Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Hvordan påvirkes hår tab af DHT

DHT forårsager udtynding i håret, samt hårtab hos både mænd og kvinder. Flere tusinde danskere bliver hvert år ramt af forskellige hårtabs sygdomme, men denne er en af de hyppigste. DHT er et ganske naturligt testosteron, som din krop selv producere. Men hvad gør det godt for? Og hvordan modvirker man DHTs effekt på tab af håret.

DHT

Dihydrotestosteron eller DHT, er en naturlig, men kraftfuld metabolit i det menneskelige legeme og den hyppigste årsag til hårtab, hos både mænd og kvinder. Dette kemiske testosteron, skabes når metabolismen af androgen bliver involveret med et enzym kaldet 5-alfa-reduktase. DHT er primært dannet i prostataen, testikler, binyrer og hårsækkene. Selvom DHT er vigtig i de tidlige stadier af din fysiske udvikling, så kan det have alvorlige negative virkninger i voksenlivet, heriblandt hårtab.

DHTs formål

DHTs formål

DHT er afgørende for din normale seksuelle adfærd og vigtig i opbygningen proteiner samt metaboliske aktiviteter, såsom produktion af blodlegemer, knogledannelse, kulhydratstofskiftet og leverfunktion. DHT også afgørende for udviklingen af de mandlige karakteristika i puberteten, såsom ansigtshår. Men senere i livet kan DHT kun forårsage acne, udvidelsen af prostata, samt androgen alopeci (hårtab). Mens DHT giver hår i ansigtet tidligt i livet, så bliver det for mange mænd også det, som tager håret væk fra hovedbunden, senere i livet.

Hvordan forårsager DHT hårtab

Hvordan forårsager DHT hårtab

DHT forårsage ikke at dit hår falder ud, i stedet så begrænser det hårfolliklernes evne til at producere hår. Nogle mennesker er ikke påvirket af at have DHT i hovedbunden, men for dem, som har en genetisk tendens til hårtab, vil opleve, at deres hårsække er særligt følsomme over for virkningerne fra DHT. DHT forhindrer proteiner, vitaminer og mineraler fra at levere den nødvendige næring til hårfolliklerne, for at kunne opretholde en sund hårvækst. Ved denne nedsætning af næring til hårsækkende, bliver håret reproduceret væsentlig langsommere, hvilket enten kan betyde at dhårets voksende fase bliver forlænget ellers så bliver hårets hvile stadie forlænget. Resultatet er, at håret bliver tyndere og at hvert hårstrå vil blive finere, med hver ny vækstcyklus og til sids, kan hårene stoppe med at vokse.

Hvordan kan DHT blive behandlet?

Hvordan kan DHT blive behandlet?

Flere behandlinger er både klinisk og videnskabeligt bevist, til at kunne behandle hårtab. Det er kendskabet til den rolle, som DHT spiller i hårtab, der har resulteret i oprettelsen af Revita shampoo for mænd og kvinder, hvilket kan modvirke symptomerne fra DHT samt øge blodgennemstrømningen til hårsækkene. Revita shampoo kan også direkte hæmme produktionen af DHT. Inden for et par måneder ved at bruge Revita shampoo, vil det samlede DHT niveau konstant forblive lavt nok, til at den negative virkning DHT har på hårsækkene vil stoppe, hvilket vil kunne resulterer i en stagnering af hårtabet. Men hvordan får du dit hår til at vokse tilbage, når tabet af hår er stoppet? . I størstedelen af tilfældene af mandlig hårtab, har Revita Shampoo faktisk vist sig at også at kunne fremkalde ny hårvækst.

Andre løsninger

Andre løsninger

Hvis anvendelsen af shampooen kombineres med andre hårtabs produkter , så vil resultaterne blive optimeret betydeligt. Og du vil kunne opnå det bedste mulige resultater, eftersom du herved både stopper DHT produktionen, skaber ny hårvækst og samtidigt åbner for blokerede hårfollikler, så din hårvækst både kan blive tykkere og sundere.

Hvem kan blive ramt?

Effekten af DHT er forskellig mellem mænd og kvinder. DHT er ansvarlig for omkring 80% af hårtab hos mænd og kan forårsage fuldstændig skaldethed på hovedet, der er ingen officielle tal for kvinder, dog vil omkring 40% af kvinder, med forhøjet DHT produktion, kunne opleve en form for hårtab. Hårtabet hos kvinder er normalt begrænset til en udtynding af hårvæksten, og ikke skaldethed.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med