Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Topiske behandlinger af Ringorm

I denne artikel får du idéer til topiske og orale behandlingsformer af ringorm. Naturmedicin er det nye - læs mere her, og forstå hvorfor!

Ringorm er, i modsætning til navnet, faktisk en svamp – og har altså intet med orme at gøre. Der findes mange forskellige former for ringorm, og sygdommen kan derfor påvirke mange forskellige dele af kroppen. Normaltvis inficeres huden på hænderne, fødderne, hals og ansigtet. Sygdommen kan ligeledes ramme i hovedbunden eller neglene.

Ringorm vises først og fremmest som en lille rød prik på huden. Eftersom infektionen udvikler sig, forværres inflammationen og rødmen udvider sig, og dækker derved mere og mere af huden. I tilfælde af manglende behandling af ringorm, kan infektionen hurtigt spredes og forværres. Forbliver ringorm ubehandlet, kan der fremkomme vabler og pustler, og forekomme mærker af inficerede områder på huden, hvilket skaber kløe og irritation.

Når infektionen fremkommer på fødderne, er alment betegnet som fodsvamp. Findes det i lysken, kan det være lyskesvamp, eller ”jock itch”, som det ligeledes kaldes. På kroppen, kaldes lidelsen blot for ringorm.

I denne artikel vil vi fokusere på topiske og orale behandlingsformer af ringorm. Læs derfor mere her, hvis du lider af ringorm, og ønsker at behandle det uden hård receptpligtig medicin.

Tegn på, at du har ringorm?

Udseendet af en eller flere røde, hævede og kløende pletter med definerede kanter, er det nemmeste og mest tydlige tegn på ringorm i mennesker. Disse mærker er ofte lettere, og mere ”hudfarvede” i centrum, og danner derfor en rødlig ring. Skaldende pletter kan forekomme, hvis det inficerede område involverer hovedbunden eller et skægget område. Det berørte område kan oftest kløe i perioder, og såfremt neglene er påvirket, kan de blive tykkere, misfarves og i værste tilfælde smuldre og falde af.

Topisk ringorm behandling

Svampedræbende medicin er rettet mod at dræbe de svampeinfektioner, som ligger bag symptomerne på ringorm. Er tilfældet af ringorm ukompliceret, estimeres det at en behandling kan være overstået på 7-10 dage. For at sikre, at tilfældet ikke kommer tilbage og gentager sig, anbefales det at fortsætte behandlingen minimum 10 dage efter, at behandlingen er overstået.

Af svampedræbende midler anbefaler vi Manuka Naturals mod Ringorm, som er et homøopatisk naturlægemiddel, som aktivt går ind og bekæmper og behandler svampeinfektionen, så du let og sikkert kan slippe af med din ringorm, en gang for alle.

Oral behandling af ringorm

Ligesom der findes topiske behandlinger af ringorm, som smøres på det inficerede område, findes der ligeledes orale behandlinger i form af kapsler og sprays. Disse er ofte lidt sværere at finde på nettet, men kan købes i Matas butikker, og sikkert også dit lokale apotek. Ulempen ved oral behandling er, at du indtager et stof, som føres ud i hele kroppen. I modsætning til topiske behandlinger, som kun påføres det inficerede område, og derved skåner resten af kroppen. Derfor anbefaler vi topiske behandlinger. Orale behandlinger anbefales generelt ikke af læger og dermatologer, som en længerevarende løsning, da nogle orale behandlinger har mange bivirkninger. Lider du f.eks. af dermatofytose, er det absolut bedst at besøge din hudlæge for at modtage den behandling, som er mest hensigtsmæssig for dig. Ønsker du at læse mere om behandling af ringorm, så læs mere her.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med