FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Slip af med dine vorter

Hvorfor er det så svært at slippe af med vorter? Hvilke behandlinger findes der? Læs med i denne artikel og find svar på disse spørgsmål mm.

Hvorfor er vorter så svære at slippe af med?

Hvorfor er vorter så svære at slippe af med?

Immunsystemet af en person ramt af vorter kan være træg eller underpræsterende. Men det humane papilloma virus (HPV), som forårsager vorter, er dygtig til at skjule sig for humane immunsystem; og som følge af dette bekæmper kroppen ikke virus effektivt – og derfor den vedvarende tilstand af vorter. Anatomi og fysiologi håndbog af Tortora Grabowski defineres »vorte« som en »masse ukontrolleret produceret vækst af epitelceller hudceller; forårsaget af en papilloma virus. De fleste vorter er ikke smitsomme«.

Specifikationen »godartet« understreger det faktum, at der er ligheder med ondartet vorter og godartet: Ondartete vorter er en gruppe af sygdomme karakteriseret ved ukontrolleret celledeling. Når celler i en del af kroppen spreder sig uden styring, bliver det overskydende væv kaldes en tumor eller neoplasme. Så igen, kan tumorer være ondartet eller godartet, hvilket er, hvad en vorte er: en godartet tumor er en ikke smitsom vækst (papillom virusset er også ansvarlig for livmoderhalskræft, selv om det er en helt anden form for vorte). Genstridige vorter kan i meget sjældne tilfælde være onde.

En række forskellige typer for vorter

En række forskellige typer for vorter

Der er en række forskellige typer af vorter (omkring halvfjerds sorter) og de påvirker forskellige dele af kroppen: hænder, fødder, ansigt, kønsorganer, hud. Vorter er også forskellige i udseende; nogle kan være flade, andre har udseendet af acne og andre ligner bark. Desværre er de meget smitsomme, så det er vigtigt at løse problemet hurtigt for at undgå spredning og smitte. De påvirker epitelceller hudceller, hvilket betyder, at de påvirker celler, der ikke har en selvstændig levering af ilt, og som er afhængige af bindevæv for at få den næring, de behøver. Der kan være en række grunde til, at nogen er tilbøjelige overfor vorter; Det kan for eksempel være, at der måske er en svaghed i 'forbindelses systemet.

Folkesagns behandlinger

Folkesagns behandlinger

Det menes, at oprør af vorter skyldes en mangel på kalium og zink; indtagelse af mineraltilskud kan derfor forhindre tilstanden. Folkesagn og minder tilbyder mange løsninger til fjernelse af vorter; nogle er vildt overdrevne og usaglige, men interessant nok er det at det også anbefales at placere fødevarer på vorter, der har et naturligt højt indhold af kalium, såsom bananskræl og kartofler.

Andre 'kure' er en slim fra skovsnegle under en fuldmåne, vaske vorten med urin eller forsegle den med gaffatape, så vorten bliver 'kvalt'. Kalium regulerer vand balancen, sammen med natrium, og ser også efter muskel aktivitet og nerve transmission; vandbalance er stærkt forbundet med "toksicitet" i kroppen, så det påvirker funktionen af immunsystemet. Igen, bringer dette os tilbage til 'forbindelse'. Zink er det rette valg for at opretholde den normale funktion af immunsystemet og normal celledeling, og er ansvarlig for stærke negle, hår og sund hud. Dette tyder på, at selvom det er vigtigt at behandle den betingelse topisk, da vorter er et udtryk af immunsystemets tilstand, er man også nødt til at angribe problemet ved roden af immunsystemets svaghed; en kombineret handling synes at være den mest effektive form for helbredelse.

Beviste løsninger

Topiske behandlinger følger to primære løsninger: »indefrysning« af vorter med flydende nitrogen (kryoterapi), og anvendelse af salicylsyre.

Der er ikke en kontraindikation at kombinerer de to aktuelle behandlinger ovenfor; hård hud er nødt til at blive fjernet før påføring af salicylsyre creme, da medicinen i cremen er nødt til at ramme det udsatte område for at være effektive. Kryoterapi foretages normalt cirka hver anden uge, men den kan anvendes en gang om ugen i de mest genstridige sager. Elektriske stød (brænde vorten) kan også anvendes med succes, selv om det er invasiv, og det kan forårsage ardannelse. Laser terapi synes at være effektiv, og det gør kirurgisk fjernelse også, selv om det kan efterlade ardannelse. Immunterapi, et fancy ord for "vaccination" bliver mere og mere almindeligt. Kroppen injiceres med virus og lærer at modstå dette. Det bliver stadig mere populært, men det er dyrt.

Hos ShytoBuy har vi produkter der indeholder salicylsyre og som påføres det inficerede område.

Andre interessante artikler