FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Selvbruner

Betacaroten: Sådan bliver du hurtigt brun uden at skade din hud

Selvom solen er dejlig og vigtig for, at vi kan danne D-vitamin, kommer tiden i solen også med en pris.

For ved længerevarende soleksponering stiger risikoen for hudkræft, og at din hud begynder at ældes hurtigere, hvilket kan føre til rynker samt celleforandringer i huden.

Det lyder på alle tænkelige måder virkelig ubehageligt, og med de mange negative konsekvenser, at opholde sig i solen for længe kan medføre, har man helt lyst til at gemme sig inde i stuen hele sommeren.

Men det betyder selvfølgelig også, at man ikke kan få den smukke brune og glødende hud, som mange af os drømmer om.

Så det store spørgsmål er, hvorvidt det er muligt at få en sexet solbrændt kulør på en sundere måde? Og her er svaret heldigvis ja!

Et godt trick er at tage kosttilskud med betacaroten, som eksempelvis SunGlow, som kan gøre, at du bliver brun hurtigere samt beskytte din hud.

Men hvad er betacaroten egentlig, og hvordan kan det hjælpe netop dig med at få en solbrun hud uden solarium? Netop det giver vi dig det fulde overblik over i denne artikel.

Hvad er betacaroten?

Betacaroten er en antioxidant og tilhører gruppen karotenoider, som er en samlet betegnelse for organiske pigmenter. Du finder betacaroten i bestemte planter, alger, bakterier og svampe.

Bestemte dyr får deres smukke farver fra den betacaroten, som de indtager via kosten, og det er faktisk den primære årsag til, at flamingoer, hummere og laks har en meget karakteristisk lyserød farve.

Fødevarer med et højt indhold af betacaroten er ofte orange eller røde, og derfor kan du nyde godt af antioxidantens sundhedsmæssige fordele ved at indtage følgende fødevarer:

  • Gulerødder
  • Græskar
  • Mango
  • Appelsin
  • Abrikoser
  • Peberfrugter
  • Rød grapefrugt
  • Tomater

Betacaroten findes primært i røde og organge fødevarer, og kan hjælpe dig med at blive solbrun hurtigere.

Betacaroten omdannes til A-vitamin i kroppen, og bidrager blandt andet til en normal omsætning af jern, beskytte kroppen mod oxidativt stress, vedligeholde en normal hud samt vedligeholde et normalt syn.

Men en af de primære grunde til den store fokus på betacaroten er, at antoixidanten også potentielt har en betydning for din produktion af melanin, og dermed gør det lettere for dig at blive solbrun uden alt for meget skadelig soleksponering.

Med andre ord kan betacaroten være din genvej til en solbrun, ungdommelig og glødende hud, og hvis du vil gøre det lettere for dig selv at blive hurtigt brun kan du købe SunGlow selvbruner-kosttilskud ved at klikke på dette link.

SunGlow er propfyldt med betacaroten, og booster kroppens naturlige produktion af melanin.

Hvordan virker betacaroten?

Betacaroten bidrager til at vedligeholde normal hud og beskytter huden mod solens stråler, da betacaroten er en antioxidant. Solen udsender UV-stråler, der kan forårsage oxidativ stress, da solstråler danner frie radikaler i huden, der nedbryder hudens celler.

Oxidativ stress kan føre til tidlig aldring og rynker, og netop det kan betacaron bidrage til at modvirke.

Men det er langt fra den eneste grund til, at betacaroten-tilskud i dag er blevet så populære.

Under soleksponering ved eksempelvis solbadning begynder din hud at blive brun som en form for forsvarsmekanisme, da den brune hud fører til, at den ikke optager så mange af de skadelige UV-stråler.

Hvis du enten har indtaget fødevarer med betacaroten eller tager et kosttilskud med betacaroten som eksempelvis SunGlow-selvbruner-kapsler, kan det bidrage til, at du får en mere gylden og solbrun kulør, så du bliver hurtigere brun.

På den måde får du også sværere ved at blive solskoldet eller solbrændt, og får dermed en god beskyttelse mod solens skadelige stråler.

Selvom du beskytter din hud med betacaroten, er det stadig vigtigt at bruge solcreme.

Hvorfor kan jeg ikke blive brun mere?

Hvis du har svært ved at blive brun, skyldes det, at hudens naturlige melaninproduktion er lav. Med et betacotatron-tilskud kan du booste din melaninproduktion, så du har nemmere ved at blive solbrun.

Netop det kan et betacaroten-tilskud som SunGlow hjælpe dig med, da betacaroten potentielt har en vigtig betydning for din melaninproduktion.

Ved at booste din melaninproduktion kan du blive hurtigere brun og dermed undgå, at du skal bruge mere tid end højst nødvendigt ude i solen.

En lavere soleksponering reducerer også sandsynligheden for at få hudkræft, og der er heller ingen grund til at gå i solarie for at blive brun.

Husk solbeskyttelse

Selvom det er helt normalt gerne at ville have en solbrun og glødende hud, er det under alle omstændigheder vigtigt, at du sørger for at beskytte dig mod solens skadelige UV-stråler. Det kan et betacaroten-tilskud som SunGlow blandt andet hjælpe dig med, men det kan ikke stå alene.

Så når du solbader eller opholder dig ude i solen for at få den sexede solbrune hud, som de fleste af os drømmer om, er det også vigtigt, at du bruger en solcreme med høj SPF-faktor. Kræftens bekæmpelse anbefaler, at du bruger minimum faktor 15 i Danmark og minimum faktor 30 i lande, hvor solen er stærkere.

Derudover bør du så vidt muligt undgå solens stråler mellem 12-15, hvor solens UV-stråling er stærkest. Faktisk finder næsten halvdelen af UV-strålingen sted i dette tidsrum, så sørg for at søge skygge midt på dagen, især i de varme og solrige sommermåneder.

Andre interessante artikler