FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Appelsinhud - Hvad er det og hvordan fjernes det?

Appelsinhud, ujævn- og overflødigt hud er noget de fleste er kede af at have. Omkring 70 % af alle kvinder og 40 % af alle mænd antages at blive plages af denne hudtilstand på et eller andet tidspunkt i deres liv. Appelsinhud kan være et resultat af usunde kostvaner, dehydrering, inaktivitet eller en helt fjerde. Heldigvis findes der i dag effektive opstrammende behandlinger til at reducere denne hudtilstand.

Hvad er appelsinhud?

Det faglige ord for denne hudtilstand er egentlig cellulite, men pga. hudens udseende har det fået tilnavnet appelsinhud, da bulerne på huden kan minde meget om overfladen på en appelsin. Fænomenet opstår i fedtlaget lige under hudoverfladen. Det kan skyldes dårlig cirkulation i fedtvævet, frie radikaler og ophobning af affaldsstoffer. Fedtet vises ujævnt, fordi det skubber mod bindevævet i huden, som netop er det der får huden til at rynke og få den ujævne overflade, som kan minde om overflødig hud. At have appelsinhud er ikke ensbetydende med at du er overvægtig, men da det er fedt der skaber ujævnhederne opstår det ofte de steder hvor man har ekstra fedt. Baller, lår og overarme er de typiske områder der rammes af denne ujævne hud. Selv helt slanke kvinder kan opleve cellulite og rent faktisk har hele 90 % af alle danske kvinder det et sted på deres krop. Så du er bestemt ikke alene.

Alle mennesker kan i princippet udvikle appelsinhud, men det ses mere udbredt hos kvinder end hos mænd. Ligeledes er chancen for at udvikle dette, større hos personer, hvis forældre eller bedsteforældre plages af det. Andre typiske årsager til denne hudtilstand antages at være:

  • Fed og usund kost
  • Hurtigt vægttab og dermed overflødig hud
  • Mangel på fysisk aktivitet
  • Hormon ændringer
  • Dehydrering
  • Kropsfedt

Appelsinhud er ofte mere synlig på folk med meget lys hud end folk med en mørkere hudtone. Nedenfor kan du læse mere omkring behandling af appelsin hud og hvad du selv kan gøre for at komme ujævnhederne til livs.

Findes der forskellige typer af appelsinhud?

Du vidste det måske ikke, men faktisk findes der 3 forskellige typer eller klassifikationer af cellulite. Du kan blive klogere på de forskellige typer, ved at læse med herunder:

Adipose cellulite:

Denne type cellulite, går også under navnet blød appelsinhud, som er den type de fleste mennesker kender, og den type der oftest henvises til, når man snakker om appelsinhud. Denne type er normalt forårsaget af, hvis man har et par ekstra kilo på sidebenene, altså vægtøgning, men også på grund af manglende motion og fysisk aktivitet. Denne type ses hyppigst hos folk over 20, og bliver med alderen mere synlig. Huden er general blød at røre ved, og sidder i overfladehuden, som gør at det er nemmere at behandle.

Behandling af adipose cellulite omhandler typisk en fedt eliminering. Der findes flere forskellige produkter til dette formål. Bedst egnet er cremer, gels og body scrubs.

Fibrotisk cellulite:

Dette begreb er nok mere kendt som ”hård appelsinhud”. Denne type har den fordel, at det ikke er så synligt som adipose. Det er mest almindeligt at forekomme på en mere fast hudstruktur. Hård appelsinhud er en almindelig tendens, og kan sågar være almindeligt hos folk, som motionerer og er aktive. Denne type cellulitis kan være forårsaget af dårlige kostvaner eller andre faktor, såsom rygning eller alkohol. Fibrotisk er ikke kun en plage som folk over 20, men det kan også forekomme i teenageårene. Hyppist vil det dog være et resultat af vægtøgning i denne alder. I modsætning til Adipose sidder fibrøs cellulite sidder tættere på musklerne, hvilket desværre gøre det lidt svære at behandle.

Behandling af fibrotisk appelsinhud kan omfatter en mere avancerede behandlingforløb. Bedst egnet er ultrabølje tekonologi eller IR-varme teknologi

Ødematøs cellulite:

Dette er en forholdsvis sjælden form for appelsinhud, da den normalvis rammer yngre mennesker. Denne type udløses af ophobning af væske i hudens væv og et dårligt blodomløb, som kan være et resultat af en meget stillesiddende livsstil, uden motion eller fysisk aktivitet.

Ødematøs appelsinhud kræver i høj grad livsstilændringer, herunder; mere fysisk aktivitet. Du kan behandle og forebygge denne type cellulite med opstrammende og fedt eliminerende cremer, gels og body scrubs.

appelsinhud-cont-img

Grader af Cellulite

Udover de tre forskellige typer af appelsinhud, kan man også snakke om forskellige grader af cellulitis. Disse grader afspejler, hvor avanceret og synlig appelsinhuden er. De forskellige grader kan kendetegnes som følgende:

Stadie 0

Dette stadie eller grad, kendetegnes af at cellulitis stort set ikke er synligt. Huden er glat og virker som udgangspunkt tonet og jævn. Selv hvis området klemmes, vil der ikke forekomme nogen synlig cellulite.

Stadie 1

Stadie 1 kan når appelsinhuden bliver synlig, når du klemmer rundt om området. Bortset fra dette, er det ikke til at se, hverken stående eller når der siddes ned.

Stadie 2

I dette stadie er appelsinhuden synlig, når der stået op. Dog vil appelsinhuden som udgangspunkt ikke kunnes ses, liggende eller siddende.

Stadie 3

I stadie 3, vil cellulite være synligt hele tiden. Du vil kunne se appelsinhud, når du står, når du sidder ned eller som liggende. Ligeledes vil huden blive meget ujævn når du klemmer i området.

cellulite-1

Hvordan behandler man appelsinhud?

Der findes et stort udvalg af produkter og behandlinger som reklamerer med at kunne bekæmpe cellulite. Nogle af disse er desværre mindre egnet til opgaven end andre. Nedenfor kan du se et lille udkast af nogle af de mest anvendte profesionelle behandlingsformer til at fjerne appelsinhud og dernæst læse om et par af de mest kendte husråd, som du selv kan indføre i dine daglige rutiner.

Profesionelle behandlinger

Cremer, lotions og gels: Produkter specielt udviklet til appelsinhud og overflødig hud, som du smører på huden, indeholder oftest ingredienser der er stimulerende på blodcirkulationen. Naturlige ingredienser såsom Ginseng og Arnica er anderkendte for deres løftende og opstrammende effekt, som netop bidrager til at øge hudens elasticitet. Ved at øge blodcirkulationen og elasticiteten kan dette forbedre og reducere appelsinhud og give huden et glattere og mere sundt udseende, og så virker det tilmed opstrammende på overflødig hud.

Ultralyd bølger: Denne form for behandling anvendes på de fleste hudpleje- og skønhedsklinikker. Ultra bølger kan mobilisere fedtdepoterne og hæver kropstemperaturen, for effektivt at nedbryde fedtdepoter og ligeledes give næring til dehydreret hud. Denne type behandling kan desuden forbedre blodcirkulationen på de områder den anvendes.

Fedtsugning: Dette er en kirurgisk procedure til at fjerne overdreven synlig appelsinhud. Denne form for behandling fjerner dog ikke fedt lige under huden, men fjerner den dybe fedt. Den amerikanske Academy of Dermatology advarer om, at denne form for behandling, kan forværre fremkomsten af appelsinhud, ved at skabe yderligere ujævnheder i huden.

Laserbehandling: Denne metode siges at kunne smelte fedt under huden og stimulere kollagen. FDA har dog fjernet denne enhed fra markedet, da det viste sig at være skadeligt.

Husråd:

Drik vand: Væske er noget af det allervigtigste for rigtig mange af kroppens funktioner og det kan derfor ikke nævnes nok. Drik vand – masser af vand – hver dag. Det holder din krop hydreret og dermed fugtgives din hud indefra. Når huden er fugtgivet fremstår den sundere og er mere elastisk, hvilket kan hjælpe på appelsinhud. Udover dette, får du også udrenset din hud for toksiner og affaldsstoffer og hjælper på cellefornyelsen.

Eksfolier jævnligt: Find en god skrubbebørste eller handske og skrub hele din krop 2-3 gange om ugen med din ynglings kropssæbe. Du kan også bruge en god bodyscrub og massere det godt ind i huden med hænderne. Ved at eksfoliere jævnligt fjerner du de døde hudceller og overskydende fedt og snavs fra huden samtidig med at du forbedrer blodcirkulationen i kroppen. Appelsinhud kan i mange tilfælde være dannet pga. en lav blodcirkulation til bestemte områder, så her kan du virkelig gøre en forskel.

Spis sundt: Sund kost er alfa omega for at din krop fungerer optimalt og så er det en af appelsinhudens værste fjender. Sørg for at få masser af fisk, grøntsager, frugt, nødder og bær, fuldkorn og umættede olier. Undgå at spise for meget forarbejdet mad, da de essentielle vitaminer og mineraler ofte går tabt i processen og dermed ikke overføres til din krop. Slik og chokolade er et no-go, men kan du slet ikke holde dig fra det, så tillad dig selv at få et stykke mørk chokolade i ny og næ. Sørg for at du spiser så varieret som muligt, så din krop får lov at arbejde med noget forskelligt og du får alle de forskellige vitaminer, mineraler og aminosyrer den har brug for. Gør du noget ved din kost, vil du ofte kunne se store forbedringer i din appelsinhud og få lettere ved at opstramme løs eller overflødig hud.

Dyrk motion: Ligesom kost er motion en vigtigt faktor når det kommer til dit helbred og kampen mod appelsinhud og overflødig hud. Kost og motion har altid gået hånd i hånd indenfor optimal sundhed og skønhed. Cardio træning såsom løb og fitness er godt for dit hjerte og blodcirkulation samt opstramning af kroppen, imens styrketræning kan hjælpe dig med at opstramme specifikke områder og gøre dig stærkere. Træning specielt målrettet til at opstramme lår og baller, er den bedste behandling af appelsin hud, fordi du får tonet din krop samtidig med at du forbrænder fedt og opstrammer eventuel overflødig hud.

Hvad skal jeg vælge?

Den ultimative behandling af appelsin hud er en kombination af flere forskellige faktororer. Følger du de ovenstående husråd, som indebærer at drikke rigeligt vand, eksfoliere huden jævnligt og dyrke masser af motion og spise sundt, kan du komme rigtig langt. Kombinerer du denne sunde livsstil med en af de professionelle behandlinger såsom f.eks. ultralyd bølger eller en god gel mod appelsinhud, kan du angribe din cellulite indefra og ud.

Hos ShytoBuy tilbyder vi udelukkende skånsomme, men vigtigts af alt effektive løsninger til at bekæmpe appelsinhud og overflødig hud. Vores innovative Silk''n Silhuette kan med sin ultralyd bølge teknologi være et ideelt alternativ til dyre og professionelle behandlinger, da du kan klare det hele hjemmefra. Apparatet øger blodcirkulationen i de områder hvor det bruges samtidig med at ultralyd bølgerne nedbryder fedtdepoterne og dermed reducerer din appelsinhud. Bruger du det jævnligt, kan du også forebygge ny ujævn hud og eventuel overflødig hud i forbindelse med et stort vægttab.

Tag et kig rundt på vores side og få inspiration til hvordan du kan fjerne din appelsinhud eller overflødig hud. Skulle du have nogle spørgsmål omkring vores produkter, vores service eller levering er du altid velkommen til at kontakte os på enten telefon, live chat eller e-mail. Vores hjælpsomme kundeservice sidder klar til at hjælpe dig alle hverdage mellem kl. 19 og 19. Vi glæder os til at handle med dig.

Gel, cremer og olie Anti Cellulite plastre IR varme teknologi
Virker reducerende på appelsinhud, men også forebyggende Anti cellulite plastre består af aktive og naturlige ingredienser Kombinerer Bi-Polar og IR varme teknologi
Indeholder opløftende ingredienser Reducerer og modarbejder fremkomsten af cellulite Styrker, afbalancere og forbedre hudens struktur
Øger hudens elasticitet og blodcirkulation Giver huden en synlig opstramning og toning Bekæmper avancerede stadier af appelsinhud
Giver fugt til ujævn og dehydreret hud Trænger dybt ind i vævet for at stimulere og fremme blodcirkulationen Målretter problemområder; bagdel, overarme, mave og lår
Fedteliminerende Kan anvendes af alle stadier af cellulite Effektive resultater
Opstrammer og toner hudstrukturen Ideel til Adipose, Fibrotisk og Ødematøs cellulite
Se produkt Se produkt Se produkt

Del med