FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

6 Myter og fakta om appelsinhud

Ah, appelsinhud. En næsten uundgåelig del af livet. Alle kan udvikle denne irriterende hud situation. Læs om 6 myter / sandheder om appelsinhud, og bliv klogere på hvad denne lidt irriterende hud situation dækker over.

Har du appelsinhud? Du er ikke alene: Den kosmetiske betingelse påvirker næsten 90% af kvinderne på et eller andet tidspunkt i deres liv. Selv hos kvinder som ellers umiddelbart ser slank og fit ud.

Så almindeligt som cellulite er, så er der også en frygtelig masse misinformation derude om, hvad det er, hvad der forårsager den, og hvordan man kan slippe af med det. Så før man begynder at forklare årsager og behandling, så kan det måske være en god ide, at blive klogere på, hvad appelsinhud virkelig er for en størrelse.

Kvinder får mere appelsinhud end mænd? Sandt!

Kvinder har en tendens til at bære mere fedt omkring deres hofter og lår. Vi har også mindre understøttende bindevæv til at holde det hele på plads.

"Hvis du tænker på et stillads uden for en bygning, er der ofte et X kryds som holder det sammen, der er den slags mænds fedt kamre har," siger Dr. David McDaniel, direktør for Institut for Anti-Aging og assisterende professor i klinisk dermatologi ved Eastern Virginia Medical School. Det anslås imidlertid, at ca. 10% af mænd lider af appelsinhud.

Cellulite bliver værre med alderen? Sandt!

Hormoner synes også at spille en rolle i forekomsten af appelsinhud: Som kvinder, vil kroppen,i takt med aderen, producere mindre østrogen. Østrogen er det hormon, der hjælper med at holde blodkarrene til at flyde jævnt. Mindre østrogen kan betyde dårligere blodcirkulation, hvilket også kan betyde et fald i kollagen produktion og fordelingen af ældre bindevæv.

Rammer kun folk som er overvægtige? Myte!

Overvægt gør forekomsten af cellulite mere synlig/mærkbar; jo mere fedt du har under din hud, jo mere sandsynligt er det, at du stresser dit bindevæv og således buler ud af sine svage punkter. Men appelsinhud rammer også for kvinder i mindre størrelser og former, siger Shira Ein-Dor, ejer af den amerikanske Cellulite Reduktion Center i New York City.

"Jeg behandler Victorias Secret modeller som har appelsinhud," siger hun. "De er meget smalle/tynde, de træner og spiser sundt. Så selv om de gør alt det rigtige, så har de stadig problemer med cellulite."

Appelsinhud kan være genbestemt? Sandt!

Det er rigtigt, at cellulite kan gå i arv; hvis din mor og bedstemor havde det, har du en større risiko for også at udvikle den. Faktisk er der er endda en genetisk test på markedet, som kan fortælle dig, om du har et gen variant, der sætter dig på højere risiko for moderat til svær cellulite. Men i betragtning af at de fleste kvinder vil udvikle appelsinhud på et eller andet tidspunkt i deres levetid. (og det faktum, at du ved det når du ser det), er det ikke ligefrem sin heftige prisseddel værd.

Hvis du ikke er en af de heldige med en mor eller bedstemor med glat og silkeblød hud, så kan du prise dig med, at genetik er kun en lille del af puslespillet; faktorer som kost, motion og at opretholde en sund vægt spiller også i den grad også en rolle.

Cardio er bedst til at reducere appelsinhud? Myte!

Løb eller andre former for konditionstræning kan hjælpe med at holde vægten nede, hvilket også kan reducere forekomsten af smilehuller og buler. Men for virkelig at udglatte din hud, kræver det at du har styr på kost og motion.

Hudopstrammende cremer kan helbrede cellulite? Sandt!

På trods af hvad du måske har læst på nettet, etiketter, eller et helt tredje sted, så kan nogle produkter hjælpe dig med at give nogle midlertidige eller forbedrende effekter mod appelsinhud. Apparater med HT™ teknologi såsom Silk'n Silhouette kan effektivt forbedre cirkulation og nedbryde fedt-celle-lagring, og på den måde forbedre hudens struktur til at slippe for appelsinhud.

Anbefalede Produkter

Del med