FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Hvorfor får man akne?

Denne hudlidelse ses ofte i forbindelse med teenageårene, men faktisk kan akne også ramme børn og voksne. Denne hudinfektion viser sig som bumser og hudorme, og er forårsaget af en overproduktion af fedt i huden. Bliv klogere på lidelsen her og find en behandling til akne der virker.

Hvad er akne?

Hvad er akne?

Selvom denne hudlidelse ofte forbindes med teenagere der går igennem en svær pubertetsperiode, så kan det også sagtens opstå hos voksne. Det ser ikke særlig pænt ud, er utrolig generende og kan tære på din selvtillid.

Kort fortalt, så er akne bumser eller buler på hudens overflade. De forekommer ikke kun i ansigtet, men kan også opstå på skuldrene, ryggen, brystet og sågar ballerne. Nogle former for svær akne kan udover bumser og hudorme også give ar, men dette er ikke noget du behøver at leve med resten af dit liv; der findes heldigvis et udvalg af naturlig behandling til lidelsen der virker, som kan hjælpe dig igennem den svære tid.

Man taler om fire forskellige typer af bumser hos folk der lider af akne:

White heads er små hvide knopper på huden og er ikke alvorlige.

Hudorme er også kendt som black heads. Det er sorte prikker på huden, som ofte forekommer på og omkring næsen, i panden, på hagen, på og i ørerne. Mange tror at hudormens sorte farve skyldes snavs på huden, men det er i virkeligheden kroppens mørke pigment (melamin) der giver farven.

Betændte pustler er betegnelsen for buler og små bumser. De er røde og ømme og indeholder ofte en masse talg, som kan ses som en lille hvid eller gullig plet i midten af den røde bums. Pustler kan give ar, hvis de presses ud med neglene.

Cyster er den mest alvorlige form for akne. De kan beskrives som indvendige bumser, som ikke kommer frem på hudens overflade. Istedet ligger de nedenunder huden og kan lække talg således at infektionen spredes og der opstår nye tilfælde. Cyster er svære at behandle og vil ofte give ar på huden.

Hvorfor får man akne?

Hvorfor får man akne?

Først skal det nævnes at denne hudinfektion er arveligt. Så er der nogle i din familie der har døjet med det, så er risikoen for at du får det, desværre ret høj. Årsagen til at man udvikler akne og hudorme, kan være en overproduktion af olie i huden, ophobning af bakterier i huden eller irritation i hårfolliklerne pga. lav udskiftning af hudceller. Du har sikkert hørt myterne om at sodavand, chips og pizza giver akne. Dette er ikke sandt, men myten er opstået ved at sygdommen oftest forekommer hos teenagere i 14-18 års alderen. Man kender stereotypen på en teenagedreng der sidder og spiller computer og spiser chips og pizza og drikker cola hele dagen. Men dette giver nu hverken bumser eller hudorme. Selvfølgelig hjælper det på huden at man spiser sundt og varieret, men fedtet mad alene kan ikke forbindes med denne hudlidelse. Dertil skal det siges at lidelsen ikke er smitsom. Dvs. rører du ved en person med akne, betyder det ikke at du også selv får det. Det er helt og alene ens egen hud der afgør om man udvikler det eller ej.

Hvordan kan man behandle akne?

Den første reaktion hos de fleste der får bumser og mange hudorme, er at skrubbe og rense huden flere gange om dagen for at fjerne alle bakterier og døde hudceller. Men lad være med det. Denne overdrevne skrubning og rengøring kan rent faktisk forværre tilstanden. Det bedste du kan gøre, for at få en behandling til akne der virker, er at rense din hud med en mild hudplejeserie specielt udviklet til problemet, for at fjerne eventuel olie, snavs og døde hudceller samt pleje huden så den bliver blød og frisk. Ved at benytte produkter udviklet til at behandle sygdommen, kan du være sikker på at din hud ikke bliver udsat for ingredienser, der kan gøre symptomerne såsom bumser og hudorme værre. Udover en god hudplejeserie til din morgen- og aftenrutine, kan du også vælge at supplere med en bumsepen, som du kan påføre direkte på bumsen i løbet af dagen hvorefter den vil udtørres efter et stykke tid. 2-3 gange om ugen bør du supplere med en god peeling/skrub, for at gøre din hud ekstra frisk og fjerne det øverste hudlag af døde hudceller, så de øvrige produkter får mulighed for at trænge godt ind og virke i huden.

Det kan være rigtig hårdt at leve med akne og hudorme i flere år, men sørg for at søge al den hjælp du har brug for, for at finde en behandling til akne der virker. Her hos ShytoBuy har vi flere års erfaring i at opsøge de bedste produkter og give den bedste vejledning til vores kunder, indenfor alt fra akne til neglesvamp og hårtab. Se dig omkring på vores hjemmeside, bliv inspireret og læs anmeldelser af produkterne. Du er også meget velkommen til at give os et kald, sende os en e-mail eller kontakte os på live chat, hvis du skulle have nogle spørgsmål. Vi glæder os til at handle med dig.

Andre interessante artikler