Apriludsalg: Køb 3 betal for 2*

11 tips til at undgå erektil dysfunktion

Erektil dysfunktion (ED) bliver mere almindelig som mænd ældes. Men det er ikke nødvendigvis en normal del af aldring. Hvordan kan du undgå ED? Læs med her og få 11 gode råd og tips til hvordan du holder dig aktiv og sund i soveværelset i længere tid.

Sund kost

Sund kost

En kost, der er dårlig for en mands hjerte er heller ikke god for hans evne til at få erektion.

Forskning har vist, at de samme kostvaner, der kan forårsage hjerteanfald på grund af begrænset blodgennemstrømningen i kranspulsårerne også kan hæmme blodtilførslen til og inden i penis. Blodgennemstrømningen er nødvendig for at penis bliver oprejst. Kostvaner, der omfatter meget lidt frugt og grøntsager sammen med masser af fede, stegte og forarbejdede fødevarer kan bidrage til nedsat blodcirkulation i hele kroppen.

”Alt hvad der er dårligt for en mands hjerte er også dårligt for hans penis,” siger Andrew McCullough, MD, lektor i klinisk urologi og direktør for mandlig seksuel sundhed program på New York University Langone Medical Center. Nylige undersøgelser viser, at ED (Erektil Dysfunktion) er relativt ualmindeligt blandt mænd, der spiser en traditionel middelhavskost, som omfatter frugt, grøntsager, fuldkorn, hjerte-sunde fedtstoffer, herunder nødder og olivenolie, fisk og vin - især rød. "Forbindelsen mellem middelhavskosten og forbedret seksuel funktion er videnskabeligt bevist," siger Irwin Goldstein, MD, direktør for seksuel medicin på Alvarado Hospital i San Diego. Så undgå og bekæmp impotens med en sund og varieret kost.

Sund vægt

Overvægt kan medføre mange sundhedsmæssige problemer, herunder type 2-diabetes, som kan forårsage nerveskader i hele kroppen. Hvis diabetes påvirker de nerver, der forsyner penis kan det resultere i ED.

Undgå højt blodtryk og højt kolesterol

Højt kolesterol eller forhøjet blodtryk kan skade blodårerne, herunder dem, der bringer blod til penis. I sidste ende, kan dette føre til ED.

Sørg for, at lægen kontrollerer dit kolesteroltal og blodtryk. Du kan også prøve at kontrollere dit blodtryk imellem lægebesøgene. Nogle butikker og brandstationer tilbyde gratis screeninger. Blodtryksmonitorer sælges også til hjemmebrug. Hvis dit kolesterol eller blodtryk er ude af kontrol, så få det behandlet.

Blodtryksmedicin kan gøre det svært at få en erektion. Men lægerne siger at mange tilfælde af ED, hvor skylden lægges over på disse lægemidler, faktisk er forårsaget af arteriel skader som følge af forhøjet blodtryk (også kaldet hypertension).

Alkohol

Der er ingen beviser for, at mild eller selv moderat alkoholforbrug er dårligt for erektil funktion, siger Ira Sharlip, MD, en urologi professor ved University of California San Francisco School of Medicine. Men kronisk tunge drikke kan forårsage leverskader, nerveskader, og andre lidelser - såsom at forstyrre den normale balance af det mandlige kønshormon - der kan føre til ED.

Motion

Stærke beviser forbinder en stillesiddende livsstil til erektil dysfunktion. Løb, svømning, og andre former for kropstræning har vist sig at hjælpe med at forhindre ED. Vær dog varsom med enhver form for motion, der sætter stort pres på mellemkødet, som er området mellem pungen og anus. Både blodkar og nerver, der forsyner penis kan blive negativt påvirket af højt tryk i dette område. Cykel og ridning, kan i særdeleshed forårsage ED. En lejlighedsvis kort tur er usandsynligt at kunne forårsage problemer, men mænd der bruger en masse tid på cykling bør sikre sig at deres cykel passer dem ordentligt, at cykelbukserne er slidpolstret og så at man står op ofte, imens man cykler.

Kegel-øvelser

En form for motion, der ikke synes speciel nyttigt, er Kegel øvelser, som involverer gentagne sammentrækninger og afslapning af musklerne i bækkenet. Kegels kan være nyttigt for mænd og kvinder, der lider af inkontinens. Men der er ingen beviser for, at de forhindrer erektil dysfunktion.

Hold øge med testosteronen

Selv hos raske mænd, begynder testosteronniveauet ofte at falde kraftigt omkring 50 år og hvert år efter 40 år falder en mands testosteron niveau typisk omkring 1,3%. Symptomer som en lav sexlyst, humørsvingninger, manglende udholdenhed, eller problemer med at tage beslutninger kan være tegn på testosteronmangel, som giver glansløse erektioner. Din læge kan tjekke det for dig.

Anabole steroider

Disse stoffer, der ofte bliver misbrugt af atleter og bodybuildere, kan skrumpe testiklerne og ødelægge deres evne til at producere testosteron.

Rygning

Rygning

Rygning af cigaretter kan skade blodkar og bremse blodgennemstrømningen til penis. Og nikotin får blodkarrene til at trække sig sammen, hvilket kan hæmme blodtilførslen til penis.

Risikabel sex

Tro det eller ej, nogle tilfælde af erektil dysfunktion stammer fra penisskader, der opstår under sex. Tag dig god tid og undgå visse stillinger. Det kan være ubehageligt, men overvej at tale med din læge om, hvad du skal gøre, og hvad vigtigere er, hvad man ikke skal gøre.

Stress

Psykisk stress øger niveauet af hormonet adrenalin, hvilket får blodkarrene til at trække sig sammen. Det kan være dårlige nyheder for en erektion. Gør hvad du kan for at få bugt med stressen, enten ved hjælp af psykolog eller meditation, alt efter hvor slemt det står til. Det vil hjælpe på både dit velvære og din erektion.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med