Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Hvilke fnat behandlinger findes der?

Fnat er, udover at være smertelig og ubehagelig, en meget smitsom hudlidelse, som kan ramme børn og voksne. Her kan du læse om hvilke fnat behandlinger der findes og hvordan de anvendes.

Hvad er fnat?

Hvad er fnat?

Kort fortalt, så er fnat en mide der lever under din hud. Den laver gange og lægger æg, som så udklækkes til flere fnatmider. Ekskrementerne fra miderne får din hud til at klø (især om aftenen og natten) og giver dig et fnat udslæt eller eksem. Folk med fnat beskriver det som den værste kløe de nogensinde har oplevet og mange oplever at få kradset sig til blods pga. kradsen og kløen. Fnat er ikke en hudlidelse som forsvinder af sig selv og behandler man det ikke, kan det udvikle sig til eksem og i nogle tilfælde norsk fnat, som er en meget ubehagelig sygdom. Ved norsk fnat får man skællende hud indeholdende tusindvis af fnatmider. Det gælder derfor om at finde en effektiv fnat behandling hurtigst muligt, så man kan komme af med kløen og få en normal nattesøvn tilbage. Herunder kan du læse om de forskellige muligheder der findes indenfor fnat behandling – der findes receptpligtig såvel som alternative og naturlige behandling mod fnat.

Hvilke fnat behandlinger findes der?

Der findes heldigvis flere forskellige muligheder for behandling af fnat udslæt. Hvis det er første gang du har fnat, bør du opsøge din læge for at være helt sikker på at diagnosen er korrekt. Dette bør du gøre for at udelukke risikoen for andre alvorlige hudsygdomme, som kan danne lignende symptomer som fnat. Ved at få stillet den rette diagnose, er du sikker på at du får den rigtige og mest effektive fnat behandling.

Er et medlem af din husstand allerede blevet diagnosticeret med fnat, kan du dog starte på behandlingen uden læge konsultation. Det er vigtigt at alle, som bor under samme tag eller har været i kontakt med smittebæreren, bliver behandlet på samme tid og kommer fnat udslættet til livs.

Svovl

Svovl

Fnat behandling med brug af koncentreret svovl er blevet anvendt i århundreder, som en alternativ behandling mod fnat, til at dræbe fnatmider og fjerne fnat udslæt. Behandlingen med svovl kan fås enten som creme, salve, sæbe eller shampoo og indeholder typisk mellem 5-10 procent svovl. Spædbørn bør behandles med en mildere koncentration. Koncentrationen af svovl som anvendes til fnat behandling er ikke farlig eller giftig. Nogle personer oplever dog at koncentrationen kan have en udtørrende effekt på huden ved overforbrug. Der er mange produkter som indeholder svovl, og som derfor er ideelle til behandling af fnat. Du kan se vores udvalg af det populære Harrogate sortiment, som netop indeholder svovl her.

Gentagelse

Denne fnat behandling kræver gentagelse efter hver enkelt behandling. Svovl dræber miden, men ikke æggene, som de efterlader. For at udrydde infektionen skal du derfor være konsekvent i dit behandlingsforløb, og således anvende det i flere uger så alle de nyudklækkede mider dræbes inden de når at lægge nye æg. Efter den første fnat behandling, kan du give kroppen en uges pause og herefter gentage behandlingen endnu engang.

Resultater

Skovl er et naturligt middel med minimale bivirkninger. Nogle personer kan dog fremkalde en allergisk reaktion overfor ingrediensen. For at minimere risikoen for at fremkalde en allergisk reaktion, kan du teste produktet på en lille del af kroppen, før du fortsætter den fulde behandling. Hvis du oplever hævelse, feber eller andet udslæt skal du stoppe fnat behandlingen og kontakte din læge med henblik på en anden form for behandling.

Tea Tree Olie

Tea Tree Olie

Tea Tree olie er anvendt i naturlig medicin til behandling af udslæt, blå mærker, infektioner osv. Det er også en traditionel metode for parasitære infektioner, herunder også anvendt som fnat behandling mod fnat udslæt. Tea Tree Olie indeholder terpenin-4-ol, som kan dræbe miden såvel som dens æg. Det er en beroligende og lindrende kur, som kan nedtrappe betændelse og hævelser. Olien anvendes ved at påføre den direkte på huden eller alternativt tilsættes til badevandet. Nogle fnat behandlinger med svovl indeholder også tea tree olie, som et ekstra virkemiddel. Her hos ShytoBuy, har vi både en lækker creme med et højt indhold af Tea Tree olie og Manuka honning, samt en formidabel olie, som også indeholder Tea Tree olie. Disse produkter er lette at anvende og kan evt. kombineres med vores produkter fra Harrogate Spa, som alle har et højt indhold af svovl.

Gentagelse

Behandling af fnat udslæt og mider med tea tree olie skal gentages efter en uges pause ligesom behandling med svovl. Det er vigtigt at være vedholdende i fnat behandlingen, for at undgå at miderne begynder at sprede sig igen.

Hvilken fnat behandling skal jeg anvende?

Denne hudlidelse er meget smitsom, og du bør derfor straks søge en behandling, hvis du har mistanke om hvorvidt du er smittet eller ej. Fnat og fnat udslæt kan overføres ved direkte kontakt med en inficeret person eller kontakt med inficeret sengetøj eller beklædningsdele.

Shampoo og sæbe er almindelige, let-anvendelige metoder til at bekæmpe denne hudlidelse. Denne type fnat behandling er særligt egnet hvis udbruddet er over hele kroppen. Cremer og salver kan anvendes til en mere lokal behandling, hvor fnat udslættet er lokaliseret mere præcist. Cremer og salver er, foruden at være lette at styre og praktisere, effektive, da huden holdes indsmurt i længere tid.

Nogle foretrækker at gå til lægen med deres fnat udslæt og få en fnat behandling på recept eller blive henvist til forskellige midler der kan købes i håndkøb på apoteket. Andre foretrækker at benytte en alternativ behandling mod fnat, som ofte er mindre skadelig for huden og miljøet. Det er helt op til den enkelte hvad man synes virker bedst og hvad man har det bedst med at bruge.

Er der andet jeg skal gøre eller være opmærksom på under min fnat behandling?

Som nævnt tidligere, er det vigtigt at alle personer i husstanden bliver behandlet på samme tid for at undgå at fnatmiderne spreder sig. Alle skal behandles 2 gange med en uges pause imellem. Derudover skal man huske at vaske alt sengetøj og tøj ved minimum 60 grader. Så snart du opdager at du har fnat udslæt og begynder på en fnat behandling, bør du kontakte alle de mennesker du har været i fysisk kontakt med de sidste 3 uger og gøre dem opmærksomme på at de kan have fnat. Det er især vigtigt at få stoppet smitten hos børn, da det hurtigt kan brede sig i institutioner og skoler. Giv derfor beskeden videre til klasselærere og pædagoger, så de kan hænge en seddel op omkring smitten og flest mulige børn kan få startet en fnat behandling.

Når du har afsluttet din fnat behandling og alle mider er døde, vil der fortsat være miderester og ekskrementer i din hud, som vil fortsætte med at klø i op til 4 uger efter behandlingen. I denne periode arbejder din hud på at udstøde de døde fnatmider. Dit fnat udslæt vil derfor ikke forsvinde med det samme, men jo mere du prøver at undgå at klø og kradse, jo mindre skade vil du forårsage på din hud og jo pænere vil den være når du er helt fri for fnatten. Hvis det er helt uudholdeligt, kan din læge udskrive en hævelsesdæmpende creme, som kan tage det værste af kløen og hævelserne i 3-4 uger efter fnat behandlingen.

Hvilke produkter findes der?

Hos ShytoBuy tilbyder vi forskellige fnat behandlinger indeholdende både svovl og tea tree olie.f Alle produkter på vores hjemmeside har enten gennemgået grundige videnskabelige undersøgelser eller er blevet testet for deres effektivitet. Derudover tror vi på at naturlige ingredienser er vejen frem, for at opnå de bedste resultater og den mest skånsomme behandling for din krop og effektive fjernelse af fnat udslæt.

Alle produkter hos ShytoBuy er 100 % naturlige, så du kan være sikker på at få en effektiv alternativ behandling mod fnat, uden risiko for bivirkninger eller anvendelse af hårde kemikalier. Køb din naturlige fnat behandling her.

Andre interessante artikler