FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Fnat

Fnat i hovedbunden

Behandling af fnat kan være en hård nød at knække - i sær hvis symptomerne viser sig i hovedbunden. Få i denne artikel tips og tricks til, hvordan du diagnosticere fnat i hovedbunden, og hvordan du efterfølgende kan slippe af med det på mest effektiv vis.

Folk i alle alder og af alle køn, kan blive smittet med fnat. Det er altid anbefalet, at få foretaget en konkret diagnose af din lokale og praktiserende læge, førend du påbegynder potentielt skadeligt medicin. Alternativt findes der naturmedicin og topiske behandlinger – som i modsætning til receptpligtig medicin, anvendes uden risiko for bivirkninger, grundet de 100% naturlige ingredienser. I denne artikel vil vi komme ind på, hvordan du sikkert og effektivt kan behandle fnat i hovedbunden – udelukkende med naturprodukter, som ikke er skadelige

Hvad er fnat?

Førend vi kan påbegynde snakken om behandlingsformer, skal vi først hurtigt gennemgå, hvad fnat er for en størrelse. Fnat er en kløende hudlidelse, som er af meget smitsom natur, og har været det i mange, mange år. Fnat fremkommer igennem fnatmiderne, som kan leve under hudens øverste hudlag, og forårsage stor ravage under huden, hvilket fører til kløe og irritation. Det er derfor heller ikke unormalt, at ens fnat ”bevæger” sig rundt på kroppen. Disse mider foretrækker varme, hvorfor de typisk rammer mellem fingre, bag albuen, omkring håndled, under bryster og udfolder, og bag knæene. Der er ligeledes hyppigt at fnat forekommer på ansigt, hoved og håndflader – dette er dog mest tilfældet hos spædbørn og småbørn. Vi har tidligere skrevet artikler om hvilke fnat behandlinger der findes, hvilket du kan læse her. I denne artikel vil vi fokusere på fnat i hovedbunden, så lad os starte med at forklare, hvordan du kan identificere og diagnosticere fnat.

Hvordan ved jeg, om jeg har fnat?

Dette er en lidt vanskelig opgave, da fnat kan lige andre hudlidelser såsom psoriasis, rosacea og normal eksem. Du får derved brug for et par erfarne øjne – tag derfor helst til lægen, og få lægen til at kigge på det. Tilstedeværelsen af fnatmider er normalt bestemt ved fine hududslæt, som ligner små tråde på huden – ikke at forveksle med karsprængninger og blodsprængninger. Har du fået diagnosticeret fnat i hovedbunden, så læs mere nedenfor, for at målrette og planlægge en korrekt behandling af fnat i hovedbunden.

Hvordan behandles fnat i hovedbunden?

Før du bruger målrettet medicin mod fnatmider, er det altafgørende, at skorperne i hovedbunden styres først. Disse skal helst formindskes så meget som muligt, førend den anvendte medicin kan trænge ind og behandle fnatmiderne på effektiv vis. Formår du ikke at fjerne skorperne først, vil resultaterne blive mangelfulde og den ønskede effekt vil desværre ikke fremkomme. Vi anbefaler en skælshampoo, helst en som indeholder benzenhexachlorid eller lindan. Disse kan ligeledes købes på ShytoBuy. Har du ingen skorper i hovedbunden, eller har du haft held med at fjerne dem, er behandlingen rimeligt ligetil. Vi anbefaler en serum eller shampoo, som du blot gnubber ind i håret og lader sidde i 5-10 minutter, hvorefter du vasker den ud igen. Dette bør efter 3-4 ugers brug helt fjerne din fnat i hovedbunden. Der findes mange forskellige behandlingsmetoder, hvoraf vi altid vil anbefale de naturpligtige og topiske behandlinger, grundet deres 100% naturlige ingredienser og milde behandlingsmetode. Vi vil helt fraråde receptpligtig og stærk medicin, såfremt du er gravid eller har følsom og sart hud i forvejen.

Andre interessante artikler