalt ud, og er almindelig hudfarvet. Den er i perioder mere rød og hævet end i andre perioder. Den bliver en smule større med tiden, hvis man ikke begynder behandling. Ringorm og svamp på huden er kendt for at kunne medføre voldsom kløen på det inficeret område.

Der findes forskellige typer af ringorme, nogle er mere udbredte end andre:

Ringorm angreb
Svamp på huden (Tinea corporis)

Denne type af ringorm hos mennesker er en infektion- og svamp på huden, og kan ramme armene, benene, maven, ansigtet og andre steder på huden.

Ringorm angreb
Hovedebunds ringorme (Tinea capitis)

Denne type er ikke så udbredt som ,Tinea Corporis, men er en infektion der specielt kan ramme børn i en ung alder, infektion hos voksene sker sjældent.

Ringorm angreb
Lyskesvamp (Tinea cruris)

minder meget om den almindelige svamp på huden ”Tinea capitis”, men denne form for svamp/ ringorm forekommer kun i lyskeområdet. Den er mest udbredt hos mænd, og ses næsten aldrig hos kvinder.

Ringorm angreb
Fodsvamp eller fodringorme (Tinea Pedis)

Er en anden form for svamp på huden, og som også kan danne en ringorm (fodsvamp) Denne slags svamp angriber fødderne eller tæerne, og er meget udbredt blandt unge og voksne, men forekommer ikke nær så meget hos børn.

Neglesvamp på tånegl
Neglesvamp på tånegl

Den sidste type af ringorme er en infektion som angriber neglene (Tinea unguium). Den er mest hyppig på tåneglene end på fingreneglene, men den kan naturligvis forekomme begge steder. Denne type af ringorm hos mennesker kan forekomme hos alle aldre.

Hvordan behandles ringorme?

Er man i tvivl om hvorvidt man er smittet med infektionen og har fået en ringorm, anbefales det at man opsøger en læge som kan stille diagnosen.

Behandling af ringorm hos mennesker samt andre former for svamp på huden og kroppen, kan behandles på flere forskellige måder. De mest normale behandlingsmetoder er lokalbehandlinger med, fx. med svampedræbende væsker, sæber, oral pille behandlinger og shampoo mod svampeinfektion, som alle kan fås i håndkøb. Mod hårdere ramte svampeinfektioner og ringorm hos mennesker kan man med en lægelig recept købe svampedræbende medicin på apoteket, som vil på kort tid bekæmpe ringorm hos mennesker. Der findes en meget kendt og utrolig effektiv homøopatisk behandling mod ringorme, som blot kan købes i håndkøb. Manuka Naturals mod ringorme er en væske lignende lotion, man skal smøre på det inficeret sted ca. 4 gange om dagen, indtil ringormen er forsvundet eller den inficeret huden. Naturasil produkter er kendt for at være simple og samtidig utrolig effektive, da det er produkter som er fremstillet ud fra den homøpatiske fremstillingsproces til medicinske lægemidler. Dvs. Naturlige råstoffer fra naturen som gennemgår en særlig og langvarig fremstillingsproces for at opnå den kraft og virkning til at nedbryde infektionen på – og i kroppen Manuka Naturals™ mod ringorme virker på samme måde som et medicinsk præparat fra lægen, og vil dermed bekæmpe ringorm hos mennesker eller et anden type svamp på huden lige så godt. Dog vil Naturasil produktet være bedre og sundere for kroppen at indtage, da det udelukkende er fremstillet på naturlige ingredienser.

Hvor lang tid tager behandlingen?

Da der er forskellige behandlinger af ringorme, vil det variere en smule i forhold til at kunne se resultater, alt efter hvilket produkt man anvender mod svampeinfektionen. Det vil derfor være en god ide at læse indlægssedlen eller spørge sin læge til råds. En typisk behandling mod ringorm hos mennesker, og generelt svamp på huden, tager fra den første anvendelses dag til et par uger. Nogle vil allerede opdage at de kan se og mærke resultater efter blot et par dage efter anvendelsen af den kur de nu benytter til svampeinfektionen.

Andre interessante artikler