FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Hudpleje tips til mennesker med rosacea

Rosecea udbrud er noget der rammer, mange danskere hvert år, årsagerne til udbruddende kan være utallige, samt svære at forstå. Men faktum er at rosecea udbrud, både er fysisk irriterende, men har også en effekt på din visuelle fremtræden. Læs her om nogle simple hudpleje tips, der kan lindre rosecea udbrud samt forbygge dem.

Rosecea behandling

Rosecea behandling

Generelt, så kan blid hudpleje og ordentlig brug af makeup, gøre en synlig forskel på rosecea udbrud, samt forbedre udseendet af din hud. Der findes en række af produkter, som kan lindre rosecea udbrud, ved effektivt at mindske irritationen og rødmen i huden. Nøglen er generelt at anvende produkter og teknikker, som minimerer irritation. Sørg for at se efter produkter, som er passende til følsom hud, eller hud med rosacea - og undgå alle produkter, som kan forårsage nogen form irritation. Ved at følge nogle få simple tips, kan du nedsætte dine rosecea udbrud og samtidigt stresse din hud mindre.

Aflæs din huds reaktioner

Sørg altid for, at teste produkterne af på et lille område på kroppen, før du benytter det på resten af kroppen, for at se om irritation opstår, dette gælder specielt før du bruger et produkt i dit ansigt. Du kan eventuelt afprøve det på et plaster på huden i et perifert område, såsom halsen. Hvis du har en reaktion, så undgå produktet og bemærk straks ingredienserne. Produkter som PyratineXR Lotion, er specielt udviklet til folk som lider af et rosecea udbrud, dog kan varierer, fra person til person, hvilke stoffer, som udløser et udbrud. Så din individuelle huds reaktion bør være din guide, til hvilke ingredienser du bør undgår.

Hold øje med ingredienserne

Hold øje med ingredienserne

Hold øje med fælles rosacea irriterende, mange danskere har noteret at følgende ingredienser, udløser irritation: alkohol, troldhassel, parfume, mentol, pebermynte og eukalyptus olie. Du bør også undgå fleste respondenter sagde, at de undgik astringerende, eksfolierende agenter og andre typer af produkter, der kan være for barsk for følsom hud.

Ingen tilsatte dufte

Vælg makeup og hudpleje produkter uden tilsat duft eller parfume. Dufte kan forårsage mere kontakteksem end nogen anden ingrediens. Irritationen eller allergi kan svække huden, og rosecea kan herved opstå. Ved brug af duft-fri og allergi-testede produkter, reducerer du din risiko for hudirritation.

Brug lunken vand

Når du tager et brusebad eller vasker dit ansigt, så bruge lunkent vand i stedet for varmt. Varmt vand kan udtørre huden, og varme er en fælles udløser for mennesker med rosacea.

Benyt solcreme dagligt

Benyt solcreme dagligt

Skarp sollys direkte på huden, er en udløser for mange mennesker med rosacea. Brug solcreme hver dag ville kunne hjælpe, dog kan mange ingredienser i solcremer være irriterende for huden. Det betyder, at du nødt til at undersøge hvilken solcreme du kan benytte. Det er anbefalet at du benytter en solcreme, som indeholder en fysisk blokker, såsom titandioxid eller zinkoxid, i stedet for en solcreme, der har en kemiske ingredienser. Kemiske blokkere virker fint, men de kan forårsage irritation i huden. Se gerne efter en solcreme, som indeholder; niacinamid, det kan hjælpe med at reducere rødme i ansigtet.

Fugt huden grundigt

En god fugtighedscreme kan hjælpe med at lette rødme og irritation. At vælge den rigtige slags er altafgørende. En creme der indeholder ceramider, kan bidrage til at genoprette huden. Ceramider er proteiner, der findes i fedtlaget af huden, der hjælpe med at forhindre tab af fugtighed i huden, og herved mindske rødmen. Det anbefales også du vælger at benytte cremer og ikke lotion. Lotion indeholder ofte alkohol-baserede væsker, der kan udtørre din hud.

Makeup

Makeup

Makeup kan hjælpe dig med skjule tegn på rosacea. Men mange typer af makeup kan efterlade din hud tør og irriteret. Mineral-baserede makeup er et godt valg for folk med rosacea, Da det ikke indeholder konserveringsmidler eller andre tilsætningsstoffer, der kan irritere huden. Noget makeup kommer med grøn eller gul base, for bedre at kunne skjule rødme. Som med andre hudplejeprodukter, undersøg altid hvilke ingredienser produktet indeholder.

Brug et minimalt antal produkter

Rosacea patienter bør også overveje at reducere antallet af elementer, de bruger på deres hud ved at vælge produkter med flere funktioner, da rosecea udsat hud, er meget let påvirkelig, du bør derfor ikke udsætte den for mange forskellige ingredienser.

Andre interessante artikler