FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

ShytoBuy

Det skal du gøre før og efter en voksbehandling for at undgå ubehag

Alle hårfjerningsmetoder har deres fordele og ulemper. Det gælder selvfølgelig også voksbehandling, uanset om du får den udført på en klinik eller selv gør det derhjemme.

Voksbehandling kan blandt andet føre til ubehag som irriteret hud, kløende udslæt, forbrændinger og de irriterende indgroede hår.

Med det i tankerne tænkte vi, at vi ville give dig en komplet guide til at få de bedste resultater ved en voksbehandling, samtidig med at du undgår alle de ubehagelige konsekvenser.

Hvad skal man gøre før voksbehandling?

Før din voksbehandling er det vigtigt, at hårene er mindst 2-3 mm, og at du bruger en god økologisk bodyscrub. På den måde blødgør du hårene, renser huden samt undgår, at bakterier trænger ind i de åbne porer. På den måde får du de bedste resultater med voksbehandlingen.

Derudover bør du også undgå soleksponering både før og efter voksbehandlingen - både solen og solarium, da solbrændt og solskoldet hud har en tendens til at være mere sensitiv.

Og så er du faktisk klar til at udføre din voksbehandling og fjerne hår, hvor du ønsker det.

Voksbehandling er en effektiv metode til at fjerne uønskede hår.

Hvad skal man gøre efter voksbehandling?

Selvom voksbehandling ofte fører til glat, hårfri hud, er det vigtigt at give det voksede område lidt ekstra kærlighed for at undgå røde knopper, udslæt eller infektion.

Et godt trick til øjeblikkelig lindring efter en voksbehandling er at skylle efter med koldt vand eller lægge en ispakke på den voksede hud. Det beroliger huden og reducerer forekomsten af rødme.

Derudover er det også vigtigt at have i tankerne, at huden er ekstra følsom efter en voksbehandling, og derfor bør du så vidt muligt undgå varme i op til 24 timer efter en behandling.

Det betyder med andre ord, at du bør undgå varme bade, sauna, jacuzzi eller dampbade, da de kan irritere huden og i værste fald føre til, at der går betændelse i de åbne porer.

En god antibakteriel creme til at lindre og hjælpe med at mindske ubehag er også effektivt efter en voksbehandling, og her kan du bruge EmuAid, som er velegnet til at lindre og forebygge udslæt og infektioner uanset hårfjerningsmetode.

EmuAid kan du købe ved at klikke på dette link. Salven er en klinisk testet og naturlig antibakteriel salve velegnet til alle hudtyper, og er perfekt til at rense, lindre, styrke og fugtgive huden.

Før du bruger Emuaid efter voksbehandling er det vigtigt, at dine hænder er rene, da hårsækkene nu er åbne og mere modtagelige over for infektion.

Heldigvis kan Emuaid-salven hjælpe med at rense det voksede område for urenheder og dermed give dig de bedste forudsætninger for infektioner.

Derudover er det også vigtigt, at du bruger en eksofilerende lotion som Ingrow Go Lotion for at undgå indgroede hår.

Ingrow Go Lotion er en super effektiv lotion, der virker mildt eksfolierende og modvirker ubehag ved indgroede hår. Beroliger irriteret hud og virker fugtgivende, og er perfekt til efter voksbehandling, barbering eller en anden hårfjerningsmetode.

Hårfjerning kan føre til problemer som udslæt, indgroede hår og røde knopper.

Hvilke problemer kan der opstå ved voksbehandling?

Men selvom du følger ovenstående råd og udfører voksbehandling som anbefalet, kan der alligevel opstå problemer under og efter en behandling. Derfor tænkte vi, at vi ville forklare nærmere om de mest almindelige problemer, der kan opstå efter en voksbehandling, og hvad du kan gøre ved dem.

Problem: Jeg har problemer med indgroede hår

Indgroede hår og udslæt efter en voksbehandling eller hårfjerning er meget normalt. Indgroede hår skyldes, at håret rives ud ved hårsækken, og at der nu lægger sig et lag af døde hudceller over hårsækken. Det fører til, at håret vokser under huden og har svært ved at komme ud, hvilket fører til irritation og udslæt.

Løsning: Brug en eksofilerende lotion som Ingrow Go Lotion for at undgå indgroede hår eller til at fjerne indgroede hår.

Problem: Jeg får røde, kløende knopper efter voksbehandling

Røde knopper er desværre en meget normal konsekvens efter voksbehandling. Det er et irriterende udslæt, kan give kløe og gøre meget ondt. Det er dog meget naturligt, og er en konsekvens af, at dine hår bliver rykket ud, hvilket irriterer huden ekstra meget.

Løsning: Undgå fysisk træning, solbadning, sauna, parfume, selvbruner og lignende mindst 24 timer efter voksbehandlingen. Derudover er det en god idé at bruge en antibakteriel creme som EmuAid for yderligere at minimere risikoen for røde knopper og udslæt efter voksbehandling.

Problem: Jeg har følsom hud og bliver rød efter voksbehandling

Meget rød hud eller røde pletter på huden som følge af udslæt efter voksbehandling kan skyldes sart eller meget tør hud.

Løsning: Brug en voks af god kvalitet, undgå at voksen er for varm og kom kun voks på et hudområdet én gang inden din voksbehandling.

Problem: Jeg får forbrændinger ved voks

Dette er især et problem, hvis du vokser dig selv hjemme. Det skyldes ofte, at voksen er for varm, men kan også skyldes, at din hud er meget tør. For hvis din hud er tør, er der nemlig risiko for, at noget af din hud bliver rykket af, hvilket giver forbrændinger.

Løsning: Den åbenbare løsning er at skrue ned for varmen, hvis voksen er for varm. Hvis problemet er tør hud, er det vigtigt at bruge en fugtgivende creme og sørge for, at din hud er fugtet. Det giver huden en flottere glød og mindsker risikoen for forbrændinger ved voksbehandling.

Hvis uheldet er ude, og du bliver forbrændet, så køb en EmuAidMax hudsalve, der fugter huden og giver effektiv lindring. EmuAidMax er også en god idé at bruge efter voksbehandling, selvom du ikke bliver forbrændt, da den blødgør huden, lindrer og gør den mere smidig.