FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Svamp i skeden

Du kender måske symptomerne – rødme, kløe og grynet udflåd. Svamp i skeden er en af de mest almindelige infektioner hos kvinder. 3 ud af 4 kvinder oplever det på et tidspunkt i deres liv og så handler det om at finde den bedste og hurtigste behandling. Forebyggelse er også vigtigt for de der oplever det hyppigt.

Hvorfor får man svamp i skeden?

Hvorfor får man svamp i skeden?

3 ud af 4 kvinder oplever skedesvamp på et tidspunkt i deres liv. Nogle er mere udsat end andre og får man det mere end 4 gange om året, er det ofte grundet tilbagevendende infektioner og altså ikke en ny infektion hver gang. Årsagen til svamp i skeden er en overproduktion af candida. Candida er en gærsvamp, som findes naturligt i kroppens slimhinder, deriblandt i skeden og munden. Når svampen går i overproduktion opstår der en ubalance i skedens pH værdi, hvilket skaber en infektion. Der kan være forskellige udløsere der gør at candida overproduceres:

Medicin: Visse typer af medicin såsom antibiotika og penicillin fjerner nogle mælkesyrebakterier fra skeden, hvilket giver candidasvampen gode muligheder for at vokse.

Tætsiddende tøj: Trusseindlæg, stramme bukser og syntetisk stof kan være en udløser for svamp i skeden, hvis man har tendens til det i forvejen.

Hormonforandringer: Især i forbindelse med graviditet, har mange kvinder tendens til at udvikle gærsvamp. Dette er pga. ændringer i skedens slimhinder samt svækning af immunforsvaret.

Nedsat immunforsvar: Har man nedsat immunforsvar af den ene eller anden årsag, eller er man psykisk presset i en periode, kan man let udvikle svamp i skeden.

Samleje: Nogle oplever at candidasvampen provokeres ved samleje. Der er ikke en egentlig forbindelse, men eventuelle bakterier og pH værdien fra din partners sæd kan give årsag til ændringer i din egen pH værdi.

Hvad er symptomerne på svamp i skeden?

Det er forskelligt hvor hårdt man rammes, når candidasvampen giver infektion i skeden. De typiske symptomer er kløe og svie fra skedeåbningen, smerter ved samleje og vandladning samt grynet udflåd med en hytteost-lignende konsistens. Symptomerne udvikler sig som regel indenfor 1-2 dage. Hvis man har haft det før, kan man ofte genkende symptomerne hurtigt og dermed reagere på det og begynde på en behandling. Er det første gang du oplever symptomerne, bør du gå til lægen og få det undersøgt, så du kan få stille en diagnose og begynde på en behandling mod svamp i skeden – eventuelt i form af en pille eller creme mod svamp.

Er der forskel på underlivssvamp og svamp i skeden?

Skedesvamp og underlivssvamp er to ord for det samme. Dér hvor folk går galt, er når man forveksler det med underlivsinfektion. Dette er en helt anden tilstand, hvor der opstår infektion i livmoderen og æggelederne, som regel pga. klamydia eller bakterier overført fra skeden. Underlivsinfektion er en mere alvorlig situation, da det kan føre til infertilitet hvis det ikke bliver behandlet i tide.

Hvordan kan man behandle svamp i skeden og underlivssvamp?

Medicin

Går du til din læge med symptomerne, kan du få udskrevet medicin mod problemet. Nogle præparater fås også i håndkøb og består oftest af en pille samt en creme mod svamp. Pillen dræber infektionen og cremen reducerer de generende symptomer såsom kløe og rødme.

Naturlige produkter

Er man nervøs for at bruge kraftige syntetiske produkter, så findes der heldigvis naturlige alternativer. Her hos ShytoBuy har vi et udvalg af diverse homøopatiske samt naturlige behandlinger af hudinfektioner og svamp, som kan hjælpe dig af med den ubehagelige svamp i skeden.

De fleste homøopatiske behandlinger angriber candidasvampen og bringer den tilbage i balance, så du som følge ikke udvikler underlivssvamp. De aktive ingredienser i denne type behandling er typisk citrongræs og bark fra Pau d’Arco træet. Er du ikke ramt af svamp i skeden på nuværende tidspunkt, men har du tendens til at få det, så kan du forebygge det ved hjælp af en god intimsæbe indeholdende lactobacillus, som opretholder skedens naturlige pH balance. Du kan også overveje at indføre et naturligt kosttilskud, der kan øge dit immunforsvar, som en del af din daglige rutine.

Din partner kan også have svamp, men dette skal kun behandles hvis der opstår synlige symptomer såsom udflåd, rødme eller irritation på penis. Hvis det ikke behandles, vil i fortsætte med at smitte hinanden frem og tilbage ved samleje. Hos mænd behandles tilstanden oftest med en creme mod svamp.

Spørg os til råds

Er du i tvivl om hvordan du bedst muligt får behandlet din candida eller underlivssvamp, eller har du spørgsmål angående nogle af vores produkter, så er du altid velkommen til at kontakte vores hjælpsomme kundeservice på enten tlf, live chat eller e-mail. Vi sidder klar til at hjælpe dig på alle hverdage mellem kl. 10 og 18.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med