FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Hvordan behandles rosacea?

Rosacea er en betændelsestilstand, som blandt andet kan give røde pletter i ansigtet, næsen eller på kinderne. Det er endnu uklart hvad lidelsen forårsages af, men der findes en lindrende og forebyggende rosacea behandling. Her kan du finde inspiration og vejledning til en effektiv rosacea behandling.

Hvordan behandles rosacea?

Det kan være utrolig frustrerende at have hævelser, knopper og røde pletter i ansigtet, så de fleste vil gøre meget for at finde en effektiv rosacea behandling. Men hvordan behandles rosacea egentligt? Sygdommen er kronisk og mange bliver derfor skuffede når de finder ud af at en egentlig kur mod rosacea endnu ikke findes. Det samme gælder for andre hudlidelser, som f.eks. psoriasis, der ikke kan kureres men kun holdes nede. Herunder kan du læse om de forskellige former for rosacea behandlinger, der kan hjælpe med at holde dine symptomer under kontrol og reducere de røde pletter i ansigtet. Udover egentlige remedier til behandling, er der også en række ting du selv kan ændre på i din hverdag, for at hjælpe rosacea behandlingen på vej.

Rosacea behandling - Creme, salve, serum og lotion

Rosacea behandling

Som et alternativ eller supplement til de medicinske rosacea behandlinger, kan man bruge specielle hudplejeprodukter, som er udviklet med henblik på at dulme rosacea symptomer. De fleste cremer og salver mod rosecea benytter cytokininteknologi kombineret med naturlige plejende ingredienser, som kan reducere de røde pletter i ansigtet samt rense huden og berolige irritationen. Erstatter du din sædvanlige creme med en der er specialudviklet til din hudsygdom, kan du gøre en stor forskel for din hud, som vil hjælpe markant på din rosacea behandling. Her hos ShytoBuy forhandler vi forskellige effektive cremer mod rosacea, bl.a. PyratineXR og serum fra Skinception. Alle de produkter vi har valgt at forhandle, er enten testet for deres effektivitet eller har gennemgået grundige videnskabelige undersøgelser.

Rosacea behandling - Laserbehandling

Rosacea behandling

Udover hævelse og røde pletter i ansigtet, kan rosacea også give karspringninger. Disse vises som små blå/røde mønstre på huden, som man ofte ser på benene hos ældre mennesker. En vigtig del af en rosacea behandling er ikke kun at forsøge at fjerne lidelsen og symptomer, men også at få det bedre med sig selv. Karsprængninger ses ofte meget tydeligt i ansigtet, fordi ansigtshuden er følsom, især hos folk med rosacea. Laser- eller lysbehandling går ind og reparerer blodkarrene, så de uskønne mønstre elimineres fra hudoverfladen og din hud bliver mere ensartet og pæn igen. En laser rosacea behandling udføres af diverse privathospitaler og hudklinikker, hvor man inden behandlingen går igennem en grundig forundersøgelse for at bestemme forløbet. Ofte skal behandlingen suppleres med enten en gel eller tabletter.

Rosacea behandling - Medicin

Rosacea behandling

Går du til din læge med kraftige symptomer og mange røde pletter i ansigtet, vil du som regel få udskrevet antibiotika, som skal tages i flere måneder. Dette kombineres ofte med en creme eller gel, som skal smøres direkte på de berørte områder. Som tidligere nævnt, findes der ingen rosacea behandling, som kan fjerne sygdommen fuldstændig, så gentagne behandlinger er ofte nødvendige.

Hvad kan jeg selv gøre?

Nu har du læst om forskellige rosacea behandlinger, som du kan få hos din læge, specialklinikker og butikker. Forhåbentligt har du nu fået svar på spørgsmålet ”Hvordan behandles rosacea?”. Udover disse er der også en række faktorer i din livsstil , som du kan ændre på for at reducere symptomerne og de røde pletter i ansigtet. Symptomerne ved rosacea, såsom hævet næse og rød hud er ofte forvekslet med symptomerne hos folk der har et alkoholproblem. Selvom rosacea ikke skyldes et højt indtag af alkohol, er det alligevel en stor udløser for symptomerne. Derfor bør du under din rosacea behandling prøve at undgå at drikke alkohol – især øl og vin, som er kendt for at give de værste reaktioner. Udover alkohol er det også en god idé at prøve at undgå stærke krydderier og varme drikke, da disse også kan være udløsere hos mange mennesker. I det hele taget, kan det være en god idé generelt at tænke i at holde sig fra varme aktiviteter samt fødevarer. Dvs. for meget direkte sollys kan også være udløser for rosacea udbrud og kan gøre symptomerne værre. Det sikreste er derfor at prøve at holde sig i skyggen så meget som muligt, drikke kolde drikke og spise kølig og frisk mad. Kombinerer du disse råd med din rosacea behandling fra enten lægen eller hudspecialisten, har du dermed den bedste opskrift på at undgå de værste rosacea udbrud og røde pletter i ansigtet og holde symptomerne nede i længere perioder ad gangen.

Andre interessante artikler